Connect with us

EVENIMENT

Percheziții în Bacău. O persoană reţinută pentru trafic de minori şi proxenetism

Publicat

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău și procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională, specializată în trafic de persoane și trafic de minori. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Miercuri, polițiștii din Bacău au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bacău şi 4 mandate de aducere. În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 250 de euro şi două telefoane mobile.

Din probele administrate a rezultat că, în 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și atribuțiuni bine stabilite, derulate în scopul obținerii de venituri ilicite, ar fi desfășurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării ar fi racolat, de pe teritoriul României, și transportat, în mai multe țări din UE, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

Tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției, fiind transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția.

Acestora li s-ar fi reținut actele de identitate și li s-ar fi aplicat corecții fizice.

În urma acțiunii, 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare, o persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, în vederea continuării cercetărilor. Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, influențarea declarațiilor şi spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați și specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. USR Cluj și-a stabilit CANDIDAȚII pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru PREȘEDINȚIA instituției

Publicat

oros adi e1599654692390.jpg

USR Cluj și-a stabilit candidații pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru președinția instituției.

„Filiala județeană a USR Cluj a decis duminică, 17 martie, susținerea senatorului și profesorului universitar Adrian-Nechita Oros drept candidat al Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Cluj. În cadrul aceleiași Conferințe a Filialei Județene a USR Cluj a fost desemnată și lista de candidați ai partidului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. Din 19 martie, persoanele fizice și juridice se pot înscrie în programe. Condiții

Publicat

programul rabla 2024 va debuta pe 19 martie. anunțul făcut

A început Rabla Plus și Rabla Clasic 2024. De marți, 19 martie, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, pentru înscriere în programe. Persoanele juridice pot încărca în aplicația dedicată documentele de participare.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a comunicat că Programul Rabla Clasic se află la ediția a 20-a. Are un buget de 300 de milioane de lei

Programul Rabla Plus este în al 9-lea an și are buget de 1 miliard de lei.

Programul Rabla Clasic…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii

Publicat

aplicaţie unică prin care românii își vor putea păstra în

Românii vor avea o aplicaţie unică prin care își vor putea păstra în format digital permisul, paşaportul sau actele de studii.

Aceasta ar urma să fie asociată cu cardul bancar al utilizatorului. Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că va fi lansată până la sfârșitul anului.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe