Connect with us

EVENIMENT

Patru grupuri infracționale specializate în furturi din locuinţe, identificate şi destructurate de poliţiştii din Galați

Publicat

prinsi
arhiva foto

Poliţiştii gălăţeni au identificat şi destructurat, într-un interval de două săptămâni, patru grupuri infracţionale axate pe furturi din locuinţe, şapte persoane fiind arestate preventiv iar două plasate sub control judiciar, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, în vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte a fost constituită o echipă formată din poliţişti ai Biroului Investigaţii Criminale, ai secţiilor de poliţie 1, 2 şi 3, precum şi ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi, care, într-o perioadă de aproximativ două săptămâni, au reuşit probarea activităţii infracţionale şi depistarea a patru grupuri infracţionale, având modul de operare prin escaladare şi forţarea ferestrei.

10 mandate de percheziție domiciliară

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri şi valori susceptibile a proveni din comiterea de furturi din locuinţe.

Primii identificaţi de poliţişti, au fost doi bărbaţi, de 48 şi 25 de ani, din Galaţi, bănuiţi că, în zilele de 3 şi 19 februarie, prin escaladare şi forţarea uşii şi a ferestrei, au pătruns în două locuinţe, de pe strada Vasile Alecsandri şi strada Frunzei, de unde au sustras mai multe bijuterii şi ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 28.000 lei.

În data de 8 martie, poliţiştii au identificat doi tineri, de 17 şi 19 ani, din Galaţi, prezumtivi autori ai unui furt comis în noaptea de 16/17 februarie, dintr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu, şi de unde ar fi sustras bunuri şi bijuterii în valoare de 13.000 lei.

În seara de 11 martie, poliţiştii au organizat un flagrant în urma căruia au surprins doi bărbaţi, de 28 şi 34 ani, imediat după ce au sustras, dintr-un apartament al unui bloc situat pe Bulevardul Dunărea, mai multe bijuterii din aur.

Asupra celor doi au fost găsite bunurile sustrase, precum şi instrumente care ar fi fost folosite pentru forţarea ferestrelor cu tâmplărie termopan.

Ulterior flagrantului, s-a stabilit că cei doi ar fi prezumtivii autori ai unui alt furt din locuinţă, săvârşit în data de 17.12.2020, în comuna Vânători, când aceştia ar fi sustras 2.000 de lei şi bijuterii din aur, prejudiciul total fiind de 3.500 lei.

Totodată, a fost identificată o tânără, din Galaţi, bănuită că ar fi comercializat o parte din bunurile sustrase, aceasta fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de tăinuire.

Tot în flagrant au fost surprinşi, în data de 23 martie, după comiterea unei tentative de furt dintr-o locuinţă, de pe strada Fagului, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani, toţi din Tecuci.

Cercetările au scos la iveală faptul că, în aceeaşi zi, cei trei ar fi sustras, dintr-un imobil, de pe strada Lebedei, un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mână, bijuterii din aur şi suma de 400 lei.

Odată cu depistarea persoanelor în cauză, a fost recuperată şi o parte din bunurile sustrase.

Şapte dintre cei identificaţi de poliţişti şi bănuiţi de comiterea acestor fapte, au primit mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar faţă de doi dintre aceştia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, atât pentru administrarea probatoriului necesar, cât şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză. AGERPRES(AS-autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. RMN-ul de la RAR Cluj. Verifică mașinile second hand pentru a fi sigure din punct de vedere tehnic pentru șoferii clujeni

Publicat

1 2.jpg

Specialiștii de la Registrul Auto Român (RAR) Cluj pun la dispoziția clujenilor care vor să cumpere un autovehicul utilizat și vor să fie siguri că au luat o decizie corectă serviciul RAR eXpert, prin care se asigură o verificare amănunțită.

”Experiența ne-a arătat cât de vulnerabili pot fi unii cumpărători atunci când cred că au găsit autovehiculul mult așteptat și, pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, pot fi ușor păcăliți de cei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Publicat

pensia anticipată, anulatĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. decizie

Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins posibilitatea de recalculare a pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate. Instanța supremă s-a pronunțat asupra unei spețe venite de la o curte de apel din țară.

”Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Pedeapsa primită de un șofer care a încercat să ofere polițiștilor 10.000 de Euro mită. Cum a scăpat de pușcărie

Publicat

alba: pedeapsa primită de un șofer care a încercat să

Un șofer din Alba, prins băut la volan, care a încercat să ofere mită polițiștilor care îl conduceau spre Spitalul Municipal din Sebeș, pentru recoltarea unor probe biologice, a făcut acord de recunoaștere cu procurorii. El și-a recunoscut fapta și a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, o interdicție de a conduce mașina pe o perioadă de doi ani și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Paszkany&Mureșan (CFR Cluj), acuzați de grup infracțional organizat. Pronunțarea sentinței, amânată de 19 ori de Tribunalul Cluj

Publicat

paszkany.jpeg

Fostul patron al Clubului de Fotbal CFR 1907 Cluj, Paskany Arpad, și președintele clubului, Iuliu Mureșan, au fost trimiși în judecată în 2022, ca inculpați, de DIICOT Cluj, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare și delapidare, instigare la spălarea banilor și spălarea banilor, într-un dosar al cărui prejudiciu produs  doar statului se ridică la aproape 7 milioane de lei, dar în total…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe