Connect with us

EVENIMENT

Pelerinaj de Florii în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Publicat

pelerinaj de florii arhiepiscopia dunarii de jos

În municipiile Galaţi şi Brăila, precum şi în alte localităţi din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos se va desfăşura sâmbătă, 16 aprilie, tradiţionalul Pelerinaj de Florii.

Procesiunea aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, informează Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, în municipiul Brăila, începând ora 14,00, preoţii şi credincioşii de la bisericile din acest municipiu se vor întâlni în faţa bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”, de unde se va porni în procesiune pe „Calea Călăraşilor” spre Catedrala „Naşterea Domnului”.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 15,30, preoţii şi credincioşii de la bisericile din acest municipiu se vor întâlni în faţa bisericii „Vovidenia”, de unde se va porni în procesiune pe „Calea Domnească” spre Catedrala Arhiepiscopală.

La procesiuni vor participa copii şi tinerii din parohii, precum şi numeroşi credincioşi purtând stâlpări de finic, icoane, prapori, ripide, cruci şi făclii.

La ambele procesiuni va participa şi arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, care va săvârşi pe esplanadele celor două catedrale slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi va rosti cuvânt de învăţătură.

Programul liturgic va continua cu slujba Privegherii în cinstea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

În Duminica Floriilor (17 aprilie), arhiepiscopul Casian va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu VIOLENT într-o localitate din Bihor: Arde o hală plină de material lemnos și utilaje de prelucrare a lemnului

Publicat

incendiu 1

Un incendiu violent a izbucnit, marți seară, la o hală din localitatea Vărășeni, comuna Răbăgani din județul Bihor.

Potrivit ISU Bihor, peste 20 de pompieri militari acționează pentru stingerea incendiului care a cuprins o hală de aproximativ 300 de metri pătrați.

În hală sunt depozitate cantități mari de material lemnos și utilaje de prelucrarea lemnului.

Apelul a fost dat în jurul orei 21.00, iar la sosisrea primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta violent la întreaga hală, cu pericol de extindere la un depozit din vecinătate.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul, nemaifiind riscul de propagare.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Zeci de copii cu simptome de toxiinfectie alimentară într-o tabără din Lacu Roșu

Publicat

arhiva foto

Aproximativ de 20 de copii aflați în tabără la Lacul Roșu au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit ISU Harghita, mai multe echipaje de salvare au intervenit la o pensiune din Lacul Roșu, după ce mai mulți copii au început să se simtă rău.

Aproximativ 20 de copii prezentau simptome de toxiinfecție alimentară.

UPDATE: Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani au fost sunt evaluați medical de echipajele SAJ și SMURD.

Toți au refuzat deocamdată transportul la spital.

Urmează să se stabilească cu supraveghetorii copiilor, astfel încât să-și asume decizia cu privire la transportul acestora la spital.

Au intervenit trei echipaje, cu ATPVM (autospeciala pentru transport personal și victime multiple) din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Gheorgheni.

Copiii se aflau în tabără la Lacu Roșu.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Peste 24 tone deşeuri de pilitură de oțel, oprite la Vama Giurgiu

Publicat

giurgiu deseuri camion

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu și comisarii Gărzii de Mediu au oprit marți la intrarea în țară un TIR care transporta 24 tone deșeuri de pilitură de oțel.

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au verificat pe sensul de intrare în țară un TIR condus de un cetățean bulgar de 44 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de pilitură de oțel.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii au cerut sprijin Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 24.060 kilograme deșeuri de pilitură de oțel, încărcate din Bulgaria, care erau destinate unei firme din România.

Autoritățile nu au permis intrarea transportului în țară după ce au constatat că documentele de transfer erau incomplete.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: COD ROȘU de furtună în trei județe: ploi torențiale, grindină și vijelii

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod roșu de vreme rea pentru mai multe localități din județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj. Au fost transmise mesaje prin RO-ALERT

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindina și vijelii.

În zona avertizată a județului Caraș-Severin, deja s-au acumulat 40-45 l/mp.

COD ROȘU de furtună. Zone vizate:

Până la ora 22.30:

Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița;

Până la ora 23:00

Județul Caraş-Severin: Mehadia, Teregova, Cornereva, Armeniș, Luncavița, Iablanița, Cornea, Domașnea, Mehadica, precum și zona de munte de peste cota 1800 m;

județul Gorj: Motru, Tismana, Padeș, Cătunele, Godinești, Glogova, precum și zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Mehedinţi:
Baia de Aramă, Bala, Ponoarele, Florești, Isverna, Ilovăț, Balta, Șovarna, Obârșia-Cloșani;

Citește mai departe