Connect with us

EVENIMENT

Patru bombe, descoperite într-o localitate din Botoșani în timpul unor lucrări de construcţie a canalizării

Publicat

Patru bombe de aruncător, de calibru 60 milimetri, au fost descoperite, sâmbătă, pe raza localităţii Tudora, în timpul unor lucrări de construcţie a reţelei de canalizare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, două bombe au fost scoase la suprafaţă de o echipă de muncitori. Alte două a fost descoperite pe timpul cercetării terenului cu detectorul de metale de pirotehnicienii ISU Botoşani, care au ajuns la faţa locului în cel mai scurt timp.

„Echipa pirotehnică a constatat că cele patru bombe erau în perfectă stare de funcţionare şi puteau exploda la orice atingere mecanică”, a afirmat Lupu.

Muniţia de război a fost transportată în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea privind dezincriminarea evaziunii mai mici de un milion de lei

Publicat

indemnizații majorate din martie 2024. cine primește mai mulți bani

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei la legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit, potrivit surselor G4Media.

Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat în decembrie că parlamentarii acestor partide depun sesizare la CCR împotriva legii prin care sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

incendiu cuzdrioara1.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alba, județul traseiștilor politici: Partidele mici, decapitate în cel mai important an electoral

Publicat

alba, județul traseiștilor politici: partidele mici, decapitate în cel mai

Alba, județul traseiștilor politici. Partidele mici din Alba au fost decapitate în cel mai important an electoral, în care vor avea loc toate tipurile de alegeri: locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare. 

După ce conducerile Pro România (Horațiu Florea) și ALDE (Bogdan Lazăr) au fost înghițite de PNL, cu mai mult timp în urmă, în final au fost pulverizate și celelalte două partide mici.

Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu s-a înscris în ”noul” PSD,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 500.000 lei date de ISU Alba după controale la pensiuni, magazine și depozite. Acțiunile derulate în martie

Publicat

amenzi de peste 500.000 lei date de isu alba după

Inspectorii ISU Alba au dat amenzi de peste 500.000 de lei după controale la unități de turism, comerț și agenți economici ce depozitează su vând azotați. Verificările s-au derulat de la începutul lunii martie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au desfășurat 26 controale de prevenire. Acestea au fost derulate la unități de turism, comerț și unități care dețin depozitează sau comercializează azotați.

În urma acestora au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe