EVENIMENT
Percheziţii efectuate de DIICOT în patru judeţe, într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu de 2 milioane euro
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat, marţi, 45 de percheziţii la suspecţi de fraude informatice cu prejudiciu de peste 2 milioane de lei, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DIICOT.
Cele 46 de descinderi au avut loc în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Olt si Ilfov, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică în formă continuată şi fals informatic în formă continuată, potrivit unui comunicat al DIICOT.
Conform aceleiaşi surse, în paralel se efectuează acte de cercetare penală şi de către autorităţile judiciare din Olanda, la nivelul Eurojust fiind constituit un Centru de coordonare.
„În fapt, s-a reţinut faptul că un număr de 11 suspecţi, folosindu-se de datele mai multor societăţi comerciale pe care le administrau sau le controlau prin intermediul unor persoane interpuse, au accesat site-urile burselor de transport de mărfuri naţionale şi europene, vizualizând diferite cereri de transport. Ulterior, prin intermediul unor adrese de e-mail de tip spoof (adrese e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăţi comerciale reale cu profil transport de mărfuri), au contactat casele de expediţie care au postat cererile de transport, erijându-se în reprezentanţii ai unor societăţi comerciale ale căror denumiri erau folosite în mod fraudulos”, se precizează în comunicat.
Anchetatorii susţin că suspecţii, ataşând email-urilor transmise fişiere cuprinzând înscrisuri falsificate, au determinat casele de expediţie să emită comenzi de transport în baza cărora s-au prezentat la locul de încărcare sub alte identităţi. Ulterior, folosind ansambluri auto având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false, au ridicat mărfuri pe care nu le-au transportat la destinaţie, ci le-au valorificat în interes propriu.
„În această modalitate, suspecţii au ridicat de la societăţi comerciale din spaţiul Uniunii Europene în principal metale (cupru, nichel, aluminiu, plumb), dar şi alte tipuri de mărfuri (alimente, haine, panouri solare, anvelope etc.). S-a reţinut faptul că, prin folosirea a şapte adrese de e-mail spoof, în perioada 2017 – 2019, au fost săvârsite peste 50 de acte materiale, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2.000.000 de euro”, se mai menţionează în comunicat.
Pe numele suspecţilor au fost emise mandate de aducere, în acelaşi dosar fiind citaţi în vederea audierii 25 de martori. AGERPRES
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro