Connect with us

EVENIMENT

Parchetul European acuză patru români de fraude cu fonduri destinate tinerilor fermieri din diaspora

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Parchetul European (EPPO) din București a înaintat la Tribunalul București un dosar de judecată împotriva a patru cetățeni români, acuzați de fraudă și fals în înscrisuri legate de finanțarea destinață tinerilor fermieri din diaspora.

Potrivit unui comunicat al EPPO, în discuţie sunt fondurile UE care vizează sprijinirea tinerilor fermieri care locuiesc în străinătate, pentru a-i ajuta să revină la muncă în sectorul agricol din România.

Pentru a obţine acest sprijin, candidaţii trebuiau să ateste că au avut un loc de muncă în agricultură, veterinar, sectorul agroalimentar sau în economia agrară, în afara graniţelor României, de cel puţin trei luni, în cei doi ani anteriori depunerea cererii.

În iunie 2021, pârâţii au depus o cerere de obţinere de fonduri nerambursabile de la bugetul UE în valoare de 120.000 euro (584.196 lei).

Potrivit probelor, pentru a certifica că au lucrat în străinătate, inculpaţii au depus documente false şi inexacte la Agenţia Română pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), inclusiv contracte de muncă temporară încheiate cu o firmă spaniolă în mai 2020 şi contracte de închiriere pentru o locuinţă în Spania, precum şi certificatele de înregistrare a reşedinţei pentru un oraş din Spania.

Inculpaţii au putut obţine 90.000 de euro

Aceste documente erau false, după cum s-a stabilit în urma consultării cu Biroul EPPO din Madrid.

Drept urmare, inculpaţii au putut obţine 90.000 de euro (438.147 lei) din fonduri UE necuvenite.

În vederea recuperării prejudiciului adus bugetului UE, EPPO a iniţiat o procedură de îngheţare a averilor inculpaţilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă pedepse cu închisoare de până la 7 ani pentru fraudă de subvenţii şi încă trei ani pentru fals în acte oficiale şi înscrisuri private. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Două noi calificări profesionale la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, începând cu anul școlar 2024-2025

Publicat

două noi calificări profesionale la liceul tehnologic „timotei cipariu” din

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj va avea două noi calificări profesionale, începând cu anul școlar 2024 – 2025. Este vorba despre „tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică” și „tehnician în instalații electrice”. 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

Publicat

mafiot 2 e1722015298170.jpg

Procurorii DIICOT anunțau, vineri, că un bărbat, cetățean străin, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină în Cluj-Napoca. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

mafiotmafiot

Este vorba de un sicilian, Vito Cocimano, membru al temutei mafii siciliene, care încerca să-și facă o piață de desfacere în România, vânzând cocaină la jumătate de preț.

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

mafiotmafiot

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sărbătoarea Muzicii, la Alba Iulia. Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra, în prima seară de spectacole

Publicat

video: sărbătoarea muzicii, la alba iulia. cătălin răducanu, analia selis

Sărbătoarea Muzicii a început vineri la Alba Iulia. În prima seară, pe scenele amenajate în curtea Palatului Principilor Transilvaniei și în Piața Cetății urcă Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra. 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Parcul Feroviarilor, lăudat de Ordinul Arhitecților: Competiţiile nu frânează dezvoltarea, ci generează prosperitate

Publicat

parc feroviar 1.jpg

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, realizat prin concurs internațional de soluții, este dat de Ordinul Arhitecților din România drept exemplu de bună practică. Proiectul, lansat în 2018 de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a fost finalizat anul acesta.

Proiectul de revitalizare a Parcului Feroviarilor este un exemplu de bună practică în atribuire și implementare prin competiții de arhitectură, arată Ordinul Arhitecților din România (OAR).

„La începutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe