Connect with us

EVENIMENT

Patru migranţi din Tunisia şi Siria, găsiţi într-un taxi la graniţa cu Ungaria, cu documente false

Publicat

migranti

Patru migranţi provenind din Tunisia şi Siria au fost prinşi, de autorităţile de frontieră române de la Vărşand, într-un taxi chiar înainte de graniţa cu Ungaria, ei având asupra lor documente de identitate false, cu însemnele statului francez, pe care ar fi urmat să le folosească pentru a intra ilegal în Spaţiul Schengen.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, migranţii au fost depistaţi în noaptea de marţi spre miercuri, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră. Ei se aflau într-un taximetru care a fost oprit în localitatea de frontieră Vărşand.

„Pasagerii nu vorbeau limba română şi au prezentat la controlul specific documente având însemnele autorităţilor din Franţa. Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei migranţi sunt din Tunisia şi unul din Siria, având vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. De asemenea, documentele franceze prezentate la control nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false”, precizează comunicatul.

Cetăţenii străini au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 30 de euro. Ei ar fi urmat să le folosească la trecerea frontierei pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sâmbătă: Spectacolul „Prietenii Iepurașului”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Publicat

sâmbătă: spectacolul „prietenii iepurașului”, la teatrul de păpuși „prichindel” din

Teatrul de Păpuși „Prichindel”  vă așteaptă să vă petreceți timpul liber la teatru, cu familia și prietenii. Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 12:00, la Sala 67 va avea loc spectacolul „Prietenii Iepurașului”.

Un spectacol cu marionete, interactiv, care aduce numai bună dispoziție și relaxare.

Tema principală este prietenia.

Spectacolul prezintă călătoria unui iepuraș care se îndreaptă spre târg și întâmplările prin care trece, precum și felul în care  a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Nunta de Aur” 2024 la Alba Iulia. Cum se pot înscrie la eveniment cuplurile căsătorite de cel puțin 50 de ani

Publicat

„nunta de aur” 2024 la alba iulia. cum se pot

„Nunta de Aur” 2024 la Alba Iulia. Primăria a anunțat modalitatea de înscriere la eveniment pentru cuplurile căsătorite de cel puțin 50 de ani.

Nunta de Aur 2024 este organizată de primărie și consiliu local, în 26 mai, pentru cuplurile care domiciliază în Alba Iulia şi care împlinesc 50 ani de căsătorie în anul 2024.

Acest eveniment este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei.

Înscrierea la eveniment se va face în baza cererii însoțită de actele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Olah Emese, candidatul UDMR pentru Primăria Cluj-Napoca

Publicat

olah emese e1712941901357.jpg

Actualul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a fost desemnată, vineri seară, candidat al UDMR pentru funcția de primar la alegerile din 9 iunie, aceasta fiind și cea care deschide lista candidaților pentru Consiliul Local.

Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat pentru Cluj24 că în cadrul ședinței conducerii filialei municipale a UDMR Cluj-Napoca s-au stabilit și primii cinci candidați pe lista pentru Consiliul Local: Olah Emese,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Dosar penal deschis de Poliția Alba după ce persoane necunoscute au vandalizat o piatră de tip monument la Ighiu

Publicat

foto: dosar penal deschis de poliția alba după ce persoane

Poliția Alba a anunțat că a fost deshis dosar penal după ce persoane necunoscute au vandalizat o piatră de tip monument la Ighiu.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 12 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că:

”persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, o piatră de tip monument, amplasată pe raza localității Ighiu, județul Alba, în locul denumit Vârful Măgulicii”.

În cauză, a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe