Connect with us

ACTUALITATE

Parc acvatic în Vâlcea de 300 de locuri, deschis în staţiunea Călimăneşti. Investiţia a fost finalizată după 7 ani

Publicat

aqua parck
Sursa foto: Jurnalulolteniei

Parcul acvatic de la Călimăneşti, cunoscut şi ca ”Mirajul Oltului”, cea mai mare investiţie realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea în domeniul turismului în ultimii ani, a fost inaugurat joi, după şapte ani de la începerea lucrărilor.

Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, investiţia s-a ridicat la peste 24,2 milioane de lei, proiectul fiind finanţat în proporţie de 50% prin fonduri europene.

„Este o zi extrem de importantă pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea potenţialului turistic al acestei frumoase staţiuni, care este într-un fel vârf de lance al turismului balnear din judeţul nostru. La târgurile de turism la care am participat, am văzut că staţiunile balneare din Vâlcea sunt extrem de solicitate, cel puţin ca informaţie, dar şi vizitare. Mirajul Oltului a fost un proiect extrem de complicat, un proiect pe care, iată, împreună cu primarul Florinel Constantinescu, îl inaugurăm astăzi, pentru viitor, cu speranţa că această investiţie va reuşi să bucure minţi, trupuri, suflete şi să ofere dar de sănătate”, a declarat Rădulescu la deschiderea oficială a acestui parc.

Reprezentanţii administraţiei locale din staţiunea vâlceană de pe Valea Oltului, beneficiarul direct al acestei investiţii, au precizat că noul parc acvatic vine în completarea ofertei turistice din Călimăneşti şi că el va aduce un plus de valoare acesteia.

„Este o investiţie importantă, o investiţie care, iată, este realizată aici la Călimăneşti. Această investiţie a început în 2012, când staţiunea Călimăneşti avea un număr de 86.000 de turişti pe an, acum avem dublu – peste 160.000 de turişti pe an. Deci, o creştere importantă şi de aceea cred că proiectul este cu atât mai important pentru că vine în completarea ofertei turistice pe care judeţul Vâlcea şi oraşul Călimăneşti o oferă vâlcenilor şi turiştilor care ne vizitează judeţul şi localitatea”, a spus primarul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Proiectul „Mirajul Oltului” are două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport, acesta din urmă fiind inaugurat în 2015. Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă termală.

Capacitatea maximă a Parcului Acvatic şi a Centrului de Relaxare Călimăneşti este de 300 de locuri, iar tarifele de intrare sunt de 30 de lei în cursul săptămânii şi 35 de lei în weekend. Copiii şi pensionarii plătesc 20 şi, respectiv, 25 de lei iar persoanele cu dizabilităţi şi copiii sub 14 ani au intrarea gratuită. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe