Connect with us

EVENIMENT

AVEM GUVERN NOU! Executivul Orban a trecut de votul de învestire în Parlament

Publicat

Guvernul Orban a trecut de votul de învestire cu 240 de voturi pentru, cu 7 mai multe decât erau necesare. ”Apreciez această prezență, cu atât mai mult cu cât nu-mi aduc mainte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva, și anume ședința de învestire a unui guvern să fie boicotată de două partide mari” a spus Ludovic Orban. Acesta a adăugat că guvernul va avea un mandat limitat și va asigura guvernarea pe o perioadă foarte scurtă, informează ziarul Alba24.ro.

Ulterior, acesta a făcut o listă a priorităților noului Guvern. A vorbit despre minerii blocați în subteran la mina din Valea Jiului, despre situația din infrastructură și despre întârzierile la nominalizarea comisarului european.

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. Orban avea nevoie de 233 de voturi.

În aceste condiții, nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința a fost condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Ședința a început cu întârziere, parlamentarii auczând că nu funcționează sistemul electronic de vot. De asemenea, câțiva parlamentari și-au uitat acasă cartelele de vot.

Lista miniștrilor cu care Ludovic Orban a venit în Parlament

Vicepremier – Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:

1. Ministerul Afacerilor Externe -Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu

5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului – Costel Alexe

11. Ministerul Educației – Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode

15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății – Victor Costache

USR a anunțat prin vocea lui Dan Barna că toți parlamentarii formațiunii vor fi prezenți în Palament pentru a vota guvernul.

„Toţi parlamentarii USR sunt prezenţi, vom vota pentru învestire, nu ne opunem şi depunem toată energia la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă. Noi suntem prezenţi 100% la acest vot, sper să existe cvorumul necesar, asta e miza. Lupta e dacă va fi cvorum. Sunt optimist că vor fi şi voturile necesare”, a spus Dan Barna, președintele USR, înainte de ședința din Parlament.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că toți parlamentarii ALDE sunt prezenți la ședință, cu excepția deputatului Daniel Olteanu, care a suferit o intervenție chirurgicală.

De asemenea, o parte dintre cei de la ProRomânia, au anunțat că votează Guvernul, în ciuda recomandărilor liderului de partid, Victor Ponta. Este vorba despre Mihai Tudose, Daniel Constantin dar și Paul Stănescu.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 455 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 441 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 19 martie. Sunt vacante 455 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. USR Cluj și-a stabilit CANDIDAȚII pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru PREȘEDINȚIA instituției

Publicat

oros adi e1599654692390.jpg

USR Cluj și-a stabilit candidații pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru președinția instituției.

„Filiala județeană a USR Cluj a decis duminică, 17 martie, susținerea senatorului și profesorului universitar Adrian-Nechita Oros drept candidat al Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Cluj. În cadrul aceleiași Conferințe a Filialei Județene a USR Cluj a fost desemnată și lista de candidați ai partidului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. Din 19 martie, persoanele fizice și juridice se pot înscrie în programe. Condiții

Publicat

programul rabla 2024 va debuta pe 19 martie. anunțul făcut

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. De marți, 19 martie, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, pentru înscriere în programe. Persoanele juridice pot încărca în aplicația dedicată documentele de participare.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a comunicat că Programul Rabla Clasic se află la ediția a 20-a. Are un buget de 300 de milioane de lei

Programul Rabla Plus este în al 9-lea an și are buget de 1 miliard de lei.

Programul Rabla Clasic…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii

Publicat

aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în

Românii vor avea o aplicaţie unică prin care își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii.

Aceasta ar urma să fie asociată cu cardul bancar al utilizatorului. Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că va fi lansată până la sfârșitul anului.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe