Connect with us

EVENIMENT

Papa nu renunță la călătoria în Canada în ciuda problemelor medicale

Publicat

papa francisc sura foto captura video vatican news

Călătoria Papei în Canada, în iulie, este inclusă în programul oficial al Vaticanului, în ciuda unei probleme la genunchi, potrivit Reuters.

Papa Francisc va avea cel puțin cinci întâlniri cu populația indigenă în timpul unei călătorii în Canada în luna iulie, respectându-și promisiunea de a-și cere scuze în această țară pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în abuzurile de la școlile rezidențiale.

Un program publicat joi arată că papa intenționează să continue călătoria din perioada 24-30 iulie, în ciuda problemelor la genunchi care l-au forțat să anuleze o vizită în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud în prima săptămână din iulie.

Școlile care au încercat să șteargă culturile indigene și unde mulți copii au suferit abuzuri au fost în centrul discuțiilor dintre papă și indigeni la Vatican în martie și aprilie.

 

Papa nu renunță la călătoria în Canada în ciuda problemelor medicale: a oferit scuze

 

Francisc, în vârstă de 85 de ani, și-a oferit scuze în timpul acelor întâlniri, iar grupurile i-au acceptat scuzele. Papa a promis că va prezenta scuze și în Canada.

Papa va vizita Edmonton, Maskwacis, Lac Ste. Anne, Quebec și Iqaluit, în teritoriul arctic al Canadei. În program sunt mai multe discursuri și slujbe.

Cea mai mare parte a primei sale zile în Quebec va fi ocupată de întâlniri cu oficiali canadieni, inclusiv cu premierul Justin Trudeau.

Papa nu renunță la călătoria în Canada în ciuda problemelor medicale: Papa urmează să aibă o întâlnire privată cu supraviețuitorii școlilor rezidențiale

Aproximativ 150.000 de copii au fost luați din casele lor. Mulți au fost supuși la abuzuri, violuri și malnutriție în ceea ce Comisia pentru Adevăr și Reconciliere a numit în 2015 „genocid cultural”.

Scopul declarat al școlilor, care au funcționat între 1831 și 1996, a fost acela de a asimila copiii indigeni. Acestea erau conduse de confesiuni creștine în numele guvernului, cele mai multe de către Biserica Catolică.

Francisc a prezentat scuze istorice la 1 aprilie, la sfârșitul unei săptămâni de întâlniri cu un prim grup de indigeni canadieni.

„Pentru comportamentul deplorabil al acelor membri ai Bisericii Catolice, cer iertare de la Dumnezeu și aș vrea să vă spun din adâncul inimii mele că sunt foarte îndurerat”, a spus el atunci.

În ultima sa zi în Canada, la Iqaluit, capitala teritoriului Nunavut, Papa urmează să aibă o întâlnire privată cu supraviețuitorii școlilor rezidențiale.

Scandalul a izbucnit din nou anul trecut, odată cu descoperirea rămășițelor a 215 de copii din fosta școală indiană din Kamloops, în provincia British Columbia, în vestul Canadei. Școala a fost închisă în 1978.

De atunci, au fost găsite alte sute de locuri de înmormântare nemarcate. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

Publicat

coaliția psd – pnl s a rupt la alegerile locale pentru

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Cele două partide au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat separat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.

Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. Tradiții și superstiții

Publicat

sfantu gheorghe cjcpt cluj.jpg

Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului, este sărbătorit de ortodocși la 23 aprilie.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru, 26 octombrie, este vara păstorilor, începutul anului pastoral.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe