Connect with us

ACTUALITATE

Papa Francisc a fost internat în spital

Publicat

papa

Papa Francisc a fost internat duminică într-un spital din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o intervenție chirurgicală la colon, a anunțat Vaticanul.

Anunțul biroului de presă al Sfântului Scaun nu a spus exact când va fi efectuată intervenția chirurgicală, dar a precizat că va da un anunț la finalizatea operației.

Cu doar trei ore mai devreme, Papa a întâmpint publicul în Piața Sf. Petru, în conformitate cu tradiția duminicală, și anunțase că va merge în Ungaria și Slovacia în septembrie.

Cu o săptămână mai devreme, Francis, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeași ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenția chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma.

Vaticanul a spus că papa a fost diagnosticat cu stenoză a colonului, o îngustare a intestinului gros.

Francisc are o sănătate generală bună, dar are o parte dintr-un plămân îndepărtat când era tânăr. De asemenea, suferă de sciatică, având ocazional crize dureroase.

Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă la colon în 1992. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O nouă modificare a tarifelor pentru Bazinul Olimpic Alba Iulia, propusă de primărie. Consultare publică până în februarie

Publicat

1674652039 bazin olimpic alba iulia 960x600.jpg

Primăria Alba Iulia propune o altă modificare a tarifelor pentru Bazinul Olimpic din Alba Iulia. De data aceasta, se dorește o scădere a prețurilor de închiriere a culoarelor pentru cursurile de înot destinate copiilor.

”În vederea asigurării accesului unui număr cât mai mare a copiilor la cursurile de inițiere înot, se propune o scădere a tarifului de acces pentru această categorie de utilizatori, inclusiv pentru tariful de închiriere culoar pentru inițiere înot.

În acest mod se mărește semnificativ baza de selecție pentru viitorii sportivi care vor practica…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Emil Boc a semnat contractul pentru parcul de pe culoarul Canalului Morii. Investiție de peste 24,5 milioane de lei

Publicat

canalul morii 4.jpg

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de amenajare a parcului de pe culoarul Canalului Morii – tronsonul Parcul Rozelor, a fost semnat miercuri la Primărie.

Terenul propus pentru realizarea investiției are o suprafață de 32.669 de metri pătrați și este situat în zona adiacentă Parcului Rozelor, a anunțat primarul Emil Boc.

canalul morii (1)


Emil Boc a semnat contractul pentru parcul de pe culoarul Canalului Morii. Investiție de peste 24,5 milioane de lei

Tronsonul include malurile Canalului Morii, între Someș și strada Plopilor, fiind de asemenea incluse culoarul Pârâului Calvaria, între strada…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un aeroport din Berlin, închis din cauza unei greve. Sute de zboruri au fost afectate

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un aeroport din Berlin a fost închis miercuri din cauza unei greve a personalului. Sute de zboruri au fost afectate de mișcarea de protest.

Toate zborurile au fost anulate miercuri pe aeroportul german BER din Berlin. Decizia a fost luată ca urmare a grevei inițiate de personal. Angajații solicită salarii mai mari, potrivit Reuters.

Aproximativ 300 de decolări și aterizări ale unor avioane cu aproape 35.000 de pasageri au fost planificate pentru miercuri. Greva a început în jurul orei locale 3.30 și va ține toată ziua, așa cum a solicitat Sindicatul Ver.di. Sindicaliștii au respins oferta conducerii conform căreia salariile vor crește cu 3% la 1 iunie și cu încă 2% la 1 mai anul viitor.

„Când vedeți cât de mare este rata inflației și vă gândiți că colegii din această zonă nu au mai avut o creștere salarială de foarte mulți ani, această ofertă este, desigur, o palmă pentru colegi”, a declarat reprezentantul sindicatului, Enrico Ruemker.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

LISTA: Sprijin financiar de 1,1 milioane lei pentru biserici, din bugetul județului Alba, în 2023. Pentru ce sunt finanțările

Publicat

icoana biserica.jpg

În 2023, 135 de parohii din județul Alba primesc în total 1,1 milioane lei finanțare din bugetul Consiliului Județean. Sumele variază între 50.000 de lei și 5.000 de lei și sunt pentru executarea unor lucrări de construcții, reparații, instalații sau picturi interioare.

Potrivit documentației ca va fi prezentată pentru aprobare în ședința CJ Alba din 26 ianuarie, unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale locale.

OG 82/2001 prevede că de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe