Connect with us

EVENIMENT

Patru tineri reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019

Publicatworld skills

Patru tineri români din Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu ne reprezintă la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019.

Cea de a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Meserii WorldSkills se desfăşoară în perioada 22-27 august 2019 în Kazan, Rusia. Aceasta ediţie reuneşte peste 1300 de competitori din 63 de ţări, care concurează în 56 de meserii, de la mecanica auto, la croitorie şi tehnologii web.

Este pentru a doua oară când România este reprezentată într-o Olimpiadă Internaţională de Meserii. La această ediţie, competitorii români concurează în următoarele meserii:

Design Grafic, prin Corina Rus, studentă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca
Mecatronică, prin Dorinel Bobîrnac şi Todor Gâdei, studenţi la Universitatea Transilvania din Braşov
Tehnologii Web, prin Manuel Dorca, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Participarea la această Olimpiadă arată că în România exista potenţialul de a alinia industria şi meseriile la standardele internaţionale. Fundaţia WorldSkills România se bucură atât de sprijinul Ministerului Educaţiei, cât şi de sprijinul comunităţii de afaceri, toţi actorii implicaţi dorindu-şi să reclădească reputaţia meseriilor şi să stimuleze interesul tinerilor pentru aceste.

Probele de concurs care se întind pe durata a patru zile se bazează pe standardele internaţionale aplicabile în aceste meserii şi constau în sarcini de lucru sau proiecte pe care un profesionist ar trebui sa le poată realiza.

Ne pregătim de trei ani în domeniul mecatronicii la unul dintre cele mai performante centre de pregătire din ţară, al Universităţii Transilvania din Braşov. Ne bucurăm mult că am fost susţinuţi să participăm la faza internaţională a Olimpiadei de Meserii WorldSkills. La Kazan vom întâlni tineri mecatronişti din 35 şi pe antrenorii lor. Avem multe de învăţat din aceasta experienţă.

Olimpiadele de Meserii WorldSkills promovează la nivel global excelenţa în meserii şi formarea profesională la standarde internaţionale. Participarea delegaţiei României la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019 este susţinută de Festo, The KPI Institute şi de Biomimicry – Digital Agency.

Mai multe detalii la https://worldskills2019.com şi la https://www.facebook.com/WorldSkillsRomania/

Înfiinţată în 2016, Fundaţia WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generaţii de profesionişti şi de meseriaşi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu sprijinul comunităţii de afaceri.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Percheziții de AMPLOARE în Ploiești, la tâlhari minori și hoți. La cât se ridică prejudiciul

Publicat

Sursă foto: arhivă

Polițiștii din Ploiești au efectuat, miercuri, cinci percheziții domiciliare la persoane bănuite de tâlhărie și furt calificat. Șase persoane au fost conduse la sediul Poliției Ploiești pentru audieri, iar ulterior trei minori cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din cercetări a rezultat faptul că activitatea infracțională a acestora s-ar fi desfășurat în perioada martie – septembrie 2020, când suspecții ar fi săvârșit 9 infracțiuni de tâlhărie și 3 infracțiuni de furt calificat în Ploiești.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 10.000 de lei.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești. Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un preot militar din Timiș a murit la numai 37 de ani din cauza Covid-19

Publicat

medici coronavirus spital
Sursă foto: arhivă

Un preot militar de numai 37 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Preotul era internat acolo de mai multe zile, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Conform Antena 3, cei de la Spitalul Militar au făcut, în urmă cu aproape două săptămâni, apel la pacienți care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasmă pentru a salva viața preotului.

În ciuda eforturilor medicilor, organismul acestuia a cedat.

Preotul militar Radu Bogdan avea 3 copii.

Informația a fost prezentată, miercuri seară, de Radu Tudor, la „Punctul de întâlnire”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un vasluian a dat foc la două case, în câteva ore

Publicat

Un bărbat din comuna vasluiană Tătărăni şi-ar fi incendiat, miercuri, locuinţa, iar după ce pompierii au intervenit pentru salvarea unei case aflate în apropiere, el dat foc, cel mai probabil, şi celei de-a doua locuinţe.

„Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Bălţaţi, comuna Tătărăni. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată şi exista pericolul de propagare la o locuinţă aflată la aproximativ patru metri distanţă. S-a acţionat pe două sectoare de intervenţie, primul, pentru stingerea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecţia locuinţei apropiate. După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat în limitele găsite. A fost salvată locuinţa din apropiere. Nu au fost victime. Patru persoane s-au autoevacuat, iar o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 91 ani, a fost evacuată pe braţe”, au declarat reprezentanţii ISU Vaslui.

La câteva ore de la stingerea primului incendiu, pompierii din Huşi au fost chemați să intervină pentru un incendiu la cea de-a doua locuinţă.

„Din primele informaţii, este foarte posibil ca proprietarul să îşi fi incendiat şi cea de-a doua casă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, pentru a stabili în ce împrejurări s-au produs evenimentele. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Arme de vânătoare deținute ilegal de un italian, descoperite de polițiști în Brăila

Publicat

Poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au indisponibilizat 11 arme de vânătoare, care ar fi fost deţinute ilegal de un italian şi care ar fi fost depozitate la domiciliul unui bărbat din judeţul Brăila.

“La data de 22 septembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov, împreună cu poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat din judeţul Brăila.

În cadrul activităţilor, au fost descoperite 11 arme letale, cu destinaţie de vânătoare, precum şi o armă neletală, cu gaze, supusă autorizării, ce ar fi fost deţinute în mod ilegal”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au constatat faptul că permisul de port-armă al unui bărbat, cetăţean italian, avea termenul de valabilitate expirat, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că armele deţinute de acesta se aflau la domiciliul unui bărbat din judeţul Brăila.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 11 arme letale aparţin cetăţeanului italian, iar arma neletală cu gaze este a fiului acestuia.

Armele au fost ridicate în vederea efectuării de verificări.

“În prezent, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de arme letale şi deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, arată sursa citată. AGERPRES

Sursa foto: politiaromana.ro

Citește mai departe