Connect with us

ACTUALITATE

Patru români din zece și-au redus consumul de carne în ultimele 12 luni - studiu

Publicat

95% din consumatorii din mediul urban consumă carne cel puțin o dată pe saptamana si doar 1% declară ca nu consuma niciodata carne, iar 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, arată un studiu Nielsen.

Pandemia C-19 a declanșat numeroase schimbări, printre care și o migrație a obiceiurilor de consum către ecosistemul casei. În vara anului trecut, 77% dintre românii din mediul urban ne declarau într-un alt studiu (Impactul Covid asupra consumatorilor români) că intenționează să gătească mai mult, că formă de adaptare la situația economică vulnerabilizata de pandemie. Tot atunci era evidențiat un apetit ridicat către produse de origine românească (79%), în special în categoria mâncare.

Cum stau lucrurile acum în categoria carne proaspătă și procesată, după acest an pandemic? La studiul NielsenIQ “Consumatorul român de carne și mezeluri” au răspuns 1.000 de români din mediul urban, cu vârstă cuprinsă între 18-59 de ani.

92 % dintre consumatorii de carne consumă carne de două ori pe săptămâna, cel puțin. Cu toate acestea, nu sunt puțini nici cei care susțin că și-au redus consumul de carne în ultimul an (39%). “Dacă ne uităm în meniul consumat în ultimele 4 săptămâni, descoperim că tinerii de până în 24 de ani consumă în măsură mai mare decât celealte categorii de vârstă mezeluri vegetale sau înlocuitori de carne – și asta nu ca opțiune pentru a posti. Este posibil că acest lucru să ne semnalizeze un trend pe care producătorii de carne l-ar putea capitaliza pentru a nu pierde legătura, pe termen mediu și lung, cu acești potențiali consumatori”, declară Vasi Dragomir, Consumer & Shopper Insights Leader, NielsenIQ România

Și pentru că se apropie Postul Paștelui, tot din studiu aflăm că 36% dintre respondenți susțin că țin post din când în când, iar 61% dintre aceștia au în vedere produse din carne vegetală pentru perioadele de post..

9 din 10 români cumpără carne cel puțîn o dată pe săptămâna. Tinerii cumpără carne cu o frecvența mai mare comparativ cu cei mai în vârstă. La cea mai recentă achiziție, 87 % dintre cumpărătorii de carne declara că au cumpărat carne neprocesată în timp ce 36% au au optat pentru mezeluri. Diferența dintre cele două categorii de carne este mai vizibilă în rândul celor mai în vârstă (45-59 de ani). 91% dintre aceștia au optat pentru carne neprocesată la ultima cumpărătură, pe când doar 33% pentru mezeluri.

Preferințele față de tipul de carne variază tot în funcție de vârstă. Există o probabilitate mai mare ca cei tineri să cumpere carne din pui (79% dintre cumpărătorii de 18- 24 de ani) în timp ce categoria celor mai în vârstă să aleagă mai des carne de porc (72% dintre cumpărătorii de 45-59 de ani).

În ceea ce privește capacitatea de a influența alegerea magazinului, carnea neprocesata este în top, 67% dintre cumpărători spunând că acest tip de carne a contat cel mai mult pentru alegerea magazinului unde să meargă la cumpărături.

Carnea gătită în casă este consumată cel mai des (75%) și pare că ocupă un loc central în meniul zilnic al românilor. Originea locală inspiră calitate ridicată în categoria “food”, în general, și în legătură cu carnea în special.

Studiul s-a desfășurat online, în perioada octombrie- noiembrie 2020. Eșantionul cuprinde 1000 de respondenți, utilizatori de internet, din mediul urban.

(sursa: Mediafax)

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Coadă de camioane la ieșirea din România spre Ucraina, prin Siret

Publicat

coadă de camioane la ieșirea din românia spre ucraina, prin

Publicitate

Timpii de așteptare pentru camioane la ieșirea din România spre Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret – Porubne a crescut, pe fondul aglomerației provocate de traficul de mărfuri din perioada sărbătorilor de iarnă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava, Alina Petraru.

Potrivit acesteia, luni dimineață, la ieșirea din țară așteptau aproximativ 120 de...

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O mașină încărcată cu fier vechi a luat foc în mers pe un drum din Dracșani

Publicat

foto: o mașină încărcată cu fier vechi a luat foc

Publicitate

O autoutilitară, încărcată cu fier vechi, a luat foc în timp ce se deplasa pe un drum din localitatea Dracșani.

 

Conducătorul auto a observat că iese fum de sub capotă, a oprit autovehiculul, a coborât imediat și a sunat după ajutor la 112. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp.

 

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sulița, cu două autospeciale de stingere...

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturi de la pompieri pentru prevenirea incidentelor în bucătării

Publicat

sfaturi de la pompieri pentru prevenirea incidentelor în bucătării

Publicitate

În apropierea Crăciunului, în fiecare bucătărie se pregătesc produsele tradiționale acestei sărbători. Deși par activități de rutină, oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce pot favoriza producerea unor evenimente, cum ar fi incendiile sau accidentele casnice.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu. De aceea, vă recomandăm să:

– nu folosiți mijloace de preparare a hranei cu...

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Magia tradițiilor românești adusă la sediul PSD Botoșani de peste 600 de colindători

Publicat

foto: magia tradițiilor românești adusă la sediul psd botoșani de

Publicitate

Sediul PSD Botoșani a devenit, și în acest an, gazda tradițiilor românești. Datinile și obiceiurile de iarnă au fost readuse la viață prin glasurile și portul popular ale celor peste 600 de colindători, organizați în 22 de cete din întreg județul.

Îmbrăcați în costume autentice, specifice sărbătorilor de iarnă, colindătorii au interpretat colinde străvechi, jocuri rituale și obiceiuri transmise din generație în generație, aducând...

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe