Connect with us

EVENIMENT

Doar patru din zece români au călătorit în străinătate, în ultimul an

Publicat

aeroport general calatorie

Patru din zece români au călătorit în afara ţării în ultimul an. De asemenea, o pondere similară (43%) preferă să călătorească în scopuri bine definite, cu timp şi buget limitat, se arată în datele unui studiu de specialitate.

Conform cercetării MKOR şi Avis, intitulată „Obiceiuri de Călătorie ale românilor”, 90% dintre respondenţi au declarat că au călătorit în ţară în ultimele 12 luni, cu o medie anuală de şase călătorii.

În acelaşi timp, numărul celor care au ales ca destinaţie o altă ţară este mai mic, cu doar patru din zece români, în timp ce frecvenţa călătoriilor este redusă, înregistrând o medie de 2,4 călătorii.

Un procent de 90% dintre români au ales să-și petreacă vacanța în străinătate

În ceea ce priveşte scopul deplasărilor, acesta diferă în funcţie de destinaţie. Astfel, ţările străine sunt preferate în general pentru petrecerea timpului liber: şapte din zece respondenţi au mers în vacanţă la cea mai recentă călătorie în străinătate, iar patru din zece persoane au călătorit în scop de afaceri.

De asemenea, pentru mai bine de jumătate dintre deplasări, indiferent de destinaţie, durata medie a călătoriei a fost de o săptămână.

Când vine vorba despre planificarea călătoriei, cei mai mulţi dintre respondenţi (43%) îşi setează scopuri bine definite şi călătoresc cu timp şi buget limitat.

La polul opus se situează cei care caută o experienţă facilă: 12% dintre respondenţi preferă să caute oferte pentru sejururi complete decât să organizeze personal călătoria, în detaliu.

Totodată, pentru un respondent din cinci importantă este experienţa, aceştia fiind interesaţi mai degrabă de explorarea de noi culturi. Experienţa este un factor decisiv şi pentru cei care caută experienţe premium, care să le transforme călătoria într-una memorabilă (9%).

„Pe experienţa celorlalţi se bazează aproape exclusiv cei care iubesc activităţile care implică socializare, în general (10%). Aceştia au cea mai pronunţată prezenţă digitală şi apelează la comentariile şi recomandările altor utilizatori atunci când aleg un produs sau serviciu. Planificarea călătoriei în funcţie de impactul asupra mediului sau asupra calităţii vieţii altora este comportamentul cel mai puţin prezent în rândul respondenţilor (doar 5%)”, se menţionează în studiul citat.

Datele sunt extrase din studiul realizat de MKOR Consulting în parteneriat cu AVIS România, pe un eşantion de 1.746 respondenţi, populaţie generală. Eşantionul este reprezentativ la nivel naţional, pe criterii de gen, vârstă şi distribuţie geografică, iar informaţiile au fost colectate în luna aprilie 2023, prin sondaj administrat online (CAWI).

MKOR Consulting este o agenţie de cercetare de piaţă inovativă, care combină experienţa practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA şi expertiza de top pentru a oferi o înţelegere aprofundată a mediului de business.

Avis România şi-a început activitatea în anul 1995 şi este prezentă în şase oraşe din ţară, cu birouri de închiriere în centrele şi aeroporturile din Bucureşti, Otopeni, Cluj, Constanţa, Craiova şi Timişoara.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații, tradiții și obiceiuri

Publicat

florii1.jpg

Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică, 28 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim. Cunoscută și ca Duminica Floriilor, aceasta este o sărbătoare importantă care se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Denumirea populară a sărbătorii, Florii, are origini păgâne și provine de la Flora, zeiţa romană a reînvierii naturii.

Duminica Floriilor. Ortodocșii sărbătoresc în 28 aprilie Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat

marȚi: calea crucii – procesiune pe străzile din blaj, organizată

Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe