Connect with us

EVENIMENT

Patinoar şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă 2018 în Cetatea Alba Carolina. Tarife, program şi condiţii

Publicat



pavilion patitoar

Primăria Alba Iulia va organiza şi în acest an Parcul Sărbătorilor de Iarnă, care va include patinoar, Căsuţa lui Moş Crăciun, scenă în aer liber, bradul de Crăciun şi chioşcuri de comercializare a produselor, în perioada 6 decembrie 2018 – 1 februarie 2019, în Piaţa Cetăţii.

Pentru organizarea Parcului, sunt propuse pentru aprobare regulamente de funcţionare şi tarife pentru comercianţi.

La patinoarul ce va fi deschis din 6 decembrie, tariful de intrare va fi de 5 lei, cu TVA inclus, pentru o oră. Copiii până la 18 ani şi studenţii (care prezintă carnet de student vizat la zi) sunt scutiţi de plata acestui tarif, astfel că au acces gratuit la patinoar.

Patinoarul va fi deschis zilnic, în perioada amintită, între orele 10.00 şi 22.00., iar capacitatea maximă este de 120 de persoane pe serie (de o oră).

Vor fi disponibile şi patine de închiriat (încălţămintea chiriaşului va rămâne la vestiarul pentru patine).

În regulament se mai precizează că patinajul se face pe risc propriu şi administraţia patinoarului nu răspunde de eventuale accidentări ale patinatorilor. Copiii cu vârstă mao mică de 5 ani au acces pe patine doar însoţiţi de persoane adulte care au echipament adecvat pentru patinaj. Prin urmare, accesul este interzis oricăror persoane care nu au patine.

Mai este interzis patinajul ce poate pune în pericol securitatea celorlale persoan aflate în locaţie, cel în forţă, cu viteză sau balansul printre ceilalţi patinatori ori practicarea unor jocuri (trenuleţul etc), în afara celor organizate. Este interzisă şi purtarea pe umeri, în braţe, în spate a altor persoane (inclusiv copii), a aparatelor foto, video, genţilor etc pe timpul patinajului, introducerea pe gheaţă a pucurilor de hochei sau atlor accesorii, aruncarea cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte, accesul cu mâncare şi băuturi ori accesul persoanelor în stare de ebrietate sau care au consumat substanţe cele pot afecta echilibrul şi luciditatea. Este interzis şi fumatul pe suprafaţa gheţii, folosirea de limbaj obscene ori ieşirea cu patinele în afara patinoarului.

În ceea ce priveşte activitatea chioşcurilor în Parcul Sărbătorilor de Iarnă, comercianţii au acces doar dacă dispun de chioşcuri din lemn sau orice altă structură avizată de Direcţia Urbanism ori închiriază chioşcuri puse la dispoziţie de primărie.

Taxe utilizare temporară a locurilor publice în Parcul Sărbătorilor de Iarnă:

1 leu/mp/zi pentru alimentaţie publică în chioşcuri proprietatea comercianţilor

0,8 lei/mp/zi pentru comercializarea produselor de artizanat şi a celor industriale de sezon desfăşurată în chioşcurile proprietatea comercianţilor

2 lei/mp/zi, preţ pornire pentru închirierea chioşcurilor pentru activitatea de alimentaţie publică

1 leu/mp/zi preţ pornire pentru închirierea chioşcurilor pentru desfacerea produselor de artizanat şi a celor industriale de sezon.

Suprafaţa minimă de închiriat este de 10 mp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Incendiu la o locuință din Săcele. Un copil și o femeie au suferit arsuri

Publicat

foc

 

Două persoane, o femeie de 26 de ani şi un copil în vârstă de 6 ani din municipiul Săcele, au fost grav rănite, joi, într-un incendiu care s-ar fi produs din cauza aprinderii focului în sobă cu carburant.

Potrivit ISU Braşov, incendiul de la locuinţa din Săcele a fost stins până la ajungerea forţelor de intervenţie, însă femeia şi copilul de 6 ani au suferit arsuri ale feţei, membrelor superioare şi căilor aeriene, fiind necesar transportul acestora la spital.

La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă cu medic şi 2 echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov, precum şi o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă aparţinând SVSU Săcele.

“Din primele informaţii se pare că ar fi încercat să aprindă focul cu carburant, lucru total nerecomandat şi care, din păcate, a dus la producerea acestui nedorit eveniment. Recomandăm încă o dată cetăţenilor să nu folosească niciodată la aprinderea focului motorină, benzină, naftalină sau alte substanţe inflamabile şi, în interiorul locuinţelor, să nu folosească mijloace de încălzire cu defecţiuni, improvizaţii şi neverificate”, a transmis ISU Braşov.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Republica Moldova, cercetat penal după ce a încercat să intre în România cu un permis fals

Publicat

Un cetăţean din Republica Moldova este cercetat penal de autorităţile române, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a încercat să intre în România cu un permis de conducere fals, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cu intenţia de a intra în România şi a prezentat un permis de conducere cu însemnele Republicii Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

“La controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, afirmând că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control de către cetăţeanul moldovean, colegii noştri au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, se precizează în comunicatul ITPF.

Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 250 de euro pentru a se putea angaja, pe teritoriul Spaniei, la firma de transport.

El este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise

Publicat

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, cu excepţia portului Mangalia, informează joi dimineaţa Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Constanţa, în continuare este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia DN 39 şi A2.

Totodată, alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 740 de consumatori finali din nouă localităţi, precizează DSU pe pagina de Facebook.

O şenilată se deplasează în localitatea Dobromir, în sprijinul ambulanţei SAJ, pentru transportul unei gravide, iar altă şenilată se deplasează în localităţile Viişoara şi Ciocârlia, tot în sprijinul ambulanţei judeţene Constanţa, pentru transportul a două persoane cu probleme respiratorii.

Conform DSU, în judeţul Tulcea, în acest moment este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, iar alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 7.450 de consumatori finali din opt localităţi.

În prezent, în judeţul Tulcea, toate porturile fluviale sunt închise.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

TIR pierdut de sub control, pe DN 7, județul Sibiu. Traficul se desfășoară alternativ

Publicat

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, pe DN 7, la intrarea în Tălmaciu, județul Sibiu. Un șofer din județul Teleorman a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit parțial de pe șosea.

Șoferul în vârstă de 45 de ani, în timp ce conducea un  TIR spre Sibiu, a pierdut controlul direcției de deplasare, a derapat și a ieșit parțial de pe carosabil, pe partea dreapta a sensului de mers.

Semiremorca blochează banda destinată direcției Vâlcea – Sibiu, traficul se desfășoară alternativ și este dirijat de polițiștii rutieri.

Din fericire în urma accidentului nicio persoană nu a fost rănită.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate