Connect with us

EVENIMENT

Patru bărbați din Bistrița-Năsăud, cercetați penal în cazul calului torturat din Munții Rodnei

Publicat

Poliția Bistrița-Năsăud îi cercetează penal pe patru bărbați, cu vârste cuprinse între 34-71 de ani, pentru rănirea și schingiuirea animalelor, în cazul calului torturat și folosit drept momeală pentru urși, în Munții Rodnei. Doi dintre aceștia se află în Arestul IPJ Bistrița-Năsăud fiind reținuți pentru 24 de ore.

Cazul a intrat în atenția opiniei publice după ce a fost mediatizat un video, filmat sâmbătă, în care apărea un cal viu torturat, legat şi târât în pădure. Potrivit Asociației Agent Green, autorii ar fi membri ai Asociaţiei de Vânătoare Montana Coşbuc, care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi.

Citește și FOTO: Oameni fără suflet: Cal torturat şi folosit ca momeală de către vânători, în Munţii Rodnei

În noaptea de luni spre marți, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați de 34, respectiv 38 de ani, ambii din Romuli, cercetați pentru comiterea infracțiunii de rănirea și schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, față de alți doi bărbați, ambii de 71 de ani, din localitățile Romuli și Coșbuc, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, fiind cercetați pentru aceeași infracțiune.

Cei patru bărbați sunt bănuiți că, sâmbătă, 7 septembrie, ar fi rănit și schingiuit un cal care, cu ocazia cercetărilor efectuate, a fost găsit decedat într-o pădure de pe raza localității Romuli, existând suspiciunea că urma să fie folosit în scop de braconaj. Totodată, în urma controlului autoturismului, unui bărbat de 71 de ani, din Romuli, paznic de vânătoare, polițiștii au descoperit o armă letală cu destinația vânătoare, neînscrisă în ordinul de serviciu al acestuia, fiind astfel extinse cercetările și pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

De asemenea, polițiștii au demarat cercetările pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și răzbunare pentru sprijinul acordat justiției, întrucât, după conducerea persoanelor implicate la sediul Poliției, un apropiat al uneia dintre acestea i-ar fi amenințat pe cei doi bărbați care au filmat și transmis în mediul on-line imaginile.

Cercetările sunt efectuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a fost dată dispărută de familie: Poliția o caută. Cei care o văd trebuie să sune la 112

Publicat

aȚi vĂzut o? o minoră din alba iulia a fost dată

Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din municipiul Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 15.30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Din primele cercetări efectuate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniu inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Incendiu de vegetație uscată într-un sat din Scărișoara. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

video: incendiu de vegetație uscată într un sat din scărișoara. pompierii

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți, 16 aprilie, în satul Lăzești din comuna Scărișoara. În jurul orei 16.30, la fața locului au intervenit pompierii din Câmpeni, voluntarii din Scărișoara și lucrători ai Ocolului Silvic Gârda. 

Din informațiile preliminare incendiul se manifesta pe aproximativ un hectar.

Pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere la fața locului.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de locuri disponibile la școlile de maiștri militari sau de subofițeri. CONDIȚII de participare și CALENDAR de recrutare

Publicat

sute de locuri disponibile la școlile de maiștri militari sau

Sute de locuri la școlile de maiștri militari sau de subofițeri sunt disponibile pentru cei interesați de o carieră militară.

Centrul  Militar Judeţean  Alba desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Aceștia au transmis oferta educaţională  pentru  anul şcolar 2024-2025.

Unde sunt locuri disponibile

  •  pentru învăţământul militar postliceal – maiştri militari (şcoală postliceală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe