Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii de amploare în Timiș și Caraș-Severin: Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată

Publicat

perchezitii descinderi migranti timis

Percheziții de amploare au loc marți, 21 martie, în Timiș și Caraș-Severin, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, efectuează 29 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Caraș-Severin într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Cum acționau

În fapt, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, la DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, în luna octombrie 2021, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de constituirea, aderarea și sprijinire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de migranți.

Astfel, s-a reținut că, în perioada octombrie 2021-martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.

Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin.

Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest.

Grupurile de migranți, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500-1000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Au fost  interceptate  și oprite un număr de 29 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Peste 25 de persoane, duse la audieri

Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

La acțiune participă şi polițiști din cadrul SCCO Caraș-Severin și jandarmi din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Publicat

impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții. 

Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.

Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.

„Din păcate, situația bugetară nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

3 aprilie: Ziua Jandarmeriei Române. Scurt istoric al acestei instituții

Publicat

foto video: ziua jandarmeriei române, sărbătorită la alba iulia. ceremonie militară

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.

În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.

De asemenea, sunt acordate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ne facem de RÂS! Consumul de BERE la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008

Publicat

bere scaled e1668778168784.jpg

Mai mare rușinea! Consumul de bere la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008, în ciuda unei creșteri de 13% în 2024 față de anul precedent.

Specialiștii consideră că puterea scăzută de cumpărare a populației reprezintă unul dintre principalii factori care au dus la această situație.

Conform datelor furnizate de Asociația Berarii României, piața berii s-a stabilizat în 2024 ușor peste pragul de 15 milioane de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe