Connect with us

EVENIMENT

Pedeapsa redusă pentru Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, ca urmare a prescrierii faptelor

Publicat

sentinta proces tribunal
Arhivă foto

Curtea de Apel București a emis miercuri, o decizie prin care a redus pedeapsa aplicată lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani și 6 luni. Această decizie a fost luată ca urmare a prescrierii faptelor pentru două infracțiuni.

Magistraţii i-au admis lui Mincu o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive de condamnare din mai 2022 şi au constatat că, pentru două dintre infracţiunile de care acesta este acuzat – vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă -, faptele s-au prescris. În consecinţă, au fost anulate pedepsele aplicate acestuia pentru cele două infracţiuni de 2 ani şi 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare.

Practic, Costin Mincu a beneficiat şi el de deciziile Curţii Constituţionale şi Instanţei supreme privind prescrierea faptelor.

Costin Mincu a rămas cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare primită pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind emis în acest sens un nou mandat de executare.

Decizia este definitivă.

Şi ceilalţi inculpaţi din dosar au introdus căi extraordinare de atac în justiţie pentru a scăpa de condamnări.

Pedeapsa redusă pentru Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, ca urmare a prescrierii faptelor. Curtea de Apel a dispus condamnări definitive în dosarul Colectiv

Astfel, pe rolul Instanţei supreme a fost deschis un proces, care are ca obiect recurs în casaţie, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, ceilalţi doi patroni ai clubului şi pompierii George Matei şi Antonina Radu contestă condamnările primite în dosar.

Pronunţarea în acest caz a fost amânată pentru 14 iunie.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel a dispus condamnări definitive în dosarul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone – 4 ani, Paul Gancea (patron Colectiv) – 6 ani şi 4 luni de închisoare; Costin Mincu (patron Colectiv) – 8 ani de închisoare; Alin George Anastasescu (patron Colectiv) – 11 ani şi 8 luni de închisoare; pompierii George Matei şi Antonina Radu – 8 ani şi 8 luni închisoare; pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – fiecare 6 ani şi 10 luni; Cristian Niţă (director al firmei de artificii) – 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Antonina Radu a fugit din România înainte de sentinţă, fiind localizată în Republica Moldova, de unde autorităţile române au încercat fără succes să o extrădeze. Ceilalţi care au pedepse cu executare se află în penitenciare.

În urma incendiului de la clubul Colectiv, izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015, 64 de persoane au decedat, iar alte câteva sute au fost rănite. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident între Alba Iulia și Micești. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada

Publicat

accident între alba iulia și micești. o femeie a fost

O femeie a fost surprinsă și accidentată, de un autoturism, în timp ce traversa strada Calea Moților din Alba Iulia, au transmis marți reprezentanții IPJ Alba. 

Accidentul s-a produs în zona intesecției cu strada Albac.

Din primele date, rezultă că aceasta era angajată în traversarea străzii, prin loc nepermis, spun polițiștii.

”Victima primește îngrijiri medicale la fața locului. Cercetarea este în desfășurare” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Foto:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujul are un nou TRASEU turistic, extrem de spectaculos

Publicat

1 6 e1696318642328.jpeg

Un nou traseu turistic, extrem de spectaculos, care cu siguranță va intra în topul celor mai frumoase trasee turistice din județ, a fost marcat la sfârșitul săptămânii trecute, de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu angajații centrului de inginerie Bosch din Cluj.

amplasare traseu

„Traseul, aflat în cea mai mare parte pe raza comunei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicația Hidroelectrica, SUSPENDATĂ la doar o zi după lansare. Ce erori au reclamat utilizatorii

Publicat

aplicația hidroelectrica, suspendatĂ la doar o zi după lansare. ce

Aplicația online „iHidro”, lansată pe 2 octombrie de Hidroelectrica, a fost suspendată după doar o zi. Mai mulți clienți ai companiei au reclamat erori în grave apărute în funcționarea acesteia.

Unii dintre aceștia au sesizat că au fost încurcate datele clienților, adică după instalare și autentificare apăreau datele altor persoane. 

„M-am înregistrat și îmi apare numele unui alt client”, „Am făcut cont, dar nu primesc link de activare. Nu pot accesa”, „Am…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAIR: vehiculele istorice nu mai sunt exceptate de la plata rovinietei. De când intră în vigoare măsura

Publicat

cnair: vehiculele istorice nu mai sunt exceptate de la plata

CNAIR anunță deținătorii de vehicule de interes istoric că vor fi obligați să plătească rovinieta. Exceptarea lor de la aplicarea de tarife rutiere încetează.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2023 privind aplicarea unor tarife rutiere pe rețeaua de drumuri naționale din România, la data intrării în vigoare a acesteia, exceptarea vehiculelor istorice de la obligaţia de plată a rovinietei şi a tarifului de trecere, stabilită în conformitate cu prevederile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe