EVENIMENT
Patru copilași din Sibiu care s-au îmbolnăvit cu coronavirus, internaţi la Terapie Intensivă. Unul e în stare gravă

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, face apel la populaţie să îşi ia toate măsurile de protecţie, în condiţiile în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt ocupate toate cele 12 paturi la ATI, iar la Spitalul Clinic de Pediatrie sunt ocupate patru din cele şase locuri, aici fiind internaţi copii cu noul coronavirus, în stare gravă, care au şi comorbidităţi, unul dintre ei fiind intubat.
Adulţii în stare gravă, cu noul coronavirus, care au nevoie de ATI, sunt transferaţi în spitalele unde mai sunt locuri libere.
„S-a şi întâmplat acest lucru (…) dar au fost duşi la Terapie Intensivă în alte localităţi, în alte judeţe. Deci, când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8,00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. (…) Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie”, a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a anunţat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19.
„Legat de locurile de la Terapie Intensivă, toate cele 12 paturi sunt ocupate în prezent”, a explicat Liliana Coldea.
Directorul medical al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Ciprian Şofariu, a confirmat, pentru AGERPRES, că patru copii cu comorbidităţi, infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Terapie Intensivă şi mai sunt libere două paturi pentru copii cu COVID-19 la ATI.
Directorul general al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unul din cei patru copii de la ATI cu COVID-19 este intubat.
În total sunt internaţi la Pediatrie, 19 copii pozitivi şi 9 suspecţi, potrivit conducerii spitalului. AGERPRES

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că facturile la energie ar putea crește de la jumătatea anului. În acest context, el recomandă consultarea site-ului ANRE pentru a alege companiile care vin cu cele mai bune oferte.
Sebastian Burduja a amintit de faptul că, printr-o ordonanță adoptată de Guvern în urmă cu câteva săptămâni, plafonarea prețului la energie electrică a fost prelungită pentru trei luni, până la 1 iulie, scrie Fanatik.
Pentru a beneficia…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Secretul lămâilor gigant crescute la Colțești, destăinuit la Târgul Grădinarului din Alba Iulia. La ce pot fi folosite

În fiecare an la Târgul Grădinarului din Alba Iulia, pe o mică masă, tronează mai multe lămâi. Dar nu orice lămâi, ci unele gigant. Acestea sunt crescute de Ioan Szakacs, la Colțești.
În 2025, bărbatul nu a putut fi prezent la evenimentul din Alba Iulia, dar lămâile sale au fost. Un prieten de al său le-a adus pentru a le expune dar și vinde.
Acesta a dezvăluit pentru alba24.ro care este secretul unei lămâi gigant.
EVENIMENT
VIDEO. Muzicianul Răzvan Krivach, la Clujăreală: M-am născut în MUZICĂ. Scâncetele mele erau pe partitură

Răzvan Krivach, invitatul lui Marius Aciu la podcast-ul „Clujăreala”, este unul dintre cei mai versatili muzicieni și una dintre cele mai bune voci ale Clujului. Sătmărean de felul lui, Răzvan a parcat acum mulți ani la Cluj, unde a făcut Conservatorul și și-a văzut de proiectele lui muzicale, unul mai extravagant decât altul. Fostul câștigător al „Cerbului de Aur” din 2008 a ajuns să fie crucificat pentru rolul său din „Jesus Christ Superstar”. Prezență…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Începând cu 1 aprilie 2025, sute de mii de români vor plăti rate mai mici. Este vorba de cei care au luat împrumuturi după anul 2019, cu ratele calculate în funcție de IRCC, indicele de referință pentru credite.
„O valoare de 5,55% versus 5,66% valabil încă în trimestrul 1. Înseamnă o rată mai mică. Scăderea nu este semnificativă, dar este o scădere”, explică Gabriela Mateescu, director creditare persoane fizice, conform observatornews.ro.
Românii care au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro