Connect with us

EVENIMENT

”Parlamentul în teniși” – campanie inedită pentru a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru europarlamentare

Publicat

tenisi

Mai mulţi tineri au participat, vineri, la fântâna de la Universitate, la flashmob-ul ”Parlamentul în tenişi”, cu scopul de a încuraja prezenţa tinerilor la votul pentru alegerile europarlamentare.

“Ne-am adunat la kilometrul zero al democraţiei din Bucureşti. Scopul e încurajarea prezenţei tinerilor la vot la alegerile europarlamentare de pe data de 26 mai, mai ales în contextul în care anul acesta România trimite un număr record de candidaţi tineri la alegerile europarlamentare. Sunt 68, care au o vârstă sub 35 de ani. (…) Noi ne dorim ca aceştia să ne înţeleagă problemele, nevoile, să avem o bună reprezentare în Parlamentul European, să putem purta un dialog cu ei şi să transformăm instituţia într-un legislativ pentru oameni tineri”, a declarat Alexandru Stanciu, unul dintre cei patru studenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti care au organizat evenimentul.

În cadrul flashmob-ului, tineri încălţaţi în tenişi au venit cu mai multe perechi pe care le-au pus în zona fântânii de la Universitate.

“Tenişii sunt un simbol al oamenilor tineri, iar campania pe care o derulăm este sub sloganul ‘Parlamentul în tenişi’. Ne dorim o bună reprezentativitate în Parlamentul European şi fiecare tânăr care vine şi îşi lasă o pereche de tenişi va primi în schimb nişte şireturi în culoarea UE pentru a-i stimula să meargă la vot, într-un gest simbolic”, a explicat Stanciu.

El a spus că ideea flashmob-ului a pornit de la o competiţie de PR organizată de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Mihnea Pană, un alt student organizator al manifestării, le-a transmis tinerilor să iasă la vot şi să îşi dea seama că votul lor într-adevăr contează.

Conform unui sondaj de opinie în rândul românilor internauţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani, realizat cu ocazia acestui eveniment, nouă din zece respondenţi spun că vor merge la vot pe 26 mai. Nouă din zece respondenţi sunt de părere că votul lor contează în aceste alegeri, iar 20% vor merge la urne pentru prima dată.

Peste două treimi (71,16%) consideră că România trebuie să fie reprezentată în Parlamentul European de candidaţi tineri. Referitor la gradul de reprezentare, opt din zece respondenţi consideră că sunt reprezentaţi în Parlamentul European ”puţin” sau ”deloc”, iar şase din zece sunt nemulţumiţi de activitatea deputaţilor români în legislativul de la Bruxelles.

Printre principalele teme cu care se confruntă şi preocupări indicate de tineri se numără neadaptarea sistemului educaţional la piaţa muncii (70,26%), dar şi participarea scăzută a tinerilor în procesul decizional (42,42%).

Acelaşi sondaj mai relevă faptul că 73,06% dintre respondenţi cred că România a avut parte de beneficii de pe urma aderării la UE, iar 52,3% sunt de părere că viitorul ţării în Uniunea Europeană este unul stabil şi lipsit de griji.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 891 respondenţi, în perioada 2-7 mai, de iVox, la comanda Good Affairs, firma care i-a sprijinit pe cei patru studenţi la Facultatea de Jurnalism în organizarea flashmob-ului. AGERPRES

EVENIMENT

Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei după anunţul exit-poll-urilor. Miting de solidaritate cu Diaspora

Publicat

miting

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei, după anunţarea exit-pollurilor pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie.

Oamenii flutură steagul României şi pe cel al Uniunii Europene. De asemenea, aceştia strigă lozinci împotriva coaliţiei aflate la guvernare, dar şi proeuropene. Totodată, ei cer autorităţilor prelungirea programului de votare în diaspora.

Lăsaţi-i să voteze” şi „PSD, ciuma roşie” scandează oamenii aflaţi în Piaţa Victoriei. Jandarmii au început să împrejmuiască zona centrală a pieţei cu garduri. Oamenii au răspuns apelurilor venite pe reţelele de socializare.

sursa foto? G4Media
Citește mai departe

EVENIMENT

Dragnea, declarație după exit-poll: Solicit premierului să nu-şi depună mandatul

Publicat

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, că solicită premierului Viorica Dăncilă să nu-şi depună mandatul.

“Solicit doamnei prim-ministru să nu care cumva să-şi depună mandatul. Programul de guvernare trebuie dus la capăt”, a afirmat Dragnea, la sediul PSD. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Locomotiva unui tren de persoane a deraiat, la Arad. Traficul feroviar a fost blocat

Publicat

tren calatori
arhiva foto

Locomotiva unui tren cu pasageri a deraiat, duminică, în zona localităţii arădene Lipova, fără ca vreo persoană să fie rănită, însă traficul feroviar a fost blocat, iar alte patru garnituri de pe traseu au fost afectate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, incidentul feroviar a avut loc pe linia Arad – Radna, în zona staţiei Milova.

“Locomotiva trenului Regio 2046, care se deplasa pe relaţia Arad – Simeria, a deraiat, fără a fi înregistrate victime. În zonă există o singură linie, astfel că circulaţia feroviară a fost întreruptă”, a declarat sursa citată.

Cauza deraierii ar fi un boghiu de la roţile din spate ale locomotivei, care s-ar fi rupt.

Până la ora difuzării acestei ştiri, patru garnituri aflate pe traseu au fost afectate de blocarea circulaţiei, cursele fiind fie suspendate, fie redirecţionate pe linia spre Timişoara. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Elicopter SMURD solicitat de la Târgu Mureş pentru un bărbat care s-a răsturnat cu ATV-ul la Cârţişoara – Sibiu

Publicat

cartisoara

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, în localitatea Cârţişoara, pentru un bărbat care s-a răsturnat cu un ATV, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

cartisoara

“Două echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu şi un echipaj SMURD din cadrul ISU Braşov au intervenit de urgenţă în localitatea Cârţişoara, pentru acordarea asistenţei medicale unui bărbat de aproximativ 68 de ani, peste care a căzut un ATV.

cartisoara

Victima a primit îngrijiri medicale şi în urma evaluării a fost solicitat elicopterul SMURD Mureş”, a precizat Alina Voina.

Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au anunţat că bărbatul a căzut cu ATV-ul şi este grav rănit. AGERPRES

Citește mai departe