Connect with us

ACTUALITATE

Pasajul de lângă Piaţa Cetate din Oradea: Lucrările au ajuns la 40%, ar putea fi gata până la finalul anului (FOTO)

Publicat

lucrari piata gojdu cu ministrul bolos si primarul birta 24062022 06.jpg

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi primarul Oradiei, Florin Birta, au vizitat, vineri, şantierul viitorului pasaj rutier subteran din dreptul Pieţei Cetate, unde lucrările au ajuns la un stadiu de execuţie de 40% şi ar urma să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Premierul Ciucă, după Europenele de canotaj: Suntem mândri de campionii României

Publicat

premierul ciucă
Arhivă foto

Premierul Nicolae Ciucă i-a felicitat duminică pe membrii lotului României la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, care au obținut cinci medalii de aur și trei de bronz.

„Performanță istorică pentru lotul de canotaj al României, care a dominat finalele probelor la Campionatele Europene de la Munchen. Îi felicit cu multă căldură pe tinerii sportivi pentru rezultatele extraordinare și pentru determinarea de a obține victoria”, a transmis duminică premierul.

Nicolae Ciucă susține că „drumul de aur al canotajului românesc” continuă și spune: „Suntem mândri de campionii României!”.

Potrivit Federației Române de Canotaj, lotul României a realizat o o performanță istorică la Campionatul European de Canotaj de la Munchen: cinci medalii de aur și trei de bronz.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biserica Sfântul Mihail din Cluj după restaurare. Imagine splendidă din dronă

Publicat

biserica sf mihail restaurare sergiu razvan.jpg

Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca a fost  restaurată recent, cu sprijinul UE, al statului ungar şi al statului român. După restaurare a fost sfințită, în cadrul unei liturghii solemne care a avut loc sâmbătă.

Imaginea alăturată este realizată din dronă.

biserica sf mihail restaurare sergiu razvan

Amănunte aici:

FOTO. Biserica ”Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca, sfințită la finalul lucrărilor de restaurare care au durat peste 3 ani

Foto:  Sergiu Răzvan

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Hong Kong se confruntă cu cea mai mare scădere a populației din istorie

Publicat

hong kong sursa foto pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

Hong Kong a înregistrat cea mai accentuată scădere anuală a populației, experții punând declinul pe seama restricțiilor severe COVID și a represiunii politice, potrivit CNN.

Populația totală a orașului a scăzut de la 7,41 milioane de persoane la 7,29 milioane, o scădere de 1,6%, a anunțat Departamentul de recensământ și statistică. Aceasta este cea mai abruptă scădere de când guvernul a început să urmărească cifrele în 1961.

Deși autoritățile au atribuit o parte din această scădere unei scăderi „naturale”, mai multe decese decât nașteri, experții cred că cifrele reflectă un exod care s-a accelerat în ultimii ani pe fondul unor tulburări sociale masive care au inclus proteste antiguvernamentale și pandemia de coronavirus.

Aproximativ 113.200 de rezidenți au părăsit Hong Kong în ultimul an, a precizat departamentul, față de 89.200 în anul precedent. Cifrele includ expatriații și alți rezidenți nepermanenți. Pe tot parcursul pandemiei, experții și liderii din industrie au avertizat că restricțiile severe vor alunga rezidenții, călătorii și expatriații.

Chiar și în timp ce restul lumii se deschidea, timp de luni de zile Hong Kong a continuat să țină închise granițele, să suspende rutele aeriene și să impună carantina și măsuri de distanțare socială.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Cluj-Napoca, precizări despre parcul Grigorescu: Râul Someș: culoarul verde al oraşului nostru

Publicat

grigo be 3.jpg

Ca urmare a publicării articolului ” Cum arată parcul din Grigorescu de pe malul Someșului. Primăria l-a umplut de betoane”, Primăria Cluj-Napoca doreşte să facă următoarele precizări:

Proiectul de reabilitare a râului Someş este considerat un exemplu de bune practici la nivel european pentru efortul de regenerare a râului, pe care şi-a propus să-l transforme într-o coloană vertebrală verde şi ecologică a oraşului.

Citește și FOTO. Cum arată parcul din Grigorescu de pe malul Someșului. Primăria l-a umplut de BETOANE

Proiectul este rezultatul unui concurs internaţional de soluţii derulat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe