Connect with us

ACTUALITATE

Percheziţii domiciliare în Maramureș, la contrabandiştii de ţigări şi peste 50.000 de pachete descoperite la frontiera de nord

PublicatPoliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, dar şi în urma unor percheziţii domiciliare, cantitatea totală de aproximativ 51.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 600.000 lei, informează un comunicat al instituţiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, în data de 28 mai, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomireşti, judeţul Maramureş, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus – ITPF Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Maramureş şi ai Sectorului PF Valea Vişeului, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Petrova, Bistra şi Valea Vişeului, jud. Maramureş, la o grupare infracţională axată pe contrabanda cu ţigări.

În perioada ianuarie-mai 2019, persoanele vizate au traficat cantităţi însemnate de ţigări, fiind ridicate în vederea confiscării 13.000 pachete ţigări, trei autovehicule folosite la activităţile infracţionale.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două autovehicule, trei staţii de emisie-recepţie şi doua telefoane mobile. Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere pentru cinci suspecţi, iar în urma audierii acestora, faţă de doi dintre ei s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

De asemenea, în data de 27 mai, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş (jud. Satu Mare) a observat, pe direcţia comunei Cămârzana, spre interiorul ţării, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

“Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean. Pe timpul acţiunii (…) au tras un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale şi au fugit în Ucraina, profitând de faptul că în zona respectivă terenul este accidentat şi împădurit”, se arată în comunicat.

La cercetarea zonei au fost descoperite 36 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 210.600 lei.

De asemenea, în data de 26 mai, un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit, abandonat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Falcău, în apropierea râului Suceava, un microbuz în care se aflau baxuri cu ţigări în valoare de 314.730 lei.

Totodată, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a descoperit patru colete care conţineau ţigări, în valoare de 70.200 de lei.

În toate cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. AGERPRES


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

19 localități din județul Ilfov, în scenariul roșu. Ce măsuri restrictive au intrat în vigoare

Publicat

Un număr de 19 localităţi din judeţul Ilfov sunt, vineri, în scenariul roşu, după ce au depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori. Localităţile noi de pe listă sunt Copăceni, Dărăşti şi Dragomireşti Vale. În urmă cu șase zile, se încadrau în scenariul roşu 17 localităţi din Ilfov.

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, vineri, la Aleph News, că 19 localităţi din judeţ sunt, în total, în zona roşie.

Acestea sunt: Baloteşti, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti, Dobroieşti, Domneşti, Dragomireşti Vale, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos şi Voluntari.

„Avem următoarele măsuri: interzicerea activităţii pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare a produselor alimentare, a băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Se interzice activitatea operatorilor economici care sunt licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat Daniel Zamfir.

Şi Bucureştiul a intrat de vineri în scenariul roşu, după ce a depăşit incidenţa de 3 la mie, restricţiile urmând să fie anunţate de CNSU.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

În ultimele 7 zile au fost înregistrate 24 noi focare de pestă porcină africană

Publicat

În data de 04.03.2021 sunt active un număr de 428 de focare de pestă porcină africană (PPA), din care 6 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 94.299 porcine, anunță ANSVSA.

În intervalul 25.02.2021 – 04.03.2021 au fost înregistrate 24 de focare noi și au fost stinse 39 focare.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5176 cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

România a emis trei noi alerte privind măşti de protecţie neconforme, unele fiind pentru copii

Publicat

România a emis în sistemul RAPEX trei noi alerte privind comercializarea unor măşti de protecţie neconforme, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis, vineri, AGERPRES.

Măştile neconforme se comercializau sub brandurile Elmed, Ouke şi Maiken, acestea din urmă fiind destinate copiilor.

Produsele nu erau certificate de o instituţie care are abilităţi în acest sens şi este posibil să nu ofere protecţia dorită, se arată în alertele publicate pe site-ul Comisiei Europene.

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.

“Avem toleranţă zero faţă de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenţi în toate cazurile care prezintă un pericol potenţial pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, preşedintele ANPC.

Potrivit comunicatului, ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele absolut necesare în această perioadă marcată de pandemia Covid-19.

ANPC îi avertizează încă o dată, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul “produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Cluj

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a județului Cluj.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 20.00, în zona de munte de peste cota 1800 metri a județului Cluj se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafale de 80- 90 km/h.

Vântul puternic va viscoli ninsoarea și va determina scăderea vizibilității.

Reamintim că începând de sâmbătă, 5 martie, până duminică după-amiaza, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate