Connect with us

EVENIMENT

Parchetul European acuză patru români de fraude cu fonduri destinate tinerilor fermieri din diaspora

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Parchetul European (EPPO) din București a înaintat la Tribunalul București un dosar de judecată împotriva a patru cetățeni români, acuzați de fraudă și fals în înscrisuri legate de finanțarea destinață tinerilor fermieri din diaspora.

Potrivit unui comunicat al EPPO, în discuţie sunt fondurile UE care vizează sprijinirea tinerilor fermieri care locuiesc în străinătate, pentru a-i ajuta să revină la muncă în sectorul agricol din România.

Pentru a obţine acest sprijin, candidaţii trebuiau să ateste că au avut un loc de muncă în agricultură, veterinar, sectorul agroalimentar sau în economia agrară, în afara graniţelor României, de cel puţin trei luni, în cei doi ani anteriori depunerea cererii.

În iunie 2021, pârâţii au depus o cerere de obţinere de fonduri nerambursabile de la bugetul UE în valoare de 120.000 euro (584.196 lei).

Potrivit probelor, pentru a certifica că au lucrat în străinătate, inculpaţii au depus documente false şi inexacte la Agenţia Română pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), inclusiv contracte de muncă temporară încheiate cu o firmă spaniolă în mai 2020 şi contracte de închiriere pentru o locuinţă în Spania, precum şi certificatele de înregistrare a reşedinţei pentru un oraş din Spania.

Inculpaţii au putut obţine 90.000 de euro

Aceste documente erau false, după cum s-a stabilit în urma consultării cu Biroul EPPO din Madrid.

Drept urmare, inculpaţii au putut obţine 90.000 de euro (438.147 lei) din fonduri UE necuvenite.

În vederea recuperării prejudiciului adus bugetului UE, EPPO a iniţiat o procedură de îngheţare a averilor inculpaţilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă pedepse cu închisoare de până la 7 ani pentru fraudă de subvenţii şi încă trei ani pentru fals în acte oficiale şi înscrisuri private. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

We Love Retro 2024: NANA și Whigfield, detalii mai puțin știute despre începuturile lor muzicale

Publicat

we love retro 2024: nana și whigfield, detalii mai puțin

We Love Retro 2024: NANA și Whigfield, detalii mai puțin știute despre începuturile lor muzicale.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce soluții pentru problema locuirii propune Aurelia Cristea (PSD)? „Digitalizare și transparentizare «la sânge»!”

Publicat

conferinta de presa aurelia cristea 1000x600.jpg

Aurelia Cristea, candidata PSD la funcția de primar al Clujului, își propune „să trimită în istorie” prețurile mari la apartamente și chirii. Cum? Prin digitalizare, construirea de locuințe publice și crearea unui centru integrat de urbanism.

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, a prezentat într-o conferință de presă o serie de măsuri menite să rezolve problema locuirii din municipiu.

„În momentul acesta,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rugăciune pentru deținuți și angajații ANP, la închisoarea din Aiud. Consfătuirea preoților de penitenciar din Ardeal

Publicat

rugăciune pentru deținuți și angajații anp, la închisoarea din aiud.

Rugăciune pentru deținuți și angajații ANP: Penitenciarului Aiud găzduiește Consfătuirea preoților de penitenciar din Ardeal.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de restricție și pedepse mai mari pentru persoanele care își agresează verbal sau fizic vecinii. Legea merge la promulgare

Publicat

ordin de restricție și pedepse mai mari pentru persoanele care

Ordin de restricție și pedepse mai mari pentru persoanele care își agresează verbal sau fizic vecinii. Persoanele care își agresează fizic sau verbal vecinii vor fi mai aspru pedepsiti. Parlamentul a adoptat o modificare la Codul Penal care mărește pedepsele pentru vecinii agresivi.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe