Connect with us

EVENIMENT

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. 21 de persoane, racolate pentru prostituție

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Mai multe persoane acuzate de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor sunt audiate la DIICOT. Au racolat cel puțin 21 de persoane vulnerabile pentru prostituţie în România și în Europa de Vest.

Procurorii IICOT și polițiștii au pus în aplicare, luni, 44 de mandate de percheziție domiciliară în București și în județele Ilfov, Călărași, Prahova, Suceava, Olt și Brăila, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor.

Citește și: Trafic de persoane dinspre România către Regatul Unit, sub umbrela unei firme de escorte. 12 persoane, arestate la Londra şi în România

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 până în prezent, pe raza localităților Tunari și Otopeni, județul Ilfov, a acţionat un grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Membrii grupului au racolat persoane vătămate din medii sociale precare în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituției, în România și în Europa de Vest, respectiv, Germania, Olanda, Elveția sau Italia, conform DIICOT.

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor: Cum s-a realizat recruatarea victimelor

Inițial, recrutarea persoanelor vătămate s-a realizat prin inducere în eroare, prin promisiunea obținerii unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt, în scopul întemeierii unei familii. Ulterior, membrii grupului infracțional organizat au utilizat diferite metode de manipulare și constrângere, atât morală, cât și fizică, mai ales în momentele în care persoanele vătămate intenționau să înceteze activitatea de practicare a prostituției.

Racolarea clienților s-a realizat prin crearea și publicarea unor anunțuri specifice pe anumite site-uri de profil, iar persoanele vătămate au fost cazate în spații adecvate desfăşurării acestei activităţi ori au fost transportate de către membrii grupării la locuințele clienților.

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor: 21 de persoane, exploatate de grupul infracțional organizat

Până în prezent au fost identificate 21 de persoane vătămate exploatate de grupul infracțional organizat.

Sumele de bani care au fost obținute din exploatarea persoanelor vătămate, în cuantum de aproximativ 500.000 euro, au fost transferate de către membrii grupării în România prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă ori au fost aduse personal sau de către anumite persoane din anturajul acestora.

La percheziții au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme, sumele de 36.100 de lei și 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile, precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile.

16 persoane vor fi audiate la DIICOT.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Izvoarele cu apă potabilă și cele care ar trebui evitate în Alba Iulia. Precizările primăriei

Publicat

izvoarele cu apă potabilă și cele care ar trebui evitate

Primăria Alba Iulia a comunicat rezultatele examinărilor apei de la cele trei izvoare de utilitate publică din municipiu.

”În cursul lunii martie 2025, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică Alba a examinat probe de apă de la cele trei izvoare de utilitate publică din Municipiul Alba Iulia.

Pe baza contractului dintre Direcția de Sănătate Publică Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia se realizează supravegherea permanentă a acestor surse de apă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lara Enache, asistenta medicală care vindecă trupul prin profesie și sufletul prin poezie

Publicat

lara enache colaj scaled.jpg

De aproape un deceniu, Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își dedică zilele îngrijirii pacienților, iar serile, scrierii versurilor care ating sufletul cititorilor.

Lara Enache, asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, își împarte viața între grijă pentru pacienți și pasiunea pentru poezie. După zile pline în Ambulatoriul de Chirurgie Generală, își găsește liniștea în versuri.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Păcălelilor: Care este istoria acestui obicei. Idei de farse, tradiții și superstiții legate de 1 aprilie

Publicat

ziua păcălelilor: care este istoria acestui obicei. idei de farse,

Ziua Păcălelilor: Care este istoria acestui obicei. Idei de farse, tradiții și superstiții legate de 1 aprilie.

Ziua de 1 aprilie, cunoscută și sub denumirea de Ziua Păcălelilor sau Ziua Nebunilor, este o zi celebrată în întreaga lume, chiar dacă nu este o sărbătoare oficială.

În această zi, oamenii își fac farse și încearcă să-i păcălească pe prieteni, colegi, membri ai familiei sau chiar străini. Este o zi în care riscul ca cineva să creadă povești sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Școală de ciclism pentru copii la Cluj. Antrenamentele încep în 15 aprilie

Publicat

bici 2.jpg

Clujul Pedalează invită clujenii la școala de ciclism pentru copii, antrenamentele începând cu data de 15 aprilie.   

”Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea de evenimente sportive de MTB și alergare montană, precum și în pregătirea și antrenarea copiilor, suntem gata să te ghidăm în lumea fascinantă a ciclismului.

Un element special al programului nostru îl reprezintă antrenamentele dedicate exclusiv copiilor, unde aceștia vor învăța nu doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe