Connect with us

ACTUALITATE

Pelerina lui Superman şi pipa lui Bilbo Baggins din ”Lord Of The Rings” vor fi scoase la licitaţie

PublicatUna dintre capele purtate de Christopher Reeve în rolul lui Superman din filmul cu acelaşi nume din 1978, precum şi pipa din care fuma aventurosul hobbit Bilbo Baggins în seria “Lord Of The Rings”, se numără printre cele 500 de obiecte din filme ce vor fi scoase la licitaţie luna viitoare de Julien’s Auctions în Beverly Hills, informează marţi Press Association.

Cele 500 de obiecte provin din filme mai vechi şi mai noi, din producţii ce datează din aşa-numita perioadă de aur de la Hollywood şi până la blockbusterele moderne.

Unul dintre cele mai uşor de recunoscut obiecte vestimentare din istoria cinematografiei, capa lui Superman, reprezintă una dintre principalele atracţii pentru colecţionari. Purtată de Christopher Reeve, actor cu un destin tragic, în filmul “Superman” din 1978, această capă este una dintre cele 6 croite special pentru rol şi folosite în film. Valoarea sa este estimată la peste 100.000 de dolari.

Pipa folosită de actorul britanic Sir Ian Holm în rolul hobbitului Bilbo Baggins în superproducţia din 2001 “The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring”, va fi de asemenea scoasă la licitaţie. În prezent, ea îi aparţine lui Randall William Cook, supervizor de animaţie al seriei LOTR. Acesta a primit-o cadou chiar de la regizorul Peter Jackson, când a împlinit 50 de ani. Pipa are o valoare estimată tot la peste 100.000 de dolari.

De asemenea, la licitaţie va putea fi cumpărată şi o motocicletă condusă de legendarul actor Steve McQueen. Celebru pentru rolurile sale în filme de acţiune, precum “Bullitt”, “The Getaway” sau “Papillon”, McQueen era un pasionat de viteză şi a cumpărat această motocicletă Husqvarna Viking 360 de la un pilot de curse suedez. Preţul de pornire în licitaţie este de 150.000 de dolari.

La licitaţie vor fi scoase şi numeroase obiecte din universul seriei “Star Trek”, printre care o jachetă purtată de actorul William Shatner în rolul căpitanului Kirk în filmul din 1982 “Star Trek II: The Wrath Of Khan”. Jacheta, ce are un preţ estimativ de vânzare de peste 80.000 de dolari, a fost păstrată după filmări de regizorul Nicholas Meyer şi este pentru a doua oară când este scoasă la licitaţie.

O altă atracţie pentru amatorii de de suveniruri exorbitant de scumpe de la Hollywood este o motocicletă chopper “Captain America”, făcută pe comandă, ce a fost condusă de actorul Dennis Hopper într-o serie de evenimente de promovare a filmului “Easy Rider”. Această motocicletă are un preţ estimat la cel puţin 80.000 de dolari.

Salopeta purtată de actorul Dan Aykroyd în filmul “Ghostbusters II” va fi de asemenea scoasă la vânzare, precum şi o copie a primului număr al revistei Playboy, din 1953, cu actriţa Marilyn Monroe pe copertă şi cu autograful lui Hugh Hefner.

Licitaţia va avea loc la Beverly Hills la 16 decembrie.AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

O femeie de 71 de ani, din Dâmbovița, și-a stropit fratele cu alcool sanitar și apoi i-a dat foc

Publicat

politia

Polițiștii din Dâmbovița au reținut pentru 24 de ore o femeie în vârstă de 71 de ani, din localitatea Iedera, bănuită de comiterea infracțiunii de violență domestică.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în cursul de duminică, aceasta și-ar fi incendiat fratele cu alcool sanitar.

Bărbatul de 65 de ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma examinării medico-legale s-a stabilit că leziunile suferite nu i-au pus în primejdie viaţa.

”Astăzi, cea în cauză va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni pentru dispunerea unei măsuri preventive”, precizează reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOCAR de coronavirus la IPJ Cluj. 14 polițiști confirmați cu infecție

Publicat

În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăvire în rândul polițiștilor, au informat luni reprezentanții instituției.

Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecție sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spațiilor de lucru, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19.

De asemenea, în acest context, în cadrul Direcției de Sănătate Publică este desfășurată o anchetă epidemiologică.

”Cazurile de îmbolnăviri existente la nivelul instituției nu afectează buna desfășurare a activităților în slujba comunității. Facem precizarea că adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nu este infectat cu virusul Covid-19. Asigurăm cetățenii că Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are capacitatea de a aplica măsurile dispuse conform competenței, astfel încât comunitatea să fie în siguranță”, menționează reprezentanții IPJ Cluj.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reintrarea în izolare SUSPENDATĂ de instanța de judecată, într-o zonă din Spania

Publicat

Reintrarea în izolare la domiciliu a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraş din vestul Cataloniei, ordonată duminică de autorităţile regionale din cauza unei recrudescenţe a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, a fost suspebdată de o instanță de judecată, informează AFP.

“Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie” luate de guvernul regional, “întrucât acestea contravin legii”, a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiţie din Catalonia.

Această decizie poate fi însă contestată de către autorităţile regionale.

“Examinăm cum să rezolvăm aceasta din punct de vedere juridic”, a declarat responsabila regională pentru sănătate, Alba Verges, la Catalunya Radio.

“Acestea sunt măsuri necesare. Nu le-am fi luat dacă nu ar fi fost absolut necesar”, a declarat ea, solicitând locuitorilor din zona respectivă – cu o populaţie de aproximativ 200.000 de persoane – să rămână în case, în pofida suspendării măsurii de reintrare în izolare de către justiţie.

În faţa creşterii numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, guvernul catalan a decis duminică să ordone ca de la miezul nopţii să reintre în izolare la domiciliu locuitorii din Lerida şi şapte municipalităţi adiacente (aproximativ 150 km distanţă de Barcelona).

Este prima oară când o astfel de decizie este luată în Spania după sfârşitul regimului de izolare la domiciliu.

Zona în cauză a fost deja izolată de restul Cataloniei sâmbăta trecută pentru ca locuitorii să nu poată să o părăsească. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Focar de coronavirus la o primărie din județul Prahova. 10 angajați confirmați cu infecție

Publicat

Zece angajaţi ai Primăriei Brazi, județul Prahova, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, tot personalul fiind testat după depistarea primului caz.

Primarul Leonaş Radu a declarat, luni, pentru AGERPRES, că primul caz a apărut în cursul săptămânii trecute, în acest context dispunând testarea tuturor angajaţilor din primărie, dar şi a celor de la Poliţia Locală.

În urma acestui demers, zece angajaţi ai primăriei au fost depistaţi pozitiv.

Clădirea primăriei a fost deja supusă procesului de dezinfecţie, iar personalul se află fie în izolare, fie la spital, după caz. AGERPRES

Citește mai departe