Connect with us

EVENIMENT

Patru functionari publici, printre care și directorul medical al Spitalului de Psihiatrie din București, declarați incompatibili de ANI

Publicat

ANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă în cazul a patru persoane, printre acestea aflându-se şi Eduard Petru Moţoescu, membru în comitetul director – director medical – în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI transmis, joi, AGERPRES, în cazul lui Eduard Petru Moţoescu s-a constatat o stare de conflict de interese administrativ.

„În perioada 30 iunie – 30 septembrie 2017, soţia persoanei evaluate a deţinut funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, unde persoana evaluată exercită calitatea de membru în comitetul director (director medical). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (2), lit. b), coroborate cu dispoziţiile art. 181, alin. (1) şi alin. (9) din Legea nr. 95/2006 şi nu a respectat dispoziţiile art. 178, alin. (4) din acelaşi act normativ”, se arată în comunicat.

ANI a constatat o stare de incompatibilitate și în cazul lui Albert Francisc Torpenyi, consilier local în cadrul Consiliului Local Dej.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate cu capital majoritar de stat în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de director al Direcţiei Tehnice, a încheiat trei contracte comerciale de furnizare de servicii cu Primăria Municipiului Dej (conform facturilor din data de 28 noiembrie 2016, 13 decembrie 2016, respectiv 12 ianuarie 2017). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se explică în comunicat.

Agenţia Naţională de Integritate a găsit-o în stare de „incompatibilitate” şi pe Monica Anda Jipa (fostă Chiriceanu), funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

„În perioada 31 iulie 2015 – 03 ianuarie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică de consilier în cadrul Direcţiei de Achiziţii şi Investiţii a Consiliului Judeţean Giurgiu şi pe cea de trezorier în cadrul unui partid politic. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 98, alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, conform ANI.

S-a mai constatat o stare de incompatibilitate şi în cazul lui Corneliu-Constantin Bălăşanu, funcţionar public de conducere şi consilier local în cadrul Consiliului Local Frumuşica, judeţul Botoşani.

„În perioada 03 ianuarie – 06 iulie 2018, a deţinut funcţia publică de conducere în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Frumuşica şi a exercitat simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al aceleiaşi comune. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 32 din Legea nr. 176/2010, ale art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999 (în vigoare până la data de 06 iulie 2018), coroborate cu prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 şi ale art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ”, se spune în comunicat.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoanele evaluate au depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Armatei din Turda. Două autotrenuri și două autoturisme IMPLICATE

Publicat

accident turda 2 e1711625435195.jpg

Un accident rutier a avut loc, joi, pe str. Armatei din Turda. Au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme.

„Pompierii de la Detașamentul Turda intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Armatei din Turda. Din primele date, în accident au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme. Nu au existat victime încarcerate, însă 4 persoane sunt evaluate de către echipajele medicale. Acestea au refuzat transportul la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

primăria vrea să înscrie orașul alba iulia în competiția pentru

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România”, în anul 2026. În trecut titul a fost deținut de orașe precum Timișoara, Constanța, Iași, Baia Mare sau Bacău.

În 2024, titlul este deținut de Ploiești, iar în 2025 ”Capitala Tineretului” va fi Vaslui.

Intenția de a participa în competiție a fost lansată de Primăria Alba Iulia, într-o postare scurtă, miercuri, 27 martie 2024.

În postarea respectivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări la statutul cadrelor militare. Cum pot deveni soldații și gradații profesioniști, subofițeri MApN. Condiții

Publicat

modificări la statutul cadrelor militare. cum pot deveni soldații și

Ministerul Apărării Naționale propune formarea subofițerilor din rândul soldaților și gradaților profesioniști care au absolvit liceul, cu diplomă de bacalaureat. Este o modalitate de a reduce criza de personal din cadrul Armatei.

Proiectul a intrat la aprobare în ședința Guvernului din 28 martie.

MApN evidențiază ”necesitatea organizării imediate a cursurilor de formare a subofițerilor, luptători și specialiști militari, din rândul soldaților și gradaților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat LOVIT de mașină pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta primește ÎNGRIJIRI medicale de la SMURD

Publicat

isu.jpg

Un bărbat de aproximativ 60 de ani a fost lovit de o mașină, joi, pe str. Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta este conștient și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Primăverii. Echipajul SMURD acorda îngrijiri medicale unui pieton, conștient și cooperant.

Bărbat LOVIT de mașină pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe