Connect with us

EVENIMENT

Patru tineri reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019

Publicatworld skills

Patru tineri români din Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu ne reprezintă la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019.

Cea de a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Meserii WorldSkills se desfăşoară în perioada 22-27 august 2019 în Kazan, Rusia. Aceasta ediţie reuneşte peste 1300 de competitori din 63 de ţări, care concurează în 56 de meserii, de la mecanica auto, la croitorie şi tehnologii web.

Este pentru a doua oară când România este reprezentată într-o Olimpiadă Internaţională de Meserii. La această ediţie, competitorii români concurează în următoarele meserii:

Design Grafic, prin Corina Rus, studentă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca
Mecatronică, prin Dorinel Bobîrnac şi Todor Gâdei, studenţi la Universitatea Transilvania din Braşov
Tehnologii Web, prin Manuel Dorca, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Participarea la această Olimpiadă arată că în România exista potenţialul de a alinia industria şi meseriile la standardele internaţionale. Fundaţia WorldSkills România se bucură atât de sprijinul Ministerului Educaţiei, cât şi de sprijinul comunităţii de afaceri, toţi actorii implicaţi dorindu-şi să reclădească reputaţia meseriilor şi să stimuleze interesul tinerilor pentru aceste.

Probele de concurs care se întind pe durata a patru zile se bazează pe standardele internaţionale aplicabile în aceste meserii şi constau în sarcini de lucru sau proiecte pe care un profesionist ar trebui sa le poată realiza.

Ne pregătim de trei ani în domeniul mecatronicii la unul dintre cele mai performante centre de pregătire din ţară, al Universităţii Transilvania din Braşov. Ne bucurăm mult că am fost susţinuţi să participăm la faza internaţională a Olimpiadei de Meserii WorldSkills. La Kazan vom întâlni tineri mecatronişti din 35 şi pe antrenorii lor. Avem multe de învăţat din aceasta experienţă.

Olimpiadele de Meserii WorldSkills promovează la nivel global excelenţa în meserii şi formarea profesională la standarde internaţionale. Participarea delegaţiei României la Olimpiada Internaţională de Meserii WorldSkills Kazan 2019 este susţinută de Festo, The KPI Institute şi de Biomimicry – Digital Agency.

Mai multe detalii la https://worldskills2019.com şi la https://www.facebook.com/WorldSkillsRomania/

Înfiinţată în 2016, Fundaţia WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generaţii de profesionişti şi de meseriaşi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu sprijinul comunităţii de afaceri.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Luna mai 2020, cea mai caldă lună mai înregistrată la nivel global. În Europa, însă, tempreaturile au fost mai scăzute

Publicat

soare

Luna trecută a fost cea mai caldă lună mai înregistrată la nivel global de la începerea măsurătorilor în 1981 de către Serviciul pentru schimbări climatice Copernicus (C3S), administrat de Uniunea Europeană, relatează vineri dpa.

Potrivit serviciului, temperatura medie globală în luna mai 2020 a fost cu 0,63 grade Celsius mai mare decât temperaturile medii pentru luna mai înregistrate în perioada 1981-2010.

C3S, care se bazează în mare parte pe date colectate prin satelit, a afirmat că cele mai mari temperaturi peste media lunii mai au fost înregistrate în Alaska, Antarctica şi părţi din Siberia, unde valorile au fost cu până la 10 grade mai ridicate.

Temperaturile medii globale pentru ultimele 12 luni până pe 31 mai au fost cu aproximativ 0,7 grade Celsius mai mari, corespunzând celor mai calde 12 luni înregistrate din octombrie 2015 până în septembrie 2016.

În Europa, temperaturile pentru luna mai au fost “puţin mai scăzute decât media”, însă perioada de primăvară, din martie până în mai, a fost cu 0,7 grade Celsius mai caldă decât media, au afirmat cercetătorii.

Temperaturile înregistrate în luna mai au fost peste medie în cea mai mare parte a sud-vestului şi nord-estului Europei, însă sub medie în mare parte din nordul şi estul Europei, au mai spus ei. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 8 ani în stare gravă, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un șofer de 21 de ani. A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat

salvat elicopter smurd

Un copil de 8 ani a fost rănit grav, după ce a fost surprins și accidentat de un autoturism, în timp ce traversa strada prin loc nepermis.

Potrivit IPJ Ilfov, în  jurul orei 18:00, în cartierul Slobozia Nouă, s-a produs un accident de circulație, din primele verificări se pare că este vorba despre o traversare neregulamentară a unui copil de 8 ani, care a fost lovit de un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani.

A fost solicitat elicopterul SMURD pentru transportarea copilului la Spitalul din Municipiul Slobozia.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul a indicat faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

Se întocmește dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Experiență inedită pentru pompierii sibieni, care au asistat o femeie la naștere, chiar în ambulanța SMURD

Publicat

pompierii smurd

Experiență inedită pentru pompierii sibieni de pe echipajul de prim ajutor, care au asistat o femeie la naștere chiar în ambulanța SMURD.

Potrivit ISU Sibiu, joi, 4 iunie, în jurul orei 17:00, echipajul SMURD format din paramedicii Adriana Sas, Ioan Oros și Sorin Simon, din cadrul Stației de Pompieri Agnita, a fost chemat în ajutor de o femeie însărcinată care intrase în travaliu.

Pompierii salvatori s-au deplasat în cel mai scurt timp în localitatea Benești pentru a prelua și transporta femeia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde urma să nască.

La puțin timp după preluarea acesteia, întrucât nașterea era iminentă, femeia a adus pe lume nou-născutul în autospeciala SMURD, sub atenta supraveghere a colegilor noștri.

După acordarea măsurilor de primă necesitate, mama și copilul au fost transportați în siguranță la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bulgaria, prima țară care elimină toate restricțiile. Nici măcar masca nu o sa fie obligatorie începând cu 15 iunie

Publicat

bulgaria

Bulgaria va elimina toate restrictiile impuse in urma pandemiei de COVID-19 incepand din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a mastilor de protectie in spatiile publice inchise, a informat joi guvernul de la Sofia.

Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus, înființat în urma cu 100 de zile, își va continua activitatea, însă nu va mai ține o conferință de presa zilnică, potrivit DPA.

“Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creeaza un sentiment de neliniste”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov in cadrul ultimei conferinte de presa a grupului de lucru. “Trebuie sa invatam sa traim cu virusul”, a adaugat el.

Spălarea mâinilor și distanțarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorități.

Bulgaria a declarat stare de urgență pe 13 martie și a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o “situatie epidemica excepțională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricțiile. Această țară cu o populație de circa 7 milioane de locuitori  a înregistrat pana joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

Numarul de cazuri noi a scazut, iar numarul de recuperări este în creștere, a declarat șeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski. Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Turiștii din mai multe state UE au voie sa intre în Bulgaria fără să fie plasați în carantină începand din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness și centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor masuri stricte de igiena si distanțare socială.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate