Connect with us

EVENIMENT

Partea pozitivă a pandemiei: Fără turiști, această zonă cunoaște un record istoric de pinguini

Publicat

Populaţia de pinguini şi cormorani de Galapagos, două specii endemice din acest arhipelag, a înregistrat o creştere record, conform rezultatelor unui recensământ realizat de Parcul Naţional Galapagos (PNG) din Ecuador, relatează AFP.

„Numărul de cormorani a atins un nivel record în comparaţie cu cifrele istorice care datează din 1977, în timp ce numărul pinguinilor este cel mai mare înregistrat după 2006”, a indicat PNG într-un comunicat emis vineri, fără a specifica numărul total al acestor păsări la acea vreme.

Populaţia de pinguini de Galapagos, singurii pinguini care trăiesc la ecuator, a crescut de la 1.451 în 2019 la 1.940 în 2020. În cazul cormoranilor de Galapagos, vieţuitoare care nu pot zbura, populaţia a crescut de la 1.914 la 2.220 în aceeaşi perioadă.

Pinguinul Galapagos este una dintre cele mai mici specii de pinguini din lume. Această pasăre măsoară până la 35 de centimetri.

Cormoranul endemic din acest arhipelag este singurul cormoran care şi-a pierdut capacitatea de a zbura, însă a dezvoltat abilităţi de scufundare.

Studiul realizat de PNG şi Fundaţia Charles Darwin s-a desfăşurat în septembrie anul trecut în principalele colonii prezente pe insulele Isabela şi Fernandina şi pe insulele Marielas, situate în vestul acestui arhipelag inclus în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO.

Pentru Paulo Proano, ministrul ecuadorian al Mediului şi Apelor, rezultatele recensământului reflectă „starea bună de sănătate a populaţiei” de păsări din arhipelag, situat la 1.000 de kilometri distanţă de coastele statului Ecuador, conform declaraţiilor publicate de PNG.

PNG consideră că prezenţa fenomenului climatic La Nińa, care sporeşte cantitatea de hrană consumată de aceste păsări, a contribuit la înmulţirea efectivelor. Un alt factor a fost „absenţa perturbărilor în zonele de cuibărire a acestor specii ca urmare a paralizării activităţilor turistice în timpul crizei sanitare” asociată COVID-19, se arată în comunicatul parcului naţional.

Numele arhipelagului, care a servit drept laborator natural pentru omul de ştiinţă britanic Charles Darwin pentru teoria sa despre evoluţia speciilor, vine de la broaştele ţestoase uriaşe care trăiesc în acest loc. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. Cât de important e să ai un stil de viață echilibrat

Publicat

sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. cât de important

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată: este important să urmezi anumite recomandări și să ai o rutină de îngrijire adecvată.

Curăță pielea în mod regulat

Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un produs de curățare potrivit pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe