Connect with us

EVENIMENT

Părinţii care au grijă de copiii de până la 12 ani vor avea concediu plătit şi în vacanţa de Paşte

Publicat

Părinţii care îşi supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgenţă vor beneficia de zile libere şi în timpul vacanţelor şcolare, informează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

„Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanţă care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Măsura era necesară în contextul restricţionării drastice a circulaţiei persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanţe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoţilor pe timpul zilei”, menţionează ministerul de resort.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2020 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Potrivit sursei citate, în cazul părinţilor care beneficiază, deja, de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înştiinţeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se închid şcolile în situaţii extreme a intrat în vigoare pe data de 17 martie 2020.

Despre aplicarea acestui act normativ, Violeta Alexandru afirma, pe 20 martie, că niciun copil cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie lăsat nesupravegheat acasă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cardurile de alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ministrul Investițiilor a anunțat când vor fi virați banii

Publicat

carduri sociale de 250 de lei pentru alimente. numărul beneficiarilor

Cardurile de alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Adrian Câciu, a anunțat luni când vor fi virați cei 250 de lei pe cardurile pentru alimente.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost ridicată starea de alertă de pe strada Uliului. Lucrările de consolidare continuă

Publicat

surpare strada uliului 3 scaled.jpeg

Autoritățile locale au decis ridicarea stării de alertă în zona afectată de alunecări de teren de pe strada Uliului. Situația de la fața locului nu mai reprezintă un pericol pentru clujeni.

Starea de alertă de pe strada Uliului, instituită la data de 1 mai 2024 în zona afectată de alunecări de teren, a fost ridicată, începând de sâmbătă, 27 iulie, potrivit unei hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Artista din Alba Iulia, Laura Orian, a lansat o nouă melodie pe YouTube: ”În capăt de lume”

Publicat

video: artista din alba iulia, laura orian, a lansat o

Artista din Alba Iulia, Laura Orian, a lansat o nouă melodie pe YouTube. Este vorba despre piesa ”În capăt de lume”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ziua Imnului Național, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonie în Piaţa Tricolorului

Publicat

live video: ziua imnului național, sărbătorită la alba iulia. ceremonie în

Ziua Imnului Național va fi sărbătorită luni, 29 iulie, la Alba Iulia. Autoritățile au pregătit ceremonie în Piața Tricolorului din municipiu.

  • 10:00 – 10:05 Prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă și ocuparea locului în  dispozitiv
  • 10:05 – 10:15 Alocuțiune referitoare la simbolistica versurilor Imnului național al României, scurt...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe