Connect with us

EVENIMENT

Patru migranţi din Tunisia şi Siria, găsiţi într-un taxi la graniţa cu Ungaria, cu documente false

Publicat

migranti

Patru migranţi provenind din Tunisia şi Siria au fost prinşi, de autorităţile de frontieră române de la Vărşand, într-un taxi chiar înainte de graniţa cu Ungaria, ei având asupra lor documente de identitate false, cu însemnele statului francez, pe care ar fi urmat să le folosească pentru a intra ilegal în Spaţiul Schengen.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, migranţii au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră. Ei se aflau într-un taximetru care a fost oprit în localitatea de frontieră Vărşand.

„Pasagerii nu vorbeau limba română şi au prezentat la controlul specific documente având însemnele autorităţilor din Franţa. Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei migranţi sunt din Tunisia şi unul din Siria, având vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. De asemenea, documentele franceze prezentate la control nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false”, precizează comunicatul.

Cetăţenii străini au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 30 de euro. Ei ar fi urmat să le folosească la trecerea frontierei pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea în România până în 19 august: Caniculă și furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până în 19 august: caniculă și furtuni.

Vremea în România până în 19 august: Caniculă și furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Urmează perioade în care vor alterna zilele caniculare cu cele în care își va face simțită prezența instabilitatea atmosferică accentuată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un urs care a atacat un turist în Italia ar putea fi adus în România. Italienii nu îl împușcă

Publicat

urs.jpg

Un urs care a atacat un turist în Italia ar putea ajunge în România, potrivit unui avocat al unei organizații de mediu.

Conform unui ordin emis de preşedintele provinciei italiene Trento, ursul trebuia împușcat după ce a atacat și rănit un turist.

Ordin de împușcare a unui urs, oprint în instanță în Italia. Activiști de mediu spun că îl pot aduce în România. A atacat un om

Activişti pentru drepturile animalelor au reuşit să obţină în instanţă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sprijin financiar pentru secția de rugby a Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia. Ce sumă va fi alocată de la bugetul local

Publicat

sprijin financiar pentru secția de rugby a clubului sportiv universitatea

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia – secția rugby solicită sprijin financiar de la bugetul municipiului, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 25 iulie.

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 561 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Teiuș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 561 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 iulie. Sunt vacante 561 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Citește mai departe