Connect with us

EVENIMENT

Panică în Italia: Coronavirus depistat într-o zonă în care locuiesc mii de români. Două decese declarate, iar numărul cazurilor a ajuns la 45

Publicat

coronavirus italia

Coronavirus, depistat într-o zonă din Italia în care locuiesc mii de români. „Străzile sunt pustii, iar lumea foarte îngrijorată” . Este panică în Italia după ce s-au înregistrat două decese cauzate de coronavirus în această dimineață, iar aproape 45 de cazuri de infecții au fost confirmate.

Două victime  ale coronavirusului până la această oră în Italia, un bărbat din Veneto și o femeie în Lombardia, anunță La Stampa. Tânărul de 38 de ani din Codogno este și el în stare foarte gravă. Soția lui, însărcinată, este bolnavă și ea. Femeia decedată ar avea legătură cu aceste cazuri.

Citește și EXCLUSIV: Autocar cu elevi din Alba, în consemn la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

Un bărbat de 78 de ani din Padova, Adriano Trevisan și o femeie de 75 de ani cu domiciliul în Lombardia, al cărei nume nu a fost făcut încă public, sunt primele două victime din Italia ale coronavirusului.

Între timp, ceea ce ar putea fi un nou focar, cu două persoane care au contractat 2019-nCoV se află în zona provinciei Cremona. Cel mai recent pacient rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus este internat de câteva zile la spitalul din Cremona și s-ar părea că este un locuitor din Sesto ed Uniti, un sat de aproximativ 2.300 de locuitori.

„De azi dimineață, de când am aflat despre cazul bărbatului din localitatea nostră, nu am ieșit din casă. Mi-a spus o vecină că magazinele din Codogno sunt închise, străzile sunt pustii, iar lumea este foarte îngrijorată. La farmacie nu se mai găsesc măști chirurgicale și nici dezinfectant pentru mâini”, a povestit Delia Buzan, pentru Rotalianul.ro.

Ea a spus că după ce s-a aflat despre cazul bărbatului de 78 de ani care a decedat, au apărut o mulțime de echipe sanitare.

„250 de persoane sunt în carantină, iar pe străzile din localitatea noastră am văzut persoane echipate cu salopete din alea albe, de protecție. Nu știu ce făceau și ce scop aveau, i-am văzut pe stradă, erau acoperiți complet, îmbrăcați în echipamentele de protecție specifice, așa cum se văd pe la televizor”, a continuat aceasta.

În provincia Lodi, la 1 ianuarie 2019 erau înregistrați un număr de 8.058 de români, iar Codogno este al doilea oraș ca număr de locuitori din această provincie.

„Suntem mulți români aici, avem chiar două familii de români care locuiesc în vecinătatea noastră”, a mai povestit românca.

Precizări de la Ambasada României din Italia

«În contextul apariției unor noi cazuri de persoane infectate cu Coronavirus în Italia, recomandăm cetățenilor români maximă atenție și consultarea informațiilor puse la dispoziție de autoritățile italiene», scriu reprezentanții Ambasadei României în Italia pe pagina sa Facebook.

«Vă reamintim că Ministerul italian al Sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat, lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului.

De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginiu de internet a Ambasadei României în Italia, a paginii de Facebook a Ambasadei României în Italia şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit în Italia din cauza noului coronavirus, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 20.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

Publicat

primavara pixabay e1678093746782.jpg

Administrația Național de Meteorologie anunță temperaturi foarte ridicate pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Astfel, începând de joi, temperturile cresc la Cluj și în toată Transilvania, cu aproape 10 grade Celsius, potrivit estimărilor făcute de ANM până la data de 7 aprilie.

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

În aceste zile și până joi, 28 martie, valorile termice vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sancțiuni penale pentru furnizarea serviciilor sociale neautorizate și amenzi majorate. Modificări anunțate de ministrul Muncii

Publicat

cumpărarea de vechime în muncă prin noua lege a pensiilor

Furnizarea serviciilor sociale, fără licență, va fi sancționată penal. Amenzile pentru nereguli în domeniu au fost majorate de cinci ori. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat modificări de legislație.

Potrivit sursei citate, niciun serviciu social nu va mai putea funcţiona fără controlul în teren al inspectorilor sociali.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul asistenţei sociale….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Ocna Mureș, reținut de polițiști. A încălcat ordinul de protecţie și şi-a agresat mama

Publicat

doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de

Un bărbat de 32 de ani din Ocna Mureș a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție și și-a agresat mama, în incinta unei societăți comerciale. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 martie 2024, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 32 de ani, din Ocna Mureș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și încălcarea de către o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sens giratoriu temporar în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Alba Iulia. Ce spun autoritățile

Publicat

video: sens giratoriu temporar în una dintre cele mai aglomerate

Un sens giratoriu temporar a fost montat miercuri, 27 martie, în una dintre cele mai aglomerate intersecții din municipiul Alba Iulia. Este vorba despre intersecția dintre străzile Calea Moților, B-dul Revoluției 1989 și B-dul Republicii, în zona Stadionului Cetate. 

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsura este necesară pentru continuarea lucrărilor de infrastructură în zonă. 

„De astăzi (n.r. miercuri, 27 martie) vom monta un sens giratoriu provizoriu.

Pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe