Connect with us

ACTUALITATE

Papa avertizează asupra „efectului domino” al războiului

Publicat

papa

Papa Francisc a tras joi un semnal de alarmă cu privire la „efectul domino” al conflictelor asupra relațiilor internaționale.

„Pacea este urgentă, pentru că orice conflict militar sau izbucnire de tensiuni și confruntări astăzi nu poate avea decât un efect domino negativ și amenință grav sistemul relațiilor internaționale”, a spus Papa, potrivit AFP.

Liderii sunt îndemnați „să renunțe la orice retorică agresivă și distructivă care duce la destabilizarea lumii și să înceteze conflictele și vărsările de sânge”.

 

Papa avertizează asupra „efectului domino” al războiului: declarația nu face referire la Ucraina

 

Declarația în 35 de puncte nu a făcut însă nicio referire la conflictul de aproape șapte luni din Ucraina.

Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a lansat acest avertisment la finalul celui de-al 7-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale.

Întâlnirea interconfesională, care are loc o dată la 3 ani, a reunit aproximativ 100 de delegații din 50 de țări.

De asemenea, în declarație Papa Francisc își manifestă sprijinul pentru „protejarea drepturilor și demnității femeilor și îmbunătățirea statutului lor social ca membri egali ai familiei și societății”.

Papa avertizează asupra „efectului domino” al războiului: femeilor să le fie acordate roluri și responsabilități mai mari

Papa a făcut un apel personal pentru ca femeilor să le fie acordate „roluri și responsabilități mai mari”.

„Câte decese ar fi evitate dacă femeile s-ar afla în centrul procesului decizional!”, a declarat el.

În ultima zi a călătoriei sale apostolice în Kazahstan, papa a vizitat Catedrala „Our Lady of Perpetual Help”, unde a ținut un discurs în aplauzele călduroase ale clerului local. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Trei lucrări tipărite la Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud, prezentate la salonul de carte de la Alba Iulia

Publicat

carti 1000x600.jpg

Trei cărți tipărite de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud au fost prezentate la salonul de carte organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Este vorba despre trei dintre lucrările tipărite, în anul 2022, de Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, în programul dedicat Anului școlilor istorice la Aiud.

Prima lucrare:

„Paul Scrobotă, Colegiul Bethlen Gábor 1622-2022, 400 de ani de istorie, cercetări arheologice ale clădirilor componente aflate în incinta instituției aiudene”, Editura Napoca Star, 2022.

Volumul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni. 20.000 de clujeni la deschiderea Târgului de Crăciun, doar 13.000 de bucureşteni

Publicat

targ craciun.jpg

Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni ca număr de persoane participante la deschiderea târgurilor de crăciun din cele două oraşe, deşi Bucureştiul este de 4-5 ori mai mare decât Clujul ca populaţie.

targ craciun 5

În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

targ craciun 3

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizate. Acord de mediu, solicitat la APM. Valoarea investiției

Publicat

comuna metes.jpg

Peste 8 kilometri de drumuri aflate în comuna Meteș vor fi modernizate printr-o investiție de peste 14 milioane de lei, finanțată prin programul „Anghel Saligny”. Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier urmărește îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate și circulație în zonele rezidențiale. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 29 noiembrie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare drumuri în comuna Meteș”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează modernizarea mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Peste 75.000 de oameni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul Clujului

Publicat

unire la cluj 2.jpg

Peste 75.000 de oameni, clujeni și turiști, au participat la evenimentele organizate cu ocazia Marii Uniri la Cluj-Napoca, portrivit reprezentanților municipalității.

Multe evenimente au avut loc la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Naționale a României. Acestea au început dimineața, cu o depunere de coroane de flori la monumentul domnitorului Mihai Viteazul.

Peste 75.000 de oameni au sărbătorit Ziua Națională a României în centrul Clujului

Totuși, marile atracții pentru public au începiut în miezul zilei cu Parada militară din centrul orașului, la finalul căreia a avut loc și un foc de artificii de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe