Connect with us

EVENIMENT

”Pentru mine a fost un moment de cumpănă” – Mărturia unui medic militar vindecat de COVID-19. Va dona plasma pentru tratamentul celor infectați

PublicatMinisterul Apărării Naționale prezintă pe pagina de Facebook mărturia medicului militar Silviu I Dumitrescu, declarat vindecat după ce a fost infectat cu coronavirus.

Acesta spune că boala este extrem de serioasă, nu o ”banală” gripă și că a luat decizia să doneze plasmă pentru tratamentul bolnavilor infectați aflați în stare gravă.

”Mi-e greu să povestesc despre perioada în care, din doctor, m-am transformat în pacient, un pacient Covid-19. Tocmai de aceea, acum nu vorbeşte medicul Silviu I Dumitrescu, ci omul care a fost bolnav şi s-a vindecat.

Am spus că nu mi-a fost deloc uşor şi că este o afecţiune extrem de serioasă, departe de o ”banală” gripă. De aceea tind să răspund emoţional celor care neagă această dramă a lumii noastre, în care se pierd vieţi în fiecare minut şi care ne modifică existenţa.

Pentru mine, personal, a fost un moment de cumpănă. Orice criză prin care ai trecut te schimbă, te face să reflectezi mai atent asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Eu am ieşit cu bine din această încercare şi înţeleg mai mult decât oricând importanţa solidarităţii umane, a gesturilor simple de întrajutorare, mult mai valoroase decât o mulţime de cuvinte şi declaraţii de intenţie. De aceea, întrucât am dobândit anticorpi protectori, m-am hotărât să donez plasmă pentru cei care traversează în prezent momente foarte dificile. Sper că le va fi de ajutor şi că vor depăşi perioada critică.

Vă îndemn pe toţi să ne aducem aminte de cuvintele lui Winston Churchill: “We make a living by what we get. We make a life by what we give”, se arată în textul postat pe pagina de Facebook a Armatei Române.

Potrivit reprezentanților MApN, locotenent colonel medic doctor Silviu Ionel Dumitrescu este șef Secție Cardiologie I (Cardiologie Intervențională și Perioperatorie) din cadrul Centrului Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Un minor a fost transportat la spital după ce s-a electrocutat la firele de înaltă tensiune, în Prahova

Publicat

Arhivă Foto

Un minor a fost transportat la spital, marți după-amiază, după ce s-a electrocutat de firele de înaltă tensiune, într-o localitate din Prahova.

Potrivit ISU Prahova, pompierii asigură măsurile specifice după ce o persoană a fost electrocutată de firele de înaltă tensiune în localitatea Tătărani, zona cariera – la baltă.

Victima, un minor, a fost transportată în stare de conștiență la spital de către echipajul SAJ.

Conform sursei citate, minorul  era la pescuit împreună cu alte persoane care l au urcat în mașină și s-au întâlnit cu ambulanța pe drum.

La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și unul de descarcerare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficul îngreunat pe Autostrada A1 București-Pitești și pe Centura Capitalei

Publicat

Arhivă Foto

Este aglomerație, marți după-amiază, pe Autostrada A1 București-Pitești, pe sensul către capitală, dar și pe Centura Capitalei. Pe alte două drumuri naționale aflate în apropiere de capitală, traficul este aglomerat din cauza unor lucrări la partea carosabilă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, formându-se coloană de autovehicule de la kilometrul 15, comuna Ciorogârla, județul Ilfov, până în municipiul București.

Din cauza lucrărilor ce se efectuează la partea carosabilă și a valorilor de trafic ridicate, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al DN 1A, în zona localității Mogoșoaia, dar și pe DN 7 (intersecție cu DNCB), în apropierea localității Chitila.

Valori crescute de trafic se înregistrează și în partea nord-vest a Centurii Capitalei, între localitățile Otopeni și Bragadiru.

Potrivit sursei citate, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între două autoturisme pe Autostrada A1 Sibiu – Deva. Trafic îngreunat

Publicat

arhiva foto

Traficul este îngreunat, marți după-amiază, după ce două autoturisme s-au ciocnit pe Autostrada A1 Sibiu. Deva.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a produs pe A1, la km. 247+600, calea 1, Sibiu – Deva.

Două autoturisme s-au ciocnit, din primele informații posibil pe fondul neasigurării la schimbarea benzii de deplasare.

În urma evenimentului rutier, banda 2 a fost blocată total, iar banda 1 parțial. Autoturismele circulă pe banda de urgență.

Nu au fost persoane rănite.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un cal bătut de stăpânul său a fost dus într-un adăpost. Proprietarul a încercat să ascundă animalul

Publicat

Un cal care era bătut de stăpânul său a fost salvat și transportat într-un adăpost. Incidentul s-a produs într-o localitate din județul Galați, iar polițiștii au început o anchetă după ce au văzut imagini cu bărbatul care lovea cu un băț animalul căzut la pământ.

După ce au văzut pe un site de socializare imagini cu un bărbat care lovește un cal căzut la pământ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Din verificări a rezultat că bărbatul care lovește animalul este chiar proprietarul acestuia. Este vorba despre un bărbat, de 55 de ani, din satul Fântânele, comuna Scânteiești.

Polițiștii susțin că la audieri, bărbatul a încercat să inducă în eroare anchetatorii declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Polițiștii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd din curtea locuinței și că animalul fusese maltratat.

Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical.

Conform legislației în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deținătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligația să achite cheltuielile făcute cu întreținerea și tratamentul medical al acestuia.
În caz contrar, animalul se consideră abandonat și rămâne în adăpost.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate