Connect with us

ACTUALITATE

Parcările, punct sensibil la Cluj. Clinică medicală de 5 etaje pe Calea Turzii, respinsă la Urbanism deși respecta cerințele PUG

Publicat

clinica oftalmologie holtos1.jpg

Traficul reprezintă o problemă tot mai mare la autorizarea noilor proiecte în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. În unele cazuri se discută mai mult despre trafic decât despre arhitectură. Miercuri a apărut cazul unei clinici medicale de 5 etaje, propusă la intersecția străzii Nicolae Iorga și Calea Turzii, respinsă deși respecta prevederile Planului Urbanistic General.

Beneficiarul proiectului este chirurgul oftalmolog Teodor Holhoș, care deține pe teren o clădire cu parter și etaj, pe care o va demola.

La parter au fost prevăzute cabinete de consultații și un bloc operator, iar la etajele superioare cabinete de consultații pentru alte specialități, un apartament de serviciu și birouri administrative.

S-au propus 19 locuri, de parcare dintre care 6 la nivelul solului.

Arhitectul Adrian Iancu și alți membri ai Comisiei de Urbanism au subliniat că locurile de parcare sunt prea puține și dacă va fi aprobat, proiectul va bloca circulația pe strada Nicolae Iorga pentru că angajații și pacienții își vor lăsa acolo mașinile pe avarii.

Proiectanții au arătat că respectă calculele din Planul Urbanistic General și că pacienții nu vor petrece vreme îndelungată la clinică întrucât operațiile la specialitatea oftalmologie se întind pe un timp scurt.

De cealaltă parte, arhitectul Vlad Negru, membru al Comisiei de Urbanism, a afirmat că așa trebuie să fie restructurată Calea Turzii, iar numărul suplimentar de locuri de parcare nu va rezolva problema traficului din oraș întrucât oferta de spații extra este generatoare de trafic, pe când s-ar impune descurajarea utilizării mașinilor.

Proiectul va reveni în analiză la Comisia de Urbanism cu condiția să asigure peste…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe