Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Pensiune din Vrancea, cuprinsă de flăcări. Traficul este OPRIT pe DN 2L. Rută ocolitoare

Publicat

arhiva foto

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă,  la o pensiune din comuna Soveja, județul Vrancea. Din cauza incendiului, traficul este oprit pe DN 2L.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza unui incendiu izbucnit la o pensiune din comuna Soveja, județul Vrancea, traficul rutier este oprit pe DN 2L Tecuci-Lepșa.

Traficul rutier a fost oprit pe DN 2L Tecuci-Lepșa și deviat pe o rută ocolitoare, pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

 

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Incendiu VIOLENT într-o localitate din Prahova. Trei locuințe, mistuite de flăcări

Publicat

Arhivă foto

Un incendiu violent a izbucnit, joi seară la trei case aflate în localitatea Teișani, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, incendiul s-a produs la o casă particulară în comuna Teișani, sat Teișani.

UPDATE: Incendiul se manifestă foarte violent, a cuprins mai multe locuințe.

Din primele date, incendiul s-a extins la alte două locuințe aflate în apropiere.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifestă la 3 case, pe aproximativ 400 metri pătrați.

Au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere și o ambulanță.

Stire in actualizare

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Timișoara se pregătește pentru tot mai mulți copii infectați

Publicat

tim

Zona roșie pentru copii a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara se extinde, din cauza numărului mare de copii infectați cu SARS-CoV 2 din ultimele zile.

Astfel, începând de vineri sunt alocate încă 5 paturi pentru copiii cu Covid care necesită internare în spital. Prin această reorganizare, în spital vor fi disponibile, în total, 10 paturi pentru pacienții pediatrici.

De asemenea, se suplimentează cu 10 și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de Pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

„Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora.

Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV 2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital.

Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, spune Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În prezent, zona roșie a spitalului include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și 10 de copii, în secția de Boli Infecțioase. Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV 2. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident la Memorialul Holocaustului

Publicat

cercetari politie holocaust

Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident care a avut loc, joi, la Memorialul Holocaustului.

„Urmare imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la un incident înregistrat pe parcursul unui eveniment desfăşurat la Monumentul Holocaustului, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 Poliţie s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului (fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi), în vederea aplicării măsurilor legale”, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

cercetari politie bucuresti holocaust

Joi dimineaţă a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului la monumentul din Bucureşti.

„Într-o zi în care vorbim despre memorie, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Memorialul Holocaustului din Bucureşti au loc manifestări antisemite sub ochii Jandarmeriei”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului – „Elie Wiesel”.

O fotografie care însoţeşte postarea ilustrează o coroană de flori cu o panglică pe care au fost scrise următoarele mesaje: „România a salvat 400.000 evrei în timpul Holocaustului” şi „Holocaust, do not forget: half of the truth is a lie”. Agerpres

sursa foto: Facebook / Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Roman – Neamț, amendat cu 6.000 lei după ce a reclamat la 112 că nu este primit într-o sală de jocuri

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din municipiul Roman a fost amendat cu 6.000 lei de jandarmi pentru că a apelat nejustificat numărul de urgenţă 112, el reclamând că nu i se permite accesul într-o sală de jocuri de noroc.

„Ajunşi la locul sesizării, jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Roman au constatat că interzicerea accesului în incintă de către personalul sălii este justificată deoarece bărbatul nu deţinea vreun document care să ateste rezultatul negativ al unui test nu mai vechi de 48/72 de ore, că este vaccinat sau că se află în perioada de 6 luni ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Urgenţa nejustificată l-a costat 6.000 lei, pentru că a fost amendat cu 4.000 lei pentru apelare nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, şi cu 2.000 de lei pentru adresarea de injurii şi tulburarea ordinii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

În anul 2021, jandarmii nemţeni au intervenit la 926 de solicitări şi sesizări ale cetăţenilor, ca urmare a apelurilor 112, pentru aplanarea unor conflicte, agresiuni fizice, scandaluri de mică amploare, îndepărtarea urşilor din apropierea gospodăriilor sau căutarea persoanelor rătăcite.

Dintre acestea, 63 au fost apeluri de urgenţă nejustificate, abuzive sau neconfirmate, pentru care au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe