Connect with us

EVENIMENT

Paul Petrof, directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, reţinut de DNA pentru luare de mită

Publicat

dna
Arhivă foto

Paul Petrof, director al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat, printre altele, de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu zilele de marţi şi miercuri, a şase persoane, respectiv:

– Paul Petrof, director al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită;

– Răzvan-Cosmin Stamatescu, şef birou în cadrul Autorităţii Vamale Române, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi trafic de influenţă, în formă continuată,

– Alexandru Cernat, Nicolae-Ştefan Teianu şi Marian-Vladimir Vulcan, funcţionari în cadrul Autorităţii Vamale Române şi în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită în formă continuată;

– persoană fizică, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

De asemenea, anchetatorii precizează că în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de Marius Marin şi Demetrius Gheorghe, funcţionari în cadrul Autorităţii Vamale Române şi în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

Ce susțin procurorii

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, funcţionarii vamali Alexandru Cernat, Marius Marin, Nicolae-Ştefan Teianu, Marian-Vladimir Vulcan şi Demetrius Gheorghe ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care-şi desfăşurau activitatea în mai multe centre comerciale situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov foloase necuvenite constând în sumele totale de 60.600 lei, 11.500 USD, 600 euro, 408 perechi (51 baxuri) de ghete sport şi 1.000 parfumuri contrafăcute.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei cinci inculpaţi în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate şi implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri”, menţionează DNA.

Anchetatorii mai arată că, în cursul zilei de 10 ianuarie, în scopul îngreunării cercetărilor ce se desfăşurau într-un dosar penal, Paul Petrof şi Răzvan-Cosmin Stamatescu i-ar fi prezentat unui om de afaceri conţinutul unei ordonanţe emise de ofiţerii de poliţie din cadrul IGPR- Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, prin care erau solicitate diverse înscrisuri în legătură cu unele societăţi controlate de persoana respectivă.

Conform comunicatului, în perioada 2021-2023, Răzvan-Cosmin Stamatescu ar fi acceptat de la un alt om de afaceri promisiunea remiterii unei sume de 10.000 de USD şi ar fi primit mai multe foloase necuvenite pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor poliţişti de frontieră şi că-i va determina pe aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în legătură cu realizarea unor controale asupra unor transporturi de mărfuri contrafăcute, de care era interesată persoana respectivă.

Avans de 50.000 de euro de la un om de afaceri

În aceeaşi perioadă, anchetatorii spun că Paul Petrof ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 euro pentru achiziţia unui apartament şi alte foloase necuvenite, în schimbul „ajutorului” oferit acestuia din urmă în legătură cu obţinerea unor autorizaţii.

Miercuri, Alexandru Cernat, Nicolae-Ştefan Teianu, Marian-Vladimir Vulcan, Răzvan-Cosmin Stamatescu şi Paul Petrof urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cinci cauze pentru care copiii fug de acasă. Numărul disparițiilor de minori a crescut. Analiză ”Salvați Copiii”

Publicat

cinci cauze pentru care copiii fug de acasă. numărul disparițiilor

Cinci cauze pentru care copiii fug de acasă: Salvați Copiii România atrage atenția că peste jumătate dintre disparițiile de minori sunt plecări voluntare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajații Arhivelor Naționale amenință cu noi forme de protest. Cu ce probleme se confruntă

Publicat

angajații arhivelor naționale amenință cu noi forme de protest. cu

Angajații Arhivelor Naționale din țară, implicit și cei din Alba amenință cu proteste dacă cererile lor nu vor fi ascultate. Aceștia au organizat deja câteva forme de protest în ultima perioadă, însă fără rezultat. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, inclus în Top 0.05% oameni de știință din lume

Publicat

dan vodnar.jpg

Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, profesor de Gastronomie Moleculară și președinte al Senatului universității, apare în Top 0.05% oameni de știință din lume în Domeniul Agricultură și Resurse Naturale, la Disciplina Știința și Tehnologia Alimentelor.

Acesta are și statutul de „Highly Ranked Scholar – Prior Five Years” pe platforma ScholarGPS™.

Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, inclus în Top 0.05% oameni de știință din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat 2024, sesiunea specială: subiectele la Matematică și Istorie, proba obligatorie a profilului, publicate de minister

Publicat

bacalaureat 2024, sesiunea specială: subiectele la matematică și istorie, proba

Bacalaureat 2024, sesiunea specială. Miercuri s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. În sesiunea specială, examenul este susținut de elevii participanți la loturile olimpice internaționale.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe