Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe din țară la sediile unor societăți comerciale. Infracțiuni economice cu prejudiciu de peste 5 milioane lei

Publicat

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi, 28 de percheziţii domiciliare şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, descinderile au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiind vizate persoane şi firme care ar fi înregistrat achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o societate comercială cu un comportament tip fantomă.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2016 – august 2018, 33 de societăţi comerciale ar fi evidenţiat în documentele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o firmă cu un comportament tip fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 5.130.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, după finalizarea percheziţiilor vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Simultan, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii domiciliare într-o altă cauză în legătură cu persoanele şi societăţile comerciale implicate.

La descinderi participă şi poliţişti cu atribuţii de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Maramureş, Olt, Prahova şi Teleorman, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale, Institutul Naţional de Criminalistică şi de echipe din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

România obține aurul la Campionatele Europene de canotaj din Slovenia, în proba de patru rame feminin

Publicat

canotaj finala romania fb
sursa foto: Facebook / Federatia Romana De Canotaj

Echipajul feminin de patru rame al României, format din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereş, a obținut medaliile de aur în cadrul Campionatelor Europene de canotaj desfășurate la Bled, Slovenia, în ziua de sâmbătă.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 22 sec 69/100, fiind urmate în clasamentul final de Marea Britanie, 06 min 23 sec 72/100, şi Olanda, 06 min 27 sec 10/100.

România a calificat nouă echipaje în finalele A de la Bled, ultimul care a obţinut prezenţa în finală fiind cel de dublu rame masculin, compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, după locul al doilea reuşit în semifinala de sâmbătă.

În semifinala A/B2 a probei de dublu vâsle masculin, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a încheiat cursa pe locul 4 şi va concura în Finala B.

România obține aurul la Campionatele Europene de canotaj din Slovenia, în proba de patru rame feminin. Cine formează echipa

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, s-au clasat pe primul loc în Finala B de sâmbătă şi a ocupat astfel poziţia 7 în clasamentul general.

Sportivii români vor mai evolua sâmbătă în două finale pentru medalii, la patru vâsle masculin (14:41) şi la 8+1 masculin (15:29).

România participă cu 11 echipaje la Europenele din Slovenia.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală. Agerpres

sursa foto: Facebook / Federatia Romana De Canotaj

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelie și grindină pentru zone din 3 județe

Publicat

nori furtuna 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă la amiază o avertizare cod portocaliu de vreme rea pentru zone din trei județe.

Avertizarea este valabilă, sâmbătă, 27 mai 2023, până la ora 15:30.

Potrivit ANM, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Județul Caraş-Severin: Oțelu Roșu, Zăvoi, Băuțar, Rusca Montană;
Județul Timiş: Tomești;
Județul Hunedoara: Brad, Vața de Jos, Băița, Crișcior, Ilia, Certeju de Sus, Șoimuș, Baia de Criș, Geoagiu, Buceș, Zam, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Gurasada, Brănișca, Blăjeni, Ribița, Balșa, Vălișoara, Tomești, Lunca Cernii de Jos, Vorța, Bunila, Bulzeștii de Sus;

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare Cod GALBEN de inundații pentru 17 bazine hidrografice

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis sâmbătă o atenționare Cod galben de inundații pentru 17 bazine hidrografice, valabilă pentru următoarele ore.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 – 00:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt, Ialomiţa, Siret, Prut, precum şi pe râurile din Dobrogea.

Atenţionarea hidrologică vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, în judeţele: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Argeş, Olt, Sibiu, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

inundatii 27 mai 2023 harta

INHGA precizează că fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 16:00 – 22:00, şi pe unele râuri din judeţele Caraş-Severin, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulația rutieră va fi restricționată în acest weekend pentru organizarea unei competiții sportive

Publicat

cu bicicleta la mare eveniment fb arhiva foto 1
sursa foto: Facebook / Cu bicicleta la mare, arhivă foto

Centrul Infotrafic anunță restricții de circulație pe mai multe drumuri în acest weekend, în contextul organizării unei competiții sportive.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în acest weekend, 26 și 27 mai, se desfășoară manifestarea sportivă „Cu bicicleta la mare”, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pe jumătate de cale pe mai multe artere rutiere, astfel:

– sâmbătă, 27 mai, trafic restricționat pe ruta: DN3 – Ștefănești – Lehliu – Lehliu-Gară (DN3) – DN 3 – DJ 201B – Orezu (DJ201B) – Albești (DJ201) – Ciulnița (DJ 201) – Slobozia (DJ 201) – DN 21 – DN 2A – Amara (DN 2C).

– duminică, 28 mai, trafic restricționat pe ruta: Amara – DN 2C – Slobozia (DN 2A) – DN 21 – Cosambești (DJ201) – Suditi – Saveni (DJ 201) – Țăndarei (DJ201) – Giurgeni – DN2A – Hârșova – Mihail Kogălniceanu – DN2A – Lumina – DN 22 – Năvodari (DJ 226).

sursa foto: Facebook / Cu bicicleta la mare, arhivă foto

Citește mai departe