Connect with us

ACTUALITATE

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale

Publicat

1643128008 papa.jpg
Arhivă foto

Papa Francisc și-a exprimat miercuri sprijinul față de comunitatea catolică din China, adresând un mesaj de solidaritate către aceia care se confruntă cu suferința, inclusiv preoți și credincioși. Această declarație vine într-un context tensionat, având în vedere situația catolicilor din această țară, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Astăzi este ziua mondială de rugăciune pentru Biserica Catolică din China”, a declarat papa argentinian după audienţa sa generală.

„Vreau să-mi exprim sprijinul pentru fraţii şi surorile noastre din China, împărtăşindu-le bucuriile şi speranţele.

Dedic un gând special tuturor celor care suferă, preoţi şi credincioşi, pentru ca aceştia să găsească consolare şi încurajare în comuniunea şi solidaritatea Bisericii Catolice universale”, a adăugat papa Francisc.

În octombrie, Vaticanul şi regimul comunist de la Beijing şi-au reînnoit pentru doi ani acordul lor istoric semnat în 2018 cu privire la problema spinoasă a numirii episcopilor în China.

Papa Francisc transmite sprijinul său pentru comunitatea catolică din China în contextul tensiunilor actuale. Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China

Însă, la sfârşitul lunii noiembrie, Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China nerecunoscută de Sfântul Scaun, considerând că acest lucru a încălcat acordul din 2018, reînnoit prima dată în 2020.

Acest acord, al cărui conţinut nu a fost făcut public, are drept scop să reunească catolicii chinezi împărţiţi între Bisericile oficiale şi cele subterane, oferind totodată papei ultimul cuvânt în numirea episcopilor.

În patru ani, textul a provocat nemulţumire în interiorul Bisericii, unii văzând în el un control al Beijingului asupra celor aproximativ 10 milioane de catolici din ţară, unde biserici au fost distruse, în timp ce restricţiile asupra libertăţii religioase sunt în continuare criticate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Liviu Axinte, Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI

Publicat

axinte 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI.
Profesorul Liviu Axinte a vorbit despre greva pofesorilor din România, despre drepturile lor, despre cum este afectat anul școlar, dar și despre ceea ce se va întâmpla în viitorul cel mai apropiat cu sistemul de învățământ.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Percheziții într-o localitate din Botoșani. Ce au căutat oamenii legii

Publicat

perchezitii caini 9 1000x600.jpg

Având în vedere cercetările care se desfășoară în trei dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la data de 5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, atât la locuința persoanei bănuită de comiterea infracțiunilor, cât și la domiciliile persoanelor bănuite ca ar deține o parte dintre bunurilor sustrase.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în luna mai a.c., un tânăr de 27 de ani, din comuna Mitoc, ar fi pătruns, fără drept, de mai multe ori, în incinta unui cabinet medical, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vitezoman beat, din municipiul Botoșani, scos din trafic de polițiști

Publicat

etilotest bun.jpg

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoșani, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1450 de lei, pentru nerespectarea vitezei legale, iar pentru conducere sub influența alcoolului a fost întocmit dosar penal.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În atenția fermierilor: APIA Botoșani trece la penalități

Publicat

fermieri 960x600.jpg

APIA Botosani a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente  intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat  și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate. Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării,  reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață  de 292.829,88 ha, reprezentând un…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe