Connect with us

EVENIMENT

Patru răniți după coliziunea dintre două autoturisme, în Dâmbovița

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, joi după-amiază, într-o localitate din Dâmbovița. Patru persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii au asigurat zona în cazul unui accident rutier produs în localitatea Răzvad.

Din primele informații în eveniment au fost implicate două autovehicule.

În urma impactului dintre cele două mașini a rezultat rănirea a patru persoane, neîncarcerate.

Persoanele rănite au fost asistate medical la locul accidentului, sunt conștiente și cooperante. Una dintre persoane, asistată de SMURD, a refuzat transportul la spital.

Conform sursei citate, la fața locului a intervenit Detașamentul Târgoviște cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Avertizare nowcasting: Zona de munte din două județe, sub cod galben de vânt puternic

Publicat

vant e1588748438201.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni seară, 30 ianuarie 2023, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din două județe.

Avertizarea este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit ANM, în zona de munte de peste 1.800 de metri din județele Caraș-Severin și Hunedoara, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Comisia Europeană: Practici manipulatoare în 148 din cele 399 de magazine virtuale verificate

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Au fost descoperite practici manipulatoare în 148 dintre cele 399 de magazine online verificate, potrivit datelor publicate luni de Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor din 23 de state membre, din Norvegia și Islanda.

Potrivit unui comunicat al CE, verificarea a vizat 399 de magazine virtuale ale unor comercianți cu amănuntul care vând diverse produse, de la textile la produse electronice.

Verificarea s-a axat pe trei tipuri specifice de practici manipulatoare despre care se constată deseori că sunt utilizate pentru a-i determina pe consumatori să facă alegeri care ar putea să nu fie în interesul lor.

Printre acestea se numără: numărătoarele inverse false; interfețele web concepute pentru a-i determina pe consumatori să facă achiziții, să cumpere abonamente sau să aleagă alte opțiuni; precum și informațiile ascunse.

Ancheta a arătat că 148 de site-uri conțineau cel puțin una dintre aceste trei interfețe înșelătoare.

Astfel, 42 de site-uri web au utilizat numărătoare inverse false cu termene-limită pentru achiziționarea de produse specifice, iar 54 au direcționat consumatorii către anumite opțiuni – de la abonamente la produse mai scumpe sau la opțiuni de livrare – fie prin designul lor grafic, fie prin alegerea limbii.

S-a constatat că 70 de site-uri web disimulau informații importante sau le făceau mai puțin vizibile pentru consumatori.

De exemplu, era vorba de informații referitoare la costurile de livrare, la compoziția produselor sau la disponibilitatea unei opțiuni mai ieftine. De asemenea, 23 de site-uri ascundeau informații cu scopul de a manipula consumatorii îndemnându-i să își facă un abonament, arată CE.

Acțiunea de verificare a inclus aplicațiile a 102 dintre site-urile web care au făcut obiectul verificării, dintre care 27 au recurs, de asemenea, la cel puțin una dintre cele trei categorii de interfețe înșelătoare.

Comisia Europeană: Practici manipulatoare în 148 din cele 399 de magazine virtuale verificate. Comisia revizuiește întreaga legislație privind protecția consumatorilor

Autoritățile naționale vor contacta acum comercianții în cauză pentru a le solicita să își rectifice site-urile web și, dacă este necesar, vor lua măsuri suplimentare în conformitate cu procedurile lor naționale.

„Conform verificării noastre, aproape 40 % din site-urile web de cumpărături online se bazează pe practici manipulatoare menite să exploateze vulnerabilitățile consumatorilor sau să îi înșele.

Acest comportament este vădit reprobabil și contravine protecției consumatorilor.

Astăzi, dispunem deja de instrumente obligatorii cu ajutorul cărora putem contribui la soluționarea acestor probleme și fac apel la autoritățile naționale îndemnându-le să recurgă la capacitățile lor de asigurare a respectării legii pentru a lua măsuri adecvate și pentru a combate aceste practici.

În paralel, Comisia revizuiește întreaga legislație privind protecția consumatorilor pentru a se asigura că aceasta este adecvată pentru era digitală, inclusiv pentru a evalua dacă interfețele înșelătoare fac obiectul unor supravegheri adecvate”, a declarat comisarul pentru justiție, Didier Reynders.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Salvamont Vrancea: Traseul Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței, închis din cauza zăpezii

Publicat

traseu inchis vrancea fb2
sursa foto: Facebook / Salvamont Vrancea

Traseul marcat cu triunghi roșu, Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței, a fost declarat închis din punct de vedere turistic, a anunțat luni, 30 ianuarie 2023, Salvamont Vrancea, din cauza ninsorilor din ultimele zile și a surpării unei poteci.

Salvamont Vrancea anunță că, în urma ninsoriulor din ultimele zile, în zona montană a județului stratul de zăpadă a ajuns la altitudini de sub 1.000 de metri la 25-30 de centimetri.

„Sunt create condițiile producerii de avalanșe și curgeri pe versanți ce pot pune în pericol viața turiștilor”, susțin salvatorii montani.

traseu inchis vrancea fb 2

Astfel, a fost luată decizia ca traseul marcat cu triunghi roșu, Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței, să fie declarat închis din punct de vedere turistic.

Salvatorii mai spun că la aproximativ 150 de metri de intrarea în rezervație s-a produs o surpare a potecii, care a redus lățimea acesteia la câțiva centimetri.

„Vă recomandăm să amânați deplasările în această zonă până ce condițiile meteo vor permite o deplasare în siguranță”, au mai transmis salvamontiștii.

traseu inchis vrancea fb

Conform acestora, stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri la peste 1.000 de metri altitudine, iar salvatorii montani atrag atenția că, în aceste condiții, turiștii trebuie să țină cont că timpii de deplsare pentru toate celelalte trasee din Munții Vrancei pot crește și de două, trei ori.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Salvamont Vrancea

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Casă mistuită de flăcări, într-o localitate din Vaslui. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 2 ore

Publicat

incendiu vaslui

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază la o casă aflată în localitatea Țuțcani, județul Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompieri Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni au intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Țuțcani, comuna Mălușteni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 80% din suprafața locuinței și exista pericolul de propagare la întreaga casă, dar și la două anexe gospodărești.

Proprietarul imobilului se auto-evacuase până la sosirea echipajelor de pompieri.

incendiu vaslui 1

După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 100 metri pătrați acoperiș, bunurile din trei camere și o bucătărie.

A fost salvată o cameră de locuit, bunurile din interiorul acesteia și o anexă gospodărească.

incendiu vaslui 2

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui coș de fum defect și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Citește mai departe