Connect with us

ACTUALITATE

Parcul auto de transport public din Galati, se va mări cu 40 de autobuze noi de mare capacitate

Publicat

Municipalitatea a lansat marţi, la licitaţie, un contract pentru achiziţionarea a 40 de autobuze noi de mare capacitate, care vor fi cumpărate prin intermediul societăţii de transport public Transurb Galaţi, a anunţat biroul de presă al Primăriei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală estimată a achiziţiei este de 42.750.000 lei, iar sumele necesare vor fi suportate de societatea Transurb, prin contractarea unui credit bancar, în care Primăria municipiului Galaţi va fi garantul.

Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minim 85 de persoane pe scaune şi în picioare, din care minim 25 pe scaune.

De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galaţi.

La cele 40 de autobuze de mare capacitate se adaugă 20 de minibuze, 50 de autobuze şi 18 tramvaie, toate noi, care vor fi achiziţionate tot de Primăria Galaţi.

„Pot spune că, pentru prima dată, Primăria are o strategie coerentă pentru modernizarea transportului public în comun, care presupune achiziţia de mijloace de transport noi, dotate la standarde europene, şi investiţii pentru reabilitarea infrastructurii de transport, de la căile de rulare ale tramvaielor, până la extinderea şi modernizarea transportului cu troleibuze. Am respins categoric, în repetate rânduri, achiziţia de mijloace de transport second-hand”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Pregătiri pentru tradiționalul pelerinaj de la Nicula. Zeci de mii de credincioși, așteptați la mănăstire de Sfânta Maria

Publicat

nicula fnal.jpeg

Pelerinajul de la Nicula, care are loc în fiecare an cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii din deal, se va desfășura în acest weekend, fără restricții.

Astfel, marți, 9 august, a avut loc la Prefectura Cluj o întâlnire de lucru, coordonată de prefectul Irina Munteanu,
la care au participat Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, reprezentanții ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai Serviciilor Publice de Deconcentrate.

„Scopul întâlnirii a fost organizarea detaliată a pelerinajului din acest sfârșit de săptămână, din satul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuitorii unei străzi din Alba Iulia, anunțați să își facă branșamentele. Primăria va interzice spargerea străzii, după asfaltare

Publicat

alcala de henares 1000x600.jpg

Primăria municipiului Alba Iulia locuitorii și deținătorii de parcele de teren cu acces de pe strada Alcala de Henares că au obligația realizării branșamentelor / racordurilor pentru toate utilitățile în termen de 3 luni, începând cu data de 15 august 2022.

Potrivit reprezentanților Primăriei, după acest termen vor începe lucrările de asfaltare a străzii.

De asemenea, se vor interzice lucrări de orice natură care ar putea afecta structura drumului, pe o perioadă de minimum 5 ani de la recepția lucrărilor de asfaltare.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Deficitul comercial a crescut cu 4,7 miliarde de euro în primele şase luni

Publicat

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a urcat la 15,44 miliarde de euro în primele şase luni ale acestui an, mai mare cu 4,74 miliarde de euro faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

În perioada ianuarie – iunie 2022, exporturile au crescut cu 23,9%, până la 44,78 miliarde de euro, iar importurile s-au majorat cu 28,5%, la 60,22 milliarde de euro.

Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse maşini şi echipamente de transport (42,2% la export şi 32,6% la import) şi alte produse manufacturate (31,1% la export şi 29,4% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE27 de bunuri în primul semestru din acest an a fost de 32,56 miliarde de euro la expedieri şi de 42,64 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 72,7% din total exporturi şi 70,8% din total importuri.

Valoarea schimburilor extra-UE27 a fost de 12,23 miliarde de euro la exporturi şi de 17,58 miliarde de euro la importuri, reprezentând 27,3% din total exporturi şi 29,2% din total importuri.

În luna iunie 2022, exporturile FOB au însumat 7,86 miliarde de euro, iar importurile CIF au însumat 10,55 miliarde de euro, rezultând un deficit de 2,69 miliarde de euro.

Faţă de luna iunie 2021, exporturile din luna iunie 2022 au crescut cu 25,9%, iar importurile au fost mai mari cu 30,4%.

Preţul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezintă preţul la frontiera ţării exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport până la punctul de îmbarcare, precum şi toate taxele pe care bunul trebuie să le suporte pentru a fi încărcat la bord.

Preţul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezintă preţul la frontiera ţării importatoare, care cuprinde atât elementele componente ale preţului FOB, cât şi costul asigurării şi transportului internaţional. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Adele a venit din Canada să se distreze la UNTOLD: A fost SUPERB

Publicat

whatsapp image 2022 08 08 at 1.31.05 pm e1659964665582.jpeg

La ediția de anul acesta a festivalului de muzică Untold, au participat peste 360.000 de persoane, dintre care foarte mulți străini.

„Acești tineri de toate vârstele, ai lumii, au venit din peste 100 de țări”, a spus primarul Emil Boc.

Adele este una dintre ei. A venit din Toronto în Cluj și s-a decis spontan să meargă la Untold.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

„Ca să fiu sinceră, nu voiam să merg pentru că am tot fost la petreceri, iar biletul e foarte scump. Dar invitasem aici un prieten din Baia Mare, care nu a văzut Clujul până acum, și m-am gândit că Untoldul ar fi o experiență foarte interesantă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe