Connect with us

EVENIMENT

Patru consilieri şi un asistent medical, în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

Publicat

ANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese de natură administrativă în cazul a cinci persoane, respectiv patru consilieri locali şi un asistent medical de la un penitenciar din Ploieşti.

Potrivit unui comunicat al ANI, Georgeta Luminiţa Vîrlan, fost consilier local municipiul Piatra-Neamţ, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat favorabil două hotărâri ale Consiliului Local din 24 aprilie 2018 şi 31 august 2018 privind aprobarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local.

Ulterior, au fost încheiate contracte de finanţare nerambursabilă între Primăria Piatra-Neamţ şi o asociaţie cu care Georgeta Luminiţa Vîrlan avea o relaţie de angajament (un contract de comodat încheiat în data de 18 iulie 2014, pe o perioadă de 5 ani).

Ştefan Moloce, consilier local în oraşul Siret, judeţul Suceava, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iunie 2016 – 4 iulie 2019, când a exercitat simultan calitatea de consilier local şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, aflată în aparatul de specialitate al Primarului Oraşului Siret.

Gogu Jarcău, consilier local în comuna Bod, judeţul Braşov, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat în calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020) la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local din data de 30 aprilie 2020, prin care s-a aprobat punerea unui spaţiu la dispoziţia unei asociaţii, în cadrul căreia el deţinea funcţia de trezorier şi calitatea de membru fondator.

Mihaly Vekony, fost consilier superior la Serviciul Asistenţă Tehnică din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bihor, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 iunie 2016 – 30 iunie 2020, când a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de consilier superior şi calitatea de consilier local în cadrul comunei Buduslău, judeţul Bihor.

Cosmin Dorin Mihai s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2017 – 1 noiembrie 2018, când a exercitat simultan funcţiile de asistent medical în cadrul Penitenciarului Ploieşti şi asistent medical în cadrul unei societăţi comerciale, atribuţiile exercitate ca funcţionar public cu statut special fiind în legătură directă cu cele din cadrul societăţii comerciale.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Guvernul a aprobat scutirea de la plata impozitului şi taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

Publicat

bani large.jpg

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, un act normativ aprobat astăzi prin care Executivul, aşa cum a promis şi aşa cum pachetul ‘Sprijin pentru România’, elaborat la nivelul coaliţiei de guvernare, a stabilit în urmă cu o lună, aprobă facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

El a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ şi până la 31 decembrie 2022 inclusiv.

„Angajaţii pot beneficia astfel de o creştere salarială necesară pentru a putea face faţă acestei perioade marcate de creşterea preţurilor la produsele de bază.

Categoria de cetăţeni, categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată, poate chiar mai greu decât alte categorii, de această perioadă complicată. Este o măsură care vine în sprijinul angajaţilor, dar, în egală măsură, şi în sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii micii fără a dubla această responsabilitate asumată şi prin taxe şi impozite suplimentare”, a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului, menţionând că prevederile ordonanţei de urgenţă nu sunt aplicabile personalului plătit din fonduri publice.

Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Grav accident pe DN 69 în Arad: Implicate un microbuz și un autoturism. Trei victime încarcerate

Publicat

accident arad 1
arhiva foto

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, miercuri după-amiază, pe DN 69 în județul Arad.

Potrivit ISU Arad, accidentul a avut loc pe DN 69, în zona localității șagu din județul Arad.

Din primele informații, în coliziune au fost implicate un microbuz și un azutotutism. Au fost anunțate trei victime.

UPDATE: Cele trei victime au fost extrase si predate în viață echipajelor medicale. A fost solicitat și elicopterul SMURD, pentru transportul uneia dintre victime la spital.

La locul accidentului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad, un echipaj de Descarcerare ușoară si un echipaj SMURD Vinga. În sprijin au fost alocate două ambulanțe SAJ.

Sunt trei victime încarcerate, conștiente.

Una dintre victime, pasager în microbuz si celelalte două din autoturism.

Echipajele de salvare au intervenit pentru extragerea victimelor.

Potrivit sursei citate, cele trei victime au fost extrase și predate medicilor. A fost solicitat și elicopterul SMURD pentru a trasporta una dintre victime la spital.

Știre in actualizare

sursa foto: Facebook

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria. Judecătoriiau amânat pronunțarea în procesul privind extrădarea

Publicat

udrea

Judecătorii bulgari au amânat, miercuri, din nou, pronunţarea în procesul privind extrădarea Elenei Udrea. Noul termen de deliberare este 8 iunie.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea rămâne în închisoarea din Sofia, după ce judecătorii au decis să amâne pronunţarea pentru data de 8 iunie, la ora 15.00.

Amânarea a fost cerută de avocaţii lui Udrea care speră ca între timp, la Bucureşti, să se pronunţe o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Solicitarea i-a fost respinsă, dar avocaţii Elenei Udrea au făcut contestaţie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiţa transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat

Publicat

institutul clinic fundeni

Fetiţa transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat marţi seară, a informat instituţia medicală.

„Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, la ora 20,40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii instituţiei medicale anunţau luni că, după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit „agravare progresivă”, iar în cursul aceleiaşi zile s-a intervenit din nou chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare care „au fost corectate”.

Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

Agerpres

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate