Connect with us

EVENIMENT

Patriarhul Daniel: ”Dreapta credinţă, rugăciunea fierbinte şi viaţa curată – preţioase daruri oferite lui Hristos”

Publicat

patriarh

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, spune că dreapta credinţă, rugăciunea fierbinte şi viaţa curată sunt „cele mai preţioase” daruri pe care i le oferim lui Hristos nu numai la Crăciun, ci tot timpul vieţii noastre creştine, el îndemnând la oferirea de daruri copiilor, bolnavilor, bătrânilor, tuturor oamenilor aflaţi în dificultate.

„Ce înseamnă însă acestea (darurile oferite de magi la naşterea lui Iisus Hristos – n.r.) pentru noi, astăzi? Nu cere Hristos Domnul de la noi să aducem aur, ci cere daruri duhovniceşti pe care le poate oferi oricine, oricare dintre credincioşi. Şi anume aurul este acum dreapta credinţă, credinţa curată şi sfântă, credinţa ortodoxă”, a afirmat Patriarhul Daniel, sâmbătă, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală de sărbătoarea Naşterii Domnului.

Tămâia reprezintă, în prezent, „rugăciunea fierbinte”

„Dacă tămâia nu este pusă pe un cărbune incandescent nu miroase, ea numai atunci când se atinge de un cărbune incandescent începe să îşi arate mireasma şi se ridică spre cer. Ea simbolizează rugăciunea fierbinte, nu rugăciunea superficială, ci rugăciunea rostită din tot sufletul, din toată inima şi rugăciunea unită cu lacrimile fierbinţi ale pocăinţei. Acesta este dar mare adus lui Hristos, pentru că El Însuşi spune: ‘Mare bucurie se face în ceruri când un păcătos se întoarce la Dumnezeu. Tămâia rugăciunii fierbinţi, a pocăinţei fierbinţi este mare dar pe care noi îl aducem în orice moment al vieţii noastre Pruncului Iisus”, a subliniat PF Daniel.

El a adăugat că smirna simbolizează „viaţa curată şi faptele bune”, „omorârea patimilor egoiste şi cultivarea virtuţilor, (…) învierea sufletului din moartea pricinuită de păcat”.

„În concluzie, noi oferim lui Hristos, nu numai la Crăciun, ci tot timpul vieţii noastre creştine, cele mai preţioase daruri şi anume: dreapta credinţă, rugăciunea fierbinte şi viaţa curată unită cu faptele bune. Şi, prin aceasta, suntem şi noi iubiţi de Dumnezeu şi de oameni ca şi Craii, sau Regii, sau Magii de la Răsărit şi devenim vestitori ai tainei mântuirii lumii prin iubirea smerită şi milostivă a lui Dumnezeu”, a arătat Patriarhul.

Întâistătătorul BOR a îndemnat ca „la darul lui Dumnezeu către noi” să răspundem cu daruri aduse la biserică, dar şi prin daruri oferite copiilor, bolnavilor, bătrânilor, tuturor oamenilor aflaţi în dificultate.

„Să ne rugăm Pruncului Iisus să binecuvânteze toţi copiii, toate familiile, toţii părinţii, pentru că aceasta este prin excelenţă sărbătoarea familiei creştine şi să ne ajute şi pe noi să fim mărturisitori, aducători de daruri duhovniceşti lui Hristos, precum Magii de odinioară”, a mai spus Patriarhul.

La finalul predicii, el i-a felicitat pe toţi cei care poartă numele de Cristian sau Cristina.

Înaltul ierarh a oficiat slujba Sfintei Liturghii împreună cu părintele Qais, Episcop de Erzurum, delegatul Patriarhiei Antiohiei în ţara noastră şi cu Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul.

Slujba de Crăciun din interiorul Catedralei Patriarhale s-a desfăşurat cu respectarea normelor sanitare recomandate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, numărul de persoane prezente la ceremonie fiind restricţionat la maxim 70 de persoane.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Autocar răsturnat în afara șoselei pe un drum din Ialomița. Patru persoane, transportate la spital

Publicat

acc ialomita 11 (2)
sursa foto: ISU Călărași

Un accident rutier în care a fost implicat un autocar care s-a răsturnat a avut loc miercuri dimineață în județul Ialomița. Patru persoane au ajuns la spital.

Potrivit ISU Ialomița, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în localitatea Rași, în care a fost implicat un autocar, ce a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

În urma evenimentului rutier, 11 persoane care prezentau atac de panică au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul intervenției, ulterior patru dintre acestea fiind preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

accident ialomita (10)

La locul evenimentului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași și o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia.

În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

sursa foto: ISU Călărași

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Percheziții DIICOT în Bacău, la dealeri care vindeau droguri elevilor. Zeci de persoane, duse la audieri

Publicat

droguri bacau 2

Descinderi ale procurorilor DIICOT, miercuri dimineață, în Bacău, la persoane bănuite de trafic de droguri. Zeci de persoane, duse la audieri.

La data de 22 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, efectuează 8 percheziții domiciliare, în județul Bacău, în trei cauze, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

droguri bacau

În cauză s-a reținut că, în perioada 2022 – martie 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc (cannabis și amfetamine), către consumatori, inclusiv elevi, din municipiul Bacău și localitățile învecinate.

Peste 20 de persoane urmează să fie conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între două autoturisme, pe o stradă din Drobeta-Turnu Severin. O persoană a ajuns la spital

Publicat

acc drobeta turnu severin

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, miercuri dimineață în Drobeta-Turnu Severin.

Potrivit ISU Mehedinți, miercuri dimineață, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta-Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe bulevardul Tudor Vladimirescu din municipiu.

În urma accidentului, în care au fost implicate două autoturisme, trei persoane au fost evaluate de către echipajele medicale SMURD și SAJ.

acc drobeta turnu severin 1

O victimă rănită ușor, conștientă și cooperantă, a fost preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe de către echipajul SAJ, celelalte două au refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului

Citește mai departe

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Circulație îngreunată pe DN 7 și DN 7A în județul Vâlcea

Publicat

laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc,

Traficul se va desfășura îngreunat miercuri, 22 martie, pe DN7 și DN7A în județul Vâlcea, din cauza unor lucrări.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, în intervalul orar 08:00 – 16:00, se vor desfășura lucrări o serie de lucrări care impun restricții de trafic, astfel:

– DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 238 – 239, în extravilanul localității Câineni, județul Vâlcea, se efectuează lucrări de toaletare a vegetației din proximitatea carosabilului, circulația urmând să fie oprită în reprize de 20 minute;

– DN 7A Brezoi – Obârșia Lotrului, între kilometrii 34 – 34+500 metri, în extravilanul localității Voineasa, județul Vâlcea, au loc lucrări de rânguire a versanților, traficul urmând a se închide în reprize de 20 minute.

Polițiștii recomandă reducerea vitezei în zona lucrărilor, semnalizarea intenției de schimbare a benzii de circulație și evitarea manevrelor periculoase.

Citește mai departe