EVENIMENT
Patru fotbaliști de la ASU Poli Timişoara, testaţi pozitiv la COVID-19

Echipa de fotbal ASU Poli Timişoara a anunţat, marţi, pe site-ul clubului, că patru jucători au fost testaţi pozitiv la COVID-19.
”În urma testării pentru depistarea noului coronavirus, efectuată de echipa noastră în prima zi a săptămânii, patru jucători au fost depistaţi pozitiv. Aceştia au intrat în carantină conform protocolului”, transmite gruparea de Liga a II-a
Singurul component al Politehnicii care se afla în izolare la sfârşitul săptămânii trecute va reintra începând de marţi în programul obişnuit al echipei.
ASU Poli Timişoara, care nu este la primele sale cazuri de infectare cu COVID-19 din acest sezon, va sta în etapa a 12-a a Ligii a II-a, programată în weekend. Poli ar urma să joace următorul meci (etapa a 13-a), pe 21 noiembrie, acasă, cu Petrolul Ploieşti.
De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul Constanţa, FCSB, FC Hermannstadt, FC Voluntari, Academica Clinceni) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948, Pandurii Târgu Jiu, FC Farul Constanţa, CSM Reşiţa, FK Csikszereda, FC Rapid, Ripensia Timişoara, Gloria Buzău, ”U” Cluj, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Slobozia).
În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.
De asemenea, în cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a participat la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic.
Agerpres
Sursa foto: www.sspolitehnica.ro
EVENIMENT
ATENȚIE. Maratonul sterilizărilor gratuite de câini și pisici la USAMV Cluj. Unde pot fi înscrise animăluțele

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță evenimentul Spay Day 2025 – Maratonul sterilizărilor gratuite la câini și pisici, în 11 iulie, la clinicile veterinare ale universității, eveniment la care participă și 85 de studenți absolvenți.
Începând cu ora 8.30, cadrele didactice și absolvenții din 2025 se vor ocupa de cazurile înscrise pentru sterilizări, în clinicile facultății. Campania comunitară anuală…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Un bărbat din Câlnic își va petrece următorul an după gratii, în Penitenciarul Aiud. Pentru ce a fost condamnat

Un bărbat de 51 de ani din Câlnic a fost reținut de polițiștii din Sebeș și depus în Penitenciarul Aiud după ce a fost condamnat la un an de închisoare pentru conducerea fără permis a unui autovehicul neînmatriculat.
Potrivit IPJ Alba, la data de 7 iulie 2025, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din localitatea Câlnic, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 7…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dispar facilitățile de TVA pentru tranzacțiile imobiliare. Măsuri tranzitorii pentru contractele în derulare

Dispar facilitățile de TVA pentru tranzacțiile imobiliare: Guvernul Bolojan a aprobat prin asumarea răspunderii o măsură cu impact major asupra pieței imobiliare din România: eliminarea facilităților de TVA pentru tranzacțiile imobiliare. O condiție introdusă recent pentru a mai beneficia de TVA de 9% la locuințe este un avans de 20%, plătit urgent, până la 1 august.
Decizia marchează sfârșitul unei perioade în care românii puteau achiziționa locuințe cu TVA redus, o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Idee pentru Cluj: Bike Bus – „autobuzul pe biciclete” care poate schimba drumul spre școală. Cum şi unde funcţionează

Bike Bus, cunoscut și ca „autobuzul pe biciclete”, este un concept adoptat deja în zeci de orașe din întreaga lume și ar putea reprezenta o soluție interesantă și pentru Cluj-Napoca. Practic, este vorba despre un grup organizat de copii care merg împreună spre școală pe bicicletă, însoțiți de adulți, pe un traseu sigur și prestabilit. Modelul nu doar încurajează mișcarea, ci contribuie și la reducerea traficului auto în jurul școlilor.
Originea Bike…
Citește mai mult pe Cluj24.ro