Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii domiciliare în București, Timiș și Vâlcea, la persoane bănuite că vindeau parfumuri contrafăcute

Publicat

mascat perchezitii

Procurorii DIICOT Mehedinţi au efectuat şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Timiş şi Vâlcea, la persoane bănuite că, prin fraudă informatică, ar fi vândut parfumuri contrafăcute.

Potrivit unui comunicat, transmis miercuri AGERPRES, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi, au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, municipiului Timişoara (Timiş) şi a oraşului Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 9 persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulaţie produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.

Anchetatorii au reţinut că, în perioada 2013 şi până în prezent, prin intermediul grupului infracţional s-ar fi valorificat pe teritoriul naţional parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.

„De asemenea, în vederea punerii în circulaţie a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracţională a deschis conturi şi pe 3 platforme de comerţ online. În conţinutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea şi originalitatea produselor comercializate”, se precizează în comunicat.

Totodată, arată procurorii, pentru a da o aparenţă de legalitate şi un plus de credibilitate activităţii desfăşurate, ar fi fost înfiinţată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operaţiunile de aprovizionare şi livrare a produselor contrafăcute s-ar fi desfăşurat exclusiv prin intermediul unei firme de curierat, iar operaţiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-ar fi realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracţionale au fost depistate importante cantităţi de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare. Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3.948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1.242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute, însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare”, menţionează sursa citată.

De asemenea, au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de canabis, precum şi holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi şi diferite înscrisuri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, SCCO Vâlcea, precum şi al luptătorilor din cadrul SAS – IPJ Vâlcea şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Glad Voievod” din Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Artista Ada Milea semnează un nou spectacol-concert la Teatrul Național Cluj-Napoca

Publicat

ada milea 1.jpg

Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca prezintă joi, 18 aprilie 2024, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion, premiera spectacolului-concert ”Cântece de speriat frica”, realizat de Ada Milea după idei din textele Hertei Müller.

Reconstituind prin cântece parcursul biografic al autoarei româno-germane, Ada Milea explorează o lume fracturată sub presiunea războiului, a dictaturii și a dezrădăcinării, în care iubirea și prietenia își demonstrează…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 551 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

bursa locuri munca.jpg

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 16 aprilie. Sunt vacante 551 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe a1 sebeș sibiu și pe alte tronsoane

Marți, 16 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență, să reducă viteza în zona lucrărilor și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Restricții de circulație A1 Sibiu-Sebeș

  • km 279+500 – 281+100, Săliște-Miercurea Sibiului (Sibiu) –până la ora 19.00.

Se execută…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri europarlamentare 2024: Pensionarii, speranța partidelor pentru următorii 5 ani. Ce meserii au candidații propuși pe liste

Publicat

alegeri europarlamentare 2024: pensionarii, speranța partidelor pentru următorii 5 ani.

Alegeri europarlamentare 2024: Majoritatea candidaților propuși de partide pentru alegerile europarlamentare sunt pensionari, arată o analiză realizată de Expert Forum  (EFOR). 

Partidele politice, alianțele electorale și candidații independenți au putut depune candidaturi până la data de 10 aprilie.

Pentru alegerile din 2024 s-au înscris 15 partide/alianțe și 7 candidați independenți, transmite http://expertforum.ro.

Termenul limită pentru anunțarea candidaturilor finale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe