EVENIMENT
Pediatru: Trebuie să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență!

Medicul Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții, în condițiile în care camerele de gardă ale spitalelor de copii sunt arhipline.
„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar <relaxarea> a fost făcută prea abrupt… În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență”, spune pediatrul.
Potrivit acestuia, când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav… de obicei meningită sau septicemie”.
„Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs. Dacă există și durere intensă de cap, vărsături <în jet>, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil…”, adaugă medicul.
Conform acestuia, febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini, iar erupție care nu dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic. MEDIAFAX
Sursă foto: Mihai Craiu / Facebook
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
FOTO: Șantierul noului spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia, vizitat de ministrul Boloș. Stadiul investiției

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a verificat, vineri, șantierul noilor secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Este vorba despre amenajarea secțiilor de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională, o clădire cu heliport în partea superioară.
Lucrările la noul corp de spital au început în 24 februarie 2025, după ce SJU Alba Iulia a obținut toate avizele și autorizațiile necesare, a derulat procedurile de licitații și a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cristi Balaj (președinte CFR Cluj): Sunt oameni care nu știu să se dezbrace de haina de SUPORTER, chiar în timpul serviciului

Președintele de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a vorbit despre incidentele din oraș, din noaptea meciului cu „U” Cluj, pierdut de „feroviari”cu 0-1. Fostul arbitru a făcut referire și la victoria cu CSU Craiova din sferturile Cupei României, 1-1 și 5-3 la loviturile de departajare.
Cristi Balaj a venit cu noi informații legate de incidentele de luni seara, când un copil a fost lovit cu o bâtă în cap și susține că inclusiv unii dintre jandarmi, fani „U” Cluj,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bărbat din Blaj prins la volan cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal. Unde a fost oprit de polițiști

Un bărbat din Blaj este cercetat penal după ce a fost prins la volan cu permisul de conducere suspendat. A fost oprit în trafic la Ocna Mureș.
Potrivit IPJ Alba, joi, 3 aprilie, în jurul orei 17.00, polițiștii din Ocna Mureș au oprit, pentru control, pe strada Lungă din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Blaj.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a reieșit că bărbatul are permisul de conducere suspendat.
Cercetările sunt…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: România va pierde 230 milioane de euro din cauza pensiilor speciale. Boloș: Avem două variante, măsurile sunt urgente

România va pierde 230 de milioane de euro dacă nu elimină sau modifică sistemul de pensii speciale, a spus ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la Alba iulia. Măsurile trebuie implementate în următoarele 5 luni, iar banii au fost deja blocați.
Boloș a vorbit despre două variante în care se poate modifica sistemul: fie se stabilește un plafon de venit dincolo de care s-ar plăti un impozit diferențiat, fie se ajustează stagiul de cotizare sau procentul…
Citește mai mult pe Alba24.ro