EVENIMENT
Pentru un polițist adevărat, lupta cu infractorii nu are program fix sau timp liber. Cum a fost prins, la Sibiu, un bărbat căutat pentru omor
Meseria de polițist este una de vocație, care nu are program și în care nu există timp liber în lupta cu infractorii, spun reprezentanții IPJ Sibiu și îl dau ca exemplu pe colegul lor, Paul Bud, care a chiar dacă se afla în timpul liber, a prins un bărbat căutat de autoritățile spaniole, pentru omor.
Modul în care polițistul în vârstă de 34 de ani a acționat în momentul în care l-a observat și recunoscut pe bărbat, pe stradă, este descris într-o postare a IPJ Sibiu, pe Facebook.
”Vineri după-masa, aflat în timpul său liber, în municipiul Sibiu, Paul observă un bărbat care îi pare cunoscut, prin prisma activității sale de judiciarist. Fără să îl scape din ochi, foarte rapid Paul își confirmă suspiciunea în urma unui schimb de informații cu colegii săi. Bărbatul care i-a atras atenția este un localnic urmărit internațional, pe numele căruia chiar în aceeași zi, autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare. Paul l-a aborbat pe sibian, s-a prezentat și l-a condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, unde au fost demarate procedurile specifice în vederea confirmării mandatului.
Urmăritul internațional are 28 de ani, domiciliază în Mârșa și este cercetat de autoritățile spaniole pentru omor și tentativă de omor.
Cu o experiență de 10 ani în munca de investigații criminale, polițistul sibian Paul Bud spune că ”trecând peste frumoasa moștenire, tatăl meu fiind un apreciat polițist, mi-am urmat vocația și am ales să devin la rândul meu polițist judiciarist. Pentru mine este mai mult decât o meserie, este o împlinire sufletească, o minunată posibilitate de a-mi valoriza talentul, aptitudinile și pasiunea și de a le pune în slujba acelora care au nevoie de mine”.
Agent șef de poliţie Bud Paul, în vârstă de 34 de ani, a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu din anul 2005 şi şi-a desfăşurat activitatea ca agent de poliţie în cadrul Biroului de Ordine Publică, iar din anul 2010 în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul de Combaterea infracţiunilor contra persoanei.
Felicitări, Paul Bud pentru implicare și pentru prezența de spirit de care ai dat dovadă!”, au scris reprezentanții IPJ Sibiu pe Facebook.
Sursa: Facebook – IPJ Sibiu
EVENIMENT
Vot cu urna mobilă la Penitenciarul Aiud: peste 590 de persoane private de libertate au votat la alegerile prezidențiale
Vot cu urna mobilă la Penitenciarul Aiud: peste 590 de persoane private de libertate au votat la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024. Procesul de votare la această unitate s-a încheiat.
Potrivit reprezentanților unității, în prezent la penitenciarul din Aiud sunt 733 de persoane private de libertate.
Dintre aceștia, 675 aveau drept de vot.
Vezi și Prezența la vot prezidențiale 2024, ora 12.00 în Alba: 14,24%,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru încălcarea prevederilor privind votul cu urna mobilă.
Vizați sunt doi membri ai secției de votare nr. 36 din Cluj-Napoca.
Dosar penal deschis la Cluj-Napoca pentru un vot cu urna mobilă la secția 36
Potrivit IPJ Cluj, în jurul orei 8:00, la secția de votare nr. 36 din municipiul Cluj-Napoca, a fost semnalată o posibilă încălcare a reglementărilor privind utilizarea urnei mobile.
Potrivit primelor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Prezența la vot prezidențiale 2024, ora 12.00 în Alba: 14,24%, mai mică față de cea la nivel național. Câți tineri au votat
Prezența la vot – alegeri prezidențiale 2024. Până la ora 12.00, peste 43.000 de locuitori din Alba au mers la vot – 14,24%. Prezența este mai mică față de cea la nivel național (16,47%) și cea din județ de acum cinci ani (15,63%).
Cei mai mulți alegători din Alba care s-au prezentat la secțiile de votare sunt bărbați din mediul urban.
Prezența la vot – alegeri prezidențiale 2024 – ora 12.00 – județul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 5,75% pe an, de la 5,59% pe an în şedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de Agerpres.
La începutul anului, indicele ROBOR la trei luni era 6,21%, iar pe 3 ianuarie 2023 a fost 7,56%.
Indicele la şase luni, utilizat în calculul…
Citește mai mult pe Alba24.ro