Connect with us

ACTUALITATE

Parcul de autovehicule al României a ajuns la aproximativ 8 milioane de unități

Publicat

parc auto Romania

Parcul de autovehicule al României a ajuns la circa opt milioane de unităţi, după ce anul trecut a crescut cu 6,9%, respectiv cu aproximativ 515.000 de unităţi, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto din România.

Cifrele APIA, care citează datele publicate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), arată că la această creştere a parcului auto cea mai mare contribuţie revine autoturismelor care, în 2019, au adăugat la parcul naţional un număr total de 606.163 de unităţi (161.562 noi şi 444.601 rulate) care a urcat, astfel, cu 7%.

La acesta se adaugă vehiculele comerciale, care au înregistrat pe ansamblul anului 2019 cu un număr de 80.895 noi unităţi intrate în parc (25.936 noi şi 54.959 rulate), parcul auto al acestei categorii crescând şi el în 2019 cu 6,1%.

Pe de altă parte, au ieşit din parcul de autovehicule circa 132.000 de unităţi, din care 95.000 de unităţi prin casare şi dezmembrare.

„Analizând cea mai numeroasă categorie, respectiv cea a autoturismelor (aproximativ 86% din parcul naţional de autovehicule), remarcăm faptul că, în funcţie de vechimea acestora, cele mai mari creşteri procentuale se înregistrează pe segmentele 0-2 ani (+22,8%) şi 3-5 ani (+15%), iar acest fapt se datorează nu numai numărului mai mare de autoturisme noi intrate în parcul naţional, dar şi unui număr important (circa 51.000) de autoturisme rulate cu vechime mai mică de cinci ani (Euro 6 sau electrice). Ca urmare, circa 35% din totalul autoturismelor (noi sau rulate) nou intrate în parc au avut mai puţin de cinci ani vechime, fapt ce explică această evoluţie”, se arată în comunicat.

Totodată, un sfert dintre maşinile din România sunt mai vechi de 16 ani, chiar dacă numărul acestora s-a redus cu 14,3% în 2019, comparativ cu 2018.AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Director nou la Căminul de Vârstnici din Alba Iulia, anunțat de primarul Gabriel Pleșa. Ana Maria Bleanț este angajată a primăriei

Publicat

gabriel plesa si directoarea camin de varstnici alba iulia e1660149862272 1000x600.jpg

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia are un nou director. Este vorba despre Ana Maria Bleanț, care, potrivit unui anunț al primarului Gabriel Pleșa, a câștigat concursul pentru acest post. 

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. UNTOLD, văzut de o adolescentă. „O scăpare din realitate. Wau! Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine”

Publicat

sara untold 1 prima.jpeg

Untold 2022. Peste 360.000 de participanţi din peste 100 de ţări. Adică, aproape o dublare a numărului de locuitori ai oraşului Cluj-Napoca. Aşa s-a dus iar imaginea Clujului şi a României în lume. Peste 50 de milioane de euro intraţi în oraş, zice primarul Emil Boc. E bine? E rău?

A fost şi mult zgomot, deranjant pentru unii. Probabil, au fost şi alte neajunsuri. Dar a fost şi multă distracţie, bine-venită pentru alţii. Cum să împaci pe toată lumea? Cum să pui lucrurile în balanţă?

Dar analizele -pro şi contra- le vor face alţii. De data aceasta vom trece Untold-ul doar prin ochii unei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Publicat

Arhivă foto

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a precizat, pentru AGERPRES, că din totalul celor 6.431 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, 4.287 au fost înregistrate după începerea războiului, pe 24 februarie 2022, restul fiind contracte existente la data declanşării conflictului.

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, dintre cei 4.287 de ucraineni care s-au angajat după ce au fugit din calea războiului, 1.154 lucrează în industria prelucrătoare, 607 în construcţii, 508 în hoteluri şi restaurante, iar 414 în comerţ.

Mai mult de un sfert dintre ucraineni, 1.278, au optat pentru locuri de muncă în municipiul Bucureşti, 428 în judeţul Bistriţa Năsăud, 276 în judeţul Timiş, 241 în judeţul Arad şi 214 în judeţul Maramureş. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Detunatele – spectacolul coloanelor de bazalt din Munții Apuseni. Legenda comorii ascunse și a uriașului îndrăgostit

Publicat

detunata.jpg

În județul Alba, în apropiere de comuna Bucium, în Munții Apuseni, se află un obiectiv turistic spectaculos. Pe lângă peisajul deosebit, locul amintește de legende pitorești, din generații trecute.  

Rezervaţia naturală Detunatele se găseşte în prelungirea Munţilor Metaliferi, grupă montană a Munţilor Apuseni, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium din judeţul Alba.

Punctele de atracţie ale rezervaţiei sunt două masive stâncoase, sedimentaro-vulcanice, aflate la aproximativ 1,5 km distanţă una de alta, denumite Detunata Goală şi Detunata…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe