Connect with us

ACTUALITATE

Pedeapsă REDUSĂ pentru un bărbat din Vrancea care şi-a omorât prietena în bătaie

Publicat

 Curtea de Apel Galaţi a redus pedeapsa vrânceanului Ionuţ Arghişan, în vârstă de 32 de ani, care, în primăvara anului trecut, şi-a ucis în bătaie prietena liceană, pe fondul unei crize de gelozie, de la 13 ani la 7 ani închisoare, după ce instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Ionuţ Arghişan a fost condamnat de Tribunalul Vrancea la 13 ani închisoare, în decembrie 2018, pedeapsă contestată la Curtea de Apel Galaţi.

„Admite apelul declarat de inculpatul Arghişan Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19 decembrie 2018, pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: s-a respins cererea formulată de inculpat de schimbare a încadrării juridice a faptei – a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă principală de 13 ani închisoare (…) dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Arghişan Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Condamnă pe inculpatul Arghişan Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Menţine dispoziţiile referitoare la aplicarea faţă de inculpat a pedepsei complementare pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii. (…) Definitivă”, se arată în sentinţa de marţi a Curţii de Apel Galaţi.

Monica Vidreanu, tânăra bătută cu bestialitate de Ionuţ Arghişan, era elevă în clasa a XII-a la liceu.

Din ancheta organelor de poliţie a rezultat că cei doi au început o relaţie de concubinaj în luna martie 2018, după ce bărbatul s-a întors din străinătate. Pentru că părinţii fetei nu ar fi fost de acord cu relaţia lor, cei doi se întâlneau pe ascuns. Pe 1 aprilie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi avut o criză de gelozie, având suspiciunea că prietena nu îi este fidelă. Acesta a lovit victima cu pumnii şi picioarele, mai ales în zona feţei. Loviturile au fost atât de puternice încât tânăra a rămas inconştientă. Dimineaţa, bărbatul a transportat-o la Spitalul Vidra, unde s-a constatat că aceasta este în comă, fiind trimisă la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi.

Tânăra a decedat la spital, după mai bine de o lună de comă, iar în urma necropsiei s-a stabilit faptul că decesul a survenit ca urmare a loviturilor aplicate de bărbat.

Tribunalul Vrancea a dispus, prin sentinţa din luna decembrie 2018, plata de către inculpat a cheltuielilor pentru spitalizarea victimei, respectiv 48.176,98 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, 393,97 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani şi 427,56 lei lei către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, dispoziţii menţinute şi prin sentinţa Curţii de Apel Galaţi.

De asemenea, bărbatul trebuie să plătească membrilor familiei fetei, care s-au constituit părţi civile în dosar, câte 5.000 lei daune materiale şi câte 20.000 euro cu titlu de daune morale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe