ACTUALITATE
Patru din zece utilizatori folosesc încă Windows XP sau Windows 7 pe propriile computere (raport)

Patru consumatori din zece (41%), persoane fizice, utilizează pe propriile computere sisteme de operare care nu mai oferă update-uri, în timp ce alte 40% dintre IMM-uri şi companii mari se bazează încă pe Windows XP şi Windows 7, reiese dintr-o analiză de specialitate, publicată luni.
Cercetătorii Kaspersky susţin că, în cele mai multe cazuri, sfârşitul ciclului de viaţă al unui sistem de operare înseamnă că nu vor fi mai fi emise alte actualizări de către furnizor, inclusiv actualizări legate de securitatea cibernetică.
Analizând versiunile specifice ale sistemelor de operare învechite utilizate, 2% dintre consumatori şi 1% dintre staţiile de lucru utilizate în companiile foarte mici, VSB se bazează pe Windows XP – un sistem de operare care nu mai este susţinut prin actualizări de mai bine de 10 ani.
De asemenea, 0,3% dintre utilizatorii individuali şi 0,2% din totalul celor VSB preferă încă Windows Vista, pentru care suportul principal s-a încheiat în urmă cu şapte ani, iar unii utilizatori şi unele companii au ratat actualizarea gratuită la Windows 8.1 şi continuă să utilizeze Windows 8, care nu mai este actualizat de Microsoft din ianuarie 2016.
Peste o treime (38%) dintre consumatori şi companii foarte mici (VSB), respectiv 47% dintre IMM-uri şi companii mari apelează încă la Windows 7, în timp ce pe segmentul de afaceri mici, mijlocii şi companii marii, ponderea acestui sistem de operare şi cea a noii versiuni de Windows 10 este aceeaşi.
Pentru protecţia împotriva ameninţărilor emergente, Kaspersky le recomandă companiilor şi persoanelor fizice să utilizeze o versiune actualizată a sistemului de operare, cu funcţia de actualizare automată activată şi să apeleze la soluţii cu tehnologii de prevenţie a exploit-urilor, bazate pe comportament, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, Kaspersky Endpoint Security for Business şi Kaspersky Small Business Security, care ajuta la reducerea acestui risc ce vizează sisteme de operare învechite (Windows 7 şi alte versiuni). AGERPRES/
ACTUALITATE
Cine este bărbatul de 27 de ani care și-a omorât copilul de un an după care s-a spânzurat. Era o fire retrasă

Tânărul de 27 de ani care și-a ucis copilul de un an și apoi s-a spânzurat se numește Bogdan R și locuia într-un apartament cu chirie în Alba Iulia, informează Alba24.
Bărbatul i-a trimis noaptea trecută mamei copilului, fosta sa parteneră, o serie de mesaje, care au alertat-o. Copilul era la el, în weekend.
Cei doi au fost împreună de doi ani, iar din octombrie femeia ar fi plecat de la el.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
FOTO. Cu Florin, de Florii. Actorul Florin Piersic joacă în Duminica Floriilor la Cluj-Napoca în piesa ”Străini în noapte”

Actorul Florin Piersic joacă în Duminica Floriilor, 9 aprilie, cu o săptămână înainte de Paște, în piesa de teatru ”Străini în noapte” alături de Medeea Marinescu, din nou acasă, la Cluj-Napoca.
Spectacolul va avea loc de la ora 19 la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, prețul unui bilet fiind de 150 de lei.
”Obligatoriu trebuie să vedeți piesa „Străini în Noapte”, un spectacol ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan.
Protagoniștii sunt…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
VIDEO. Emil Boc are chef de glume. Mormane de gunoaie în Paris. ”Se mai întâmplă și la case mari”

Primarul Emil Boc a postat, duminică, un filmuleț video pe pagina sa de Facebook în care apar mormane de gunoaie pe străzile Parisului.
”Umor de duminică: când nu dorești la Cluj sa fie ca la ….Paris ( in materie de salubritate)! No, se mai întâmplă și la “ case mari”!”, a spus edilul municipiului Cluj-Napoca.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
FOTO. Broina Urs, valorosul preot artist al secolului XVIII. A „împodobit” cu pictura sa mai multe biserici din Cluj

Broina Urs este un pictor muralist foarte valoros, dar mai puțin cunoscut din zona Clujului. În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, acest talentat artist preot împodobea cu pictură murală câteva din edificiile religioase de lemn din zona Huedinului şi a Văii Almaşului.
Broina Urs nu este o prezență rară în preocupările specialiștilor, însă aceștia nu s-au aplecat atât de mult asupra operei sale artistice, ci asupra personalității interesante, ce răzbate din câteva documente păstrate. Numele său vine să stârnească curiozitatea în plus, arată reprezentanții Centrului Județean pentru…
Citește mai mult pe Cluj24.ro