Connect with us

EVENIMENT

Patru persoane suspectate că au cumpărat ilegal bilete de avion în valoare de 25.000 de lei, cu cardul unui hunedorean

Publicat

perchezitii

Poliţiştii din Hunedoara au făcut, miercuri, cinci percheziţii domiciliare în patru judeţe din ţară într-un dosar care vizează achiziţia frauduloasă a unor bilete de avion cu ajutorul unui card ce aparţine unei victime din Orăştie, prejudiciul în valoare de peste 25.000 de lei fiind recuperat.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Hunedoara, percheziţiile s-au desfăşurat pe raza judeţelor Prahova, Constanţa, Vaslui şi Buzău, dosarul de cercetare penală referindu-se la comiterea unor infracţiuni prin intermediul sistemelor informatice.

„În fapt, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane bănuite de comiterea infracţiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzacţii frauduloase, accesând în mod ilegal sisteme informatice bancare şi date de identificare ale unui card bancar, aparţinând unei părţi vătămate din municipiul Orăştie, în urma cărora au fost iniţiate plăţi în valoare de peste 25.945 de lei, către diferiţi comercianţi, printr-un sistem on-line (au fost achiziţionate o serie de produse şi servicii de transport pe rute aeriene internaţionale)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, remis miercuri AGERPRES.

În acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzacţiilor de către comercianţi.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate miercuri au fost identificate şi ridicate sisteme de plată, card-uri bancare, documente privind efectuarea unor tranzacţii financiare, conturi, precum şi alte documente şi înscrisuri care vor fi folosite în administrarea probatoriului.

Urmărirea penală în acest caz a fost supravegheată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Potrivit IPJ Hunedoara, urmărirea penală se va efectua în baza cooperării internaţionale cu autorităţile judiciare din diferite state europene, având în vedere indiciile privind ramificaţiile activităţilor infracţionale şi posibilitatea extinderii cercetărilor şi faţă de alte persoane.

Activităţile investigative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Analiză a Informaţiilor Hunedoara şi al poliţiştilor Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova, Vaslui, Buzău şi Constanţa.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la galda

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Locuitorii din satele Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă și de canalizare, printr-o investiție de peste 13,4 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda de Sus și Cetea.

Valoarea totală a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Sfinții ierarhi din Cetatea Alba Iulia

Publicat

24 aprilie: ilie iorest, simion Ștefan și sava brancovici, mitropoliții

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Cei trei sfinții ierarhi și legăturilor lor cu Cetatea Alba Iulia.

Ei au legături cu orașul Alba Iulia. Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Ortodoxe, le-a dedicat un documentar cu prilejul acestei zile.

24 aprilie: Sfântul Ierarh Iorest

Sfântul Ierarh Iorest s-a născut în Transilvania, din părinţi ortodocşi, primind la botez numele de Ilie. A învăţat carte la Mănăstirea Putna,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sorin Naș, candidat din partea partidului SOS la Primăria Cluj-Napoca. E susținut de Șoșoacă

Publicat

nachi 1.jpeg

Partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, l-a desemnat pe președintele filialei județene, Sorin Naș, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Sorin Naș, care are experiență politică, după ce a fost secretar general al Prefecturii Cluj în perioada Convenției Democrate și a candidat și în urmă cu 4 ani la Primărie din partea Partidului Forța Națională, a declarat pentru Cluj24 că va deschide și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Zeci de elevi liceeni, PARTICIPANȚI la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” de la Cluj-Napoca

Publicat

maraton antreprenorial 5 e1713887403307.jpg

Zeci de elevi liceeni au participat la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” organizat la Cluj-Napoca. „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este programul inițiat în 2023 de Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Anul acesta CONAF Sucursala Cluj, împreună cu ISJ Cluj, au organizat ore de educație antreprenorială în 4 licee din Cluj Napoca pentru aprox 700…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe