EVENIMENT
Patiserie şi fast-food, pline de muşte şi furnici – închise temporar de comisarii protecţiei consumatorilor

Două unităţi prestatoare de servicii de alimentaţie publică din Timişoara şi din comuna Parţa au fost închise temporar pentru remedierea deficienţelor descoperite de inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor care au găsit, între altele, materie primă păstrată în condiţii neconforme, spaţii de depozitare a mărfii neigienizate, spaţii frigorifice cu temperaturi mult peste cea admisă, muşte şi furnici, a anunţat, vineri, comisar-şef adjunct al CRPC Timiş, Mihai Alin Gubandru.
Cele două unităţi verificate au primit şi amenzi de câte 2.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe.
„Este inacceptabil ceea ce am găsit acolo. Toată materia prim[, cu excepţia umpluturilor, este păstrată neconform, nerespectând condiţiile de depozitare înscrise de producător. Spaţiile de producţie şi de vânzare neconforme, cu pereţi şi tavane neigienizate, cu porţiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltraţii, mucegai. Spaţiile frigorifice necurăţate, neigienizate, care nu asigură temperatura de depozitate termometrele utilajelor, indicând 14 respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul necurăţat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă. Tăvile de coacere necurăţate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. Prezenţa în depozit a cablurilor electrice suspendate. Depozitul şi spaţiul de producţie cu prezenţă, în număr mare, a muştelor şi a furnicilor”, a detaliat Gubandru.
Patiserie şi fast-food, pline de muşte şi furnici – închise temporar de comisarii protecţiei consumatorilor: materii prime lipsite de elemente de identificare
Inspectorii au mai identificat materii prime lipsite de elemente de identificare şi caracterizare, cu starea termică modificată, spaţiul dedicat alimentaţiei publice neigenizat, cu insecte vii şi moarte. AGERPRES
Sursa foto: arhiva
EVENIMENT
700 de euro pe metrul pătrat, prețul cerut pe un teren din Alba Iulia. Cât de scumpă e piața terenurilor mari din oraș

Un teren intravilan din Alba Iulia, în suprafață de 4.400 de metri pătrați (foto), a fost scos la vânzare de un preț record pentru oraș. Potrivit unui anunț postat online, proprietarul cere 700 de euro pe metrul pătrat.
Terenul este situat într-o zonă foarte bună din oraș, are acces la două străzi și reprezintă o suprafață compactă mare, lucru destul de rar.
De asemenea, este situat la 10 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina.
Totuși suma cerută de 700 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Grădiniță modernă la Vinerea, construită cu fonduri europene. O nouă licitație, lansată în SEAP

Grădiniță modernă la Vinerea. O grădiniță modernă, cu o capacitate de 48 de copii, urmează să fie construită în localitatea Vinerea, lângă Cugir. Investiția, finanțată prin fonduri europene, se ridică la peste 7,8 milioane de lei.
Această nouă grădiniță reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din zona Cugir, oferind condiții moderne pentru educația preșcolară.
Primăria Cugir a lansat pe 14 mai, în platforma SEAP, o nouă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. George Simion, candidat la alegerile prezidențiale s-a întâlnit cu președintele Poloniei, Andrzej Duda

Președintele AUR și candidat la alegerile prezidențiale, George Simion, a fost primit miercuri, 14 mai, de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Palatul Prezidențial din Varșovia.
Întâlnirea a avut ca teme centrale reinstaurarea democrației, într-un context dificil pentru România, colaborarea economică bilaterală, Inițiativa celor Trei Mări, precum și potențialul strategic și economic al României în regiune.
Această vizită subliniază angajamentul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la specializările Ingineria Mediului și Inginerie urbană și dezvoltare regională au vizitat Roșia Poieni – Cupru Min.
La compania de stat din Apuseni, studenții au văzut modul în care este exploatat cel mai mare zăcământ de cupru din România și au înțeles cum se desfășoară extracția și procesarea minereurilor în condiții moderne, dar și impactul acestora asupra mediului.
”Vizitele au condus la o…
Citește mai mult pe Alba24.ro