Connect with us

EVENIMENT

Patru persoane, printre care şi poştaşul atacat, reţinute după furtul de la Balş județul Olt

Publicat

postas

Patru persoane cu vârste între 24 şi 50 de ani au fost reţinute de poliţişti în urma furtului de bani dintr-o maşină a Poştei care a fost atacată în noaptea de 8 spre 9 septembrie la Balş, între cei reţinuţi fiind şi angajatul care a susţinut că a fost atacat de o persoană necunoscută, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Citește și: JAF într-o localitate din Olt: Poştaş atacat de o persoană necunoscută, cu fața acoperită

Reţinerile au fost precedate de opt percheziţii desfăşurate pe 17 septembrie la Slatina şi Caracal, în urma cărora au fost conduse la audieri opt persoane.

Potrivit IPJ Olt, anchetatorii au stabilit că persoanele implicate în furt ar fi simulat o tâlhărie pentru a putea sustrage banii. Conform unor surse, din maşina Poştei a fost sustrasă, la Balş, suma de 205.000 lei.

„În dimineaţa zilei de 17 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt – Serviciul de Investigaţii Criminale, au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Slatina şi Caracal, în continuarea activităţilor privind sustragerea sumei de bani din maşina Poştei Române din noaptea de 8 spre 9 septembrie de pe raza oraşului Balş. Cu această ocazie, 8 persoane au fost conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În fapt, în urma probatoriului administrat, patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 şi 50 ani, din municipiul Slatina şi comuna Ipoteşti, sunt bănuiţi că, în urma unei înţelegeri anterioare, ar fi simulat comiterea infracţiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflaţi în maşină”, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt.

Cei patru bărbaţi din Slatina şi Ipoteşti au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi în cursul zilei instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În dimineaţa zilei de 9 septembrie, dintr-o maşină a Poştei oprită în apropierea sediului instituţiei din oraşul Balş a fost sustrasă suma de 205.000 lei, după ce o persoană necunoscută, având faţa acoperită, l-ar fi atacat pe unul dintre cei doi bărbaţi aflaţi în autovehicul. Bărbatul atacat a fost transportat la spital deoarece prezenta un traumatism toracic, dar nu a necesitat internare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bugetul pentru 2023. Se mizează pe creștere economică. Ministerul care primește de 6 ori mai mulți bani

Publicat

bugetul pentru 2023. se mizează pe creștere economică. ministerul care

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 ce a fost publicat marţi de Ministerul Finanţelor arată că oficialii mizează pe o creștere economică. Un minister primește de șase ori mai mulți bani decât i-au fost alocați în acest an.

Proiectul de buget pentru 2023, configurat pe o creștere economică

Proiectul de buget pentru anul 2023 este configurat pe o creștere economică de 2,8%. Pe bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt prevăzute la 607,924 miliarde de lei în anul viitor, iar cele bugetare reprezintă 39,17% din PIB, cu tendință de scădere în anul 2026.

Pentru investiții, cheltuielile însumează aproximativ 112,1 miliarde de lei, adică aproximativ 7,22% în PIB. Trei ani mai târziu, în anul 2026, acestea urmează să ajungă la aproximativ 154,2 miliarde lei.

Conform proiectului de buget…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum faci un cocktail clasic cu coniac în loc de whiskey, French Manhattan sau Royal Manhattan

Publicat

cum faci un cocktail clasic cu coniac în loc de

Cum am mai spus de câteva ori în trecut, când vine vorba de cocktailuri clasice, există o serie stufoasă de variații pentru cele mai multe dintre ele. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză că, după ce ai învățat cum faci un cocktail Manhattan, merită să arunci o privire și pe Royal Manhattan sau French Manhattan.

Clasicul Manhattan își are rădăcinile pe la 1880 și nu a durat mult până când a devenit cel mai faimos din lume. Din câte se pare, a fost inventat la Manhattan Club în New York și, deși interesul pentru el s-a stins pentru câteva decenii, între timp a revenit în actualitate și a dat naștere multor variații, una mai interesantă ca alta.

Am detaliat în trecut varianta tradițională de Manhattan, dar dacă vrei să-ți faci rapid o opinie, merită să ai în vedere că vorbim…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum se repliază Emmanuel Macron după ce a cerut garanții de securitate pentru Rusia. „Am spus mereu același lucru”

Publicat

cum se repliază emmanuel macron după ce a cerut garanții

Emmanuel Macron s-a apărat, marți, în urma scandalului pe care l-a iscat după ce a cerut garanții de securitate pentru Rusia. Președintele Franței a respins orice polemică pe tema declarației făcute.

Emmanuel Macron, criticat pentru declarația lui

Președintele francez și-a atras numeroase critici în urma declarației sale referitoare la garanții de securitate pentru Rusia, unele voci spunând că ar fi prea indulgent cu Moscova, în contextul războiului pe care liderul rus Vladimir Putin l-a declanșat pe 24 februarie în Ucraina.

„(Să îi oferi garanții de securitate Rusiei, n.r.) înseamnă să cazi în capcana poveştii lui Putin, potrivit căreia Occidentul şi Ucraina sunt responsabili de război”, a spus vicepremierul leton Artis Pabriks.

La rândul său, șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marocul a eliminat Spania și a intrat în istoria Cupei Mondiale. E a patra oară când se realizează o astfel de performanță

Publicat

marocul a eliminat spania și a intrat în istoria cupei

Marocul a eliminat Spania în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar și a intrat în istoria acestei competiții. Este cea de-a patra oară când o țară din Africa a înregistrat o astfel de performanță.

Spania, eliminată de Maroc la Cupa Mondială

Victoria naționalei Marocului împotriva Spaniei la Cupa Mondială a intrat în istorie. Echipa condusă de antrenorul Walid Regragui a devenit cea de-a patra din Africa ce reușește să ajungă în sferturile de finală de la Cupa Mondială. Celelalte trei au fost: Camerun, în anul 1990; Senegal, în anul 2002; și Ghana, în anul 2010.

Din optimi s-au mai calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, alături de Maroc, și: Olanda, Argentina, Franța, Anglia, Croația și Brazilia.

Marocul a eliminat Spania si a intrat in istoria Cupei Mondiale. E a patra oara cand se realizeaza o astfel de performanta
Spania, eliminata de Maroc la Cupa Mondiala. In stanga, Achraf Hakimi Mouh,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe