EVENIMENT
Patru persoane din Ilfov, reţinute în dosarul de tâlhărie calificată

Patru bărbaţi din Ilfov, membri ai unei grupări care au tâlhărit mai multe persoane după ce au intrat în locuinţele acestora pretinzând că ar avea calităţi oficiale, au fost reţinuţi în dosarul de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi furt calificat în care, miercuri, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare.
Percheziţiile au fost efectuate în judeţele Ilfov şi Călăraşi de către poliţiştii braşoveni, la domiciliile persoanelor bănuite că fac parte din grupul infracţional.
„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în judeţul Ilfov s-ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi comis mai multe infracţiuni în judeţele Braşov, Ialomiţa şi Bacău. Astfel, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani, membri ai grupului infracţional, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv că ar avea calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu. Prin exercitarea de acte de violenţă şi ameninţări cu acte de violenţă asupra acestora, precum şi prin constrângere fizică, i-ar fi împiedicat să părăsească locuinţele, ulterior sustrăgând diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro”, au precizat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov într-un comunicat de presă.
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate bijuterii, sume de bani, obiecte vestimentare, echipamente informatice, 5 autovehicule, precum şi alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor, anterior mai fiind ridicat şi indisponibilizat un autovehicul.
Au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat în cauză, patru persoane au fost reţinute pentru 24 ore şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro